PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64372
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Ciekaw jestem co może się dalej dziać, po ukazaniu kto jest RJ (co prawdopodobnie nastąpi w odcinku następnym 08). Do tej pory chyba każdy odcinek miał w nazwie coś czerwonego, czy to krew, truskawki czy róże, po RJ następuje My Blue heaven, potem White lines czy jakoś tak. Jak to się ma do całej reszty i czy historia będzie się ciągnąć? Zaplanowano 22 odc jak dotąd więc naprawdę może nas czymś zaskoczą ;)

jamaican

Moją jedną z teori było właśnie nazwy poszczególnych odcinków.Pomyślałem że RJ będzie ten który pojawiał się w każdym odcinku który miał w tytule "red" .Nie jestem pewien bo nie chce mi się patrzeć czy w każdym z nich był bertram.A teraz kiedy już wiadomo kim jest RJ może będą inne wątki

ocenił(a) serial na 8
marvolo18

Na pewno nie, bo nie pojawiał się na początku zanim nie został dyrektorem.

ocenił(a) serial na 8
jamaican

Po odcinku 'Red John' będzie przeskok w czasie o 2 lata.
My Blue Heaven
Two years after the Red John case was closed, Jane receives a surprising job offer that could change his life.

Podobno Jane będzie w RPA przez te dwa lata.

ocenił(a) serial na 9
xwerax2

wow RPA, no to jest dziwne :D oby jakoś udało im się to porządnie skończyć

jamaican

Ja mam nadzieje że do końca serialu jeszcze odkopią sprawę Ericki Flynn, Jane przecież obiecał że ją dopadnie.

ocenił(a) serial na 9
vend3tta

A także żeby na 100% wyjasnili co się stało z Kristiną Frye !

ocenił(a) serial na 8
jamaican

Co pozostało?
Rozwiązać sprawę Blake Association oraz pokazać historię Red Johna,żeby rozwiać wszelkie wątpliwości w sensowny sposób (chociaż chyba nie do końca się da to zrobić).

Skoro to ma być ostatnia seria,to Jane powróci i zejdzie się z Lisbon.
Ostatnia scena odcinka "Red John" może sugerować,że potrzeba zemsty,która zasłaniała wszystkie inne,już zniknęła i skoro odpuścił sobie samobójstwo i dzwonił do niej,to może i zbudowała się więź przez te lata,której nie zauważał lub nie chciał tego robić przed złapaniem Red Johna.

Jeśli komuś (aktorzy,Heller,stacja tv) chciało by się ciągnąć jeszcze ten serial,to zawsze pod koniec sezonu,przy ogólnej sielance,mogą podsunąć informację,że Red John żyje i nadal chce grać z Janem,np. zabijając Lisbon.
To dobra opcja dla niezadowolonych z tego,kto okazał się być Red Johnem.
Z drugiej strony i tak znajdą się niezadowoleni z tego,kogo by ostatecznie wybrano do tej roli.

W pierwszym sezonie Heller dał odpowiedź kim jest Red John - "He Is Man",które wygląda jak IIe(pisode) Is(eason) Man ;)