PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64356
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Wiele osób o nią pyta, dlatego przedstawiam listę odcinków w mniejszym lub większym stopniu dotyczących wątku Red Johna.

The.Mentalist.S01E01
The.Mentalist.S01E07
The.Mentalist.S01E09
The.Mentalist.S01E11
The.Mentalist.S01E23

The.Mentalist.S02E01
The.Mentalist.S02E02
The.Mentalist.S02E06
The.Mentalist.S02E07
The.Mentalist.S02E08
The.Mentalist.S02E23

The.Mentalist.S03E01
The.Mentalist.S03E02
The.Mentalist.S03E03
The.Mentalist.S03E04
The.Mentalist.S03E08
The.Mentalist.S03E09
The.Mentalist.S03E10
The.Mentalist.S03E12
The.Mentalist.S03E16
The.Mentalist.S03E20
The.Mentalist.S03E23-24

The.Mentalist.S04E01
The.Mentalist.S04E02
The.Mentalist.S04E07
The.Mentalist.S04E08

ocenił(a) serial na 8
oasis798

Te ostatnie skasuj, bo jest o nim mowa w jednym zdaniu.

ocenił(a) serial na 9
oasis798

W sezonie 2 najwięcej o RJ w odc 8 i 23... reszta to same wspominki ;)

ocenił(a) serial na 10
lofi024

Są to jednak wspominki, które mają wpływ na dalszą fabułę - jeśli nie obejrzysz pierwszych czterech odcinków drugiego sezonu, nie dowiesz się, kto i dlaczego ginie w odcinku ósmym.

Zaufajcie mi, oglądam Mentalistę od premiery pierwszego odcinka w USA. Każdy, kogo interesuje wyłącznie Red John, powinien obejrzeć właśnie te odcinki. :)

Jednocześnie zaznaczam, iż nie każdy może się ze mną zgodzić!

Po finałe sezonu czwartego zaktualizuję spis odcinków.

ocenił(a) serial na 9
oasis798

Masz rację, jednak większość szuka odc z akcją dotyczącą RJ. Byłabym wdzięczna (i pewnie nie tylko ja), gdybyś dodała taki spis jak wyżej, tyle że z dopisaniem obok nr odc; akcja lub wspominki ;]

ocenił(a) serial na 7
oasis798

Dodałabym, że oglądając tylko te odcinki z listy można nie zrozumieć finału (ktoś tym RJ w końcu się okaże). No, ale wtedy też pewnie zaktualizujesz listę :)

ocenił(a) serial na 7
oasis798

Wielkie dzięki za listę odcinków! Bardzo przydatna, a nie każdemu chciałoby się spisać. ;)

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Aktualizuję listę odcinków o RJ po finałe 4 sezonu. Planowałem oddzielić wspominki od akcji, jednak jest to dość trudne - wszystkie spisane przeze mnie odcinki stanowią jedną całość, każdy jest mniejszym lub większym elementem dalszej fabuły.

The.Mentalist.S01E01
The.Mentalist.S01E07
The.Mentalist.S01E09
The.Mentalist.S01E11
The.Mentalist.S01E23

The.Mentalist.S02E01
The.Mentalist.S02E02
The.Mentalist.S02E06
The.Mentalist.S02E07
The.Mentalist.S02E08
The.Mentalist.S02E20
The.Mentalist.S02E23

The.Mentalist.S03E01
The.Mentalist.S03E02
The.Mentalist.S03E03
The.Mentalist.S03E04
The.Mentalist.S03E08
The.Mentalist.S03E09
The.Mentalist.S03E10
The.Mentalist.S03E12
The.Mentalist.S03E16
The.Mentalist.S03E20
The.Mentalist.S03E23-24

The.Mentalist.S04E01
The.Mentalist.S04E02
The.Mentalist.S04E07
The.Mentalist.S04E08
The.Mentalist.S04E11
The.Mentalist.S04E12
The.Mentalist.S04E13
The.Mentalist.S04E16
The.Mentalist.S04E17
The.Mentalist.S04E23
The.Mentalist.S04E24

ocenił(a) serial na 10
oasis798

Dzięki za spis

ocenił(a) serial na 5
oasis798

Mógłbyś zrobić update co do 5 i 6 sezonu?

ocenił(a) serial na 10
oasis798

dzięki wielkie za listę.
Krytykanci sami by się mogli zabrać do pracy i taką listę zrobić a nie tylko narzekać i krytykować.
Dzięki wielkie za poświęcenie czasu
pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 5
oasis798

A jak tam sezon piąty :) ?

ocenił(a) serial na 7
oasis798

A może jeszcze coś dla fanek SB? Niech ktoś zrobi listę odcinków, w których wygląda słitaśnie, tak żeby nie marnować czasu na oglądanie brzydkiego SB.

ocenił(a) serial na 7
creep_

Bluźnisz, on zawsze wygląda słitaśnie.

ROFL.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Dzięki zatem za listę :P

ocenił(a) serial na 7
creep_

Chociaż po głębszym namyśle - skreśl odcinek, w którym chodzi w wypożyczonych butach...
Ale teraz możesz być już pewna tej listy. ;>

ocenił(a) serial na 7
milkaway

A to prawda, szkoda, że już go obejrzałam. Scena po zderzeniu z drzewem też jest słaba, można zamknąć oczy.

ocenił(a) serial na 10
creep_

Odcinek z pożyczonymi butami (5x03) wystawił mnie na ciężką próbę, zgadzam się z Wami! ALE - jest tam również jedna bardzo ładna scena Jisbonowa z gatunku "eye sex". Można ją zobaczyć na youtube pod tytułem: "Oh, I like it when you get all authoritarian on me". Oni tam rozmawiają o sprawie, ale patrzą sobie w oczy z odległości 20 cm i mówią tak, jakby rozmawiali o czymś innym i w ogóle, jak ktoś z komentujących ocenił: "they are using their sexy voices".
To jest bardzo ładna scenka, tylko na koniec trzeba zamknąć oczy, bo pokazane są te buty...

ocenił(a) serial na 6
milkaway

To jest w sumie zabawne z tymi butami. Twórcy pewnie chcieli nam zrobić zabawny odcinek, dać nam powód do uśmiechu, a tu zafundowali nam uraz na psychice ;]

ocenił(a) serial na 7
boogie_woogie

Nazwałabym to szokiem higienicznym. ;]

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Mnie te buty wprawiły w wielkie zakłopotanie, bo stały się wehikułem takiego pokazania Patricka od bardzo niekorzystnej strony (jako człowieka skąpego, wkręcającego kobietę, żeby kupowała mu obiady, minimalistę, dziwaka, który sobie np. posypuje skarpetki talkiem do stóp albo przymierza buty zabitego człowieka wyciągnięte z jego szafy itp.), która to strona zupełnie nie pasowała do wcześniejszego Patricka, jakiego znaliśmy, a który był hojny i wielkoduszny i sympatyczny i też lubiący dobrze wyglądać.

A więc, jak widziałam go w tych butach (żeby to na parę godzin było, to OK, humorystyczne i w ogóle, a nie tyle dni!), to odczuwałam dużą obcość i szok i pytanie w głowie gdzie jest Patrick i co się z nim stało, że teraz zastępuje go ktoś zupełnie inny. I do tego ten postarzony wygląd i w ogóle.

Myślę, że scenarzyści przegięli z tym naczepianiem na niego różnych nieciekawych cech. Chyba miało to na celu przygotować grunt pod dalszy rozwój akcji Lisbon-Manzini, ale potem zrezygnowali z tego, więc ten odcinek pozostał i po prostu nie da się inaczej, jak tylko wziąć Patricka z odc. 5x03 w nawias, jakby go nie było (razem z tymi butami) i oglądać dalej serial. :)

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

Tak, zdecydowanie ten zakład z Van Pelt też mi nie podszedł. Miałam wrażenie, że scenarzystom zabrakło pomysłów na mentalistyczne sztuczki, ta była bardzo cienka, a Grace powinna była wiedzieć lepiej po tylu latach w zespole. :/

ocenił(a) serial na 5
creep_

Hm. Po prostu chodziło mi o aktualizację tematu, bo tylko wątek Red Johna mnie wciągnął w tym serialu, reszta jest dosyć przewidywalna, a przez to troszkę nudna :)

ocenił(a) serial na 7
individuel

No rozumiem, może ktoś sobie kiedyś skorzysta np. oglądając powtórnie odcinki. Albo jak już okaże się, że RJ to Max Winter :P