PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64356
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Odcinki z RJ

ocenił(a) serial na 8

Witam czy bylby ktos tak uprzejmy i podal mi odcinki wylacznie z wątkiem RJ poczynajac od sezonu 5? Bylabym baaardzo wdzieczna. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
kalambury1008

Ktoś już wcześniej o to pytał, wystarczy przewinąć forum. ;) Ale na pewno mogę Ci podać, że osiem pierwszych odcinków szóstego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
kalambury1008

Poza tym w wielu niezwiązanych z Red Johnem odcinkach są wskazówki, drobne wzmianki o nim. Chociażby w pilocie, w którym Jane zarysowuje portret psychologiczny swojego nemesis. Istotne jest też samo podejście głównego bohatera również się liczy, a on się o tym nie wypowiada wyłącznie w Redjohnowskich epizodach. ;)

ocenił(a) serial na 8
kalambury1008

Tak jak Ci kolezanka napisala w 6 sezonie jest odcinkow 8, od 1 do 8, bezposrednio o Red Johnie, ale w takim 5 sezonie to sprawa jest skomplikowana bo na przyklad sa odcinki posrednio do niego nawiazujace, chocby w 1 wystepuje znamiennie duet Alexa-Bertram, w 2 jest o corce Patricka, a to jak wiadomo wybitnie jest zwiazane z RJ, w 5 znowu jest pokazane jak Jane zaczal kariere w CBI, taka retrospekcja a tez zwiazana z RJ, w 6 sa nawiazania do Lorelei a ta jest zwiazana z RJ, tak samo w 8, bardzo typowy, bezposrednio o RJ jest odcinek 13, 16,19, no i oczywiscie 22. Mozliwe ze cos pominalem bo ja ten serial ogladalem jako calosc, nie pomijajac tzw. zapychaczy, poniewaz mimo braku RJ jest glowny bohater, jego osobowosc, imperatyw zemsty i szczegoly majace znaczenie w konstrukcji postaci i dla zrozumienia sensu jej zachowan.

ocenił(a) serial na 8
stanisga

Dziękuję Wam serdecznie. :)