PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64372
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Jak myślicie, czy ten koleś to Red John, czy on po prostu znał Red Johna>
Gdyby tylko go znał byłoby to głupie bo to ostatni odcinek 3 serii, ale gdyby był Red Johnem też bez sensu- Red John na pewno nie zostawiłby śladu w postaci guzika na miejscu zbrodni. co myślicie>

ocenił(a) serial na 8
alenkaa16

Raczej nie był to R.J. Zwykły psychopata, który miał jakieś powiązania z arcywrogiem Jane'a. Jego postać jest zbyt prosta i niechlujna. Poza tym wątpię, żeby chciał na koniec rozgrywki po prostu porozmawiać z Patrickiem. Najważniejszym dowodem jest jednak miejsce zbrodni i brak kultowej buźki. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
bgimp

Właśnie ja niewiem jak interpretować ten odcinek , bo można go dwuznacznie interpretować.
Albo ktoś z ekipy go podpalił, bo chciał się zemścić przez to co zrobił policjantom, albo tak ja pisałam w innym poście Red John jest w ekipie CBI i poprostu chciał go uciszyć, żeby nie powiedział Patrickowi za dużo.

ocenił(a) serial na 10
alenkaa16

"bo to ostatni odcinek 3 serii" skąd takie info? Przecież kolejny odcinek poleci w grudniu jeszcze przed przerwą.

Co do samego głównego pytania - na pewno to nie był Red John. Mentalista to typowy serial proceduralny więc Jane będzie ścigał RJ przez kolejne zapewne kilka sezonów.

ocenił(a) serial na 9
VisitorQ

Masz racje że to nie ostatni odcinek, ale filmweb mnie zmylił, u nich na rozpisce wygląda jakby się sezon na tym kończył, ale na imdb już jest że następne odcinki w grudniu:) dzięki za odpowiedż:)

ocenił(a) serial na 9
alenkaa16

Ja myślę, że ten koleś mógł skądś znać Red John'a, a ten z kolei go zabił jak resztę swoich marionetek. Fakt, faktem myslę, że Mentalista będzie ścigał RJ jeszcze z kilka sezonów na pewno bo ma dobrą oglądalność.
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje, pamiętacie odcinki drugiej serii gdzie Bosco zostaje postrzelony i jego ekipa ginie? Dziwi mnie to, że Mentalista tak łatwo odpuścił sprawę, z otruciem sekretarki Bosco, bo wiadomo było, że została otruta w budynku policji... RJ pewnie był przebrany za policjanta, ale bez sensu, że tego nie sprawdzili, kto wchodził lub wychodził mogłoby być ciekawiej... Ciekawe kim jest ten Red John, a wskazówki czy jest policjantem czy nie są strasznie sprzecznie przedstawione. Pewnie scenarzyści jeszcze sami nie wiedzą co i jak....

alenkaa16

To absolutnie nie RJ

alenkaa16

Ten psychopata wypowiadał podobnie `tiger tiger ` jak domniemany RJ w `Red Sky in the Morning`- przypadek? a może RJ to nie jedna osoba? W jednym z odcinków ofiara RJ zostawiła wskazówkę na ścianie He is man.. może chodziło He is many? Ale to tylko domysły :)
Pozdrawiam fanów serialu :)