PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64363
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Patrick Jane

ocenił(a) serial na 8

Patrick Jane to taki Dr. House w innym zawodzie, nie długo powstanie serial gdzie też bedzie koleś podobny do housa tylko że bedzie strażakiem :D

ocenił(a) serial na 7
banks214

w czym jest podobny do House'a? W tym, że nikt go nie lubi?

ocenił(a) serial na 8
Curious_321

Nie, w tym że czyta ludzi i krótkiej rozmowie wie dużo o nich, tak jak house czlowieka traktuje jak zagadke

ocenił(a) serial na 7
banks214

dla House'a bardziej liczy się wnętrze :)

ocenił(a) serial na 8
Curious_321

No ale przyznasz, że w jakimś stopniu są podobni do siebie :)

ocenił(a) serial na 7
banks214

no dobra. coś ich łączy. Mi chodzi za to o to, że to nie jest powielanie house'owego formatu. Obydwa seriale mają własne życie, własne relacje między bohaterami. Poza tym Patrick Jane jest o stopień wyżej w wyprowadzaniu ludzi z równowagi i czytaniu z nich. To był jego zawód aż do momentu, kiedy przeżył osobistą tragedię. Jak na razie mało wspólnego z House'm M.D.
Ja bym ich raczej za bardzo nie porównywał, chociaż z chęcią zobaczyłbym ich wspólną rozmowę :D

ocenił(a) serial na 10
Curious_321

Curious_321 - Nie zgadzam się z tobą bo Hausa lubili wszyscy tylko on nikogo nie lubił.

__Cleo Sertortii13

Ostatnio w jakimś wywiadzie z producentem dr.Housa przeczytałam, że w dużym stopniu dr. Housea wzorowano na Sherlocku jeśli chodzi o rozwiązywanie zagadek. A Patrick Jane to taki Sherlock

ocenił(a) serial na 7
coraline111

sherlock? w czym patrick jane przypomina sherlocka, poza tym, ze z zawodu rozwiazuja zagadki kryminalne. Od Sherlocka rozni sie w g mnie jeszcze bardziej, niz od House'a

ocenił(a) serial na 7
Curious_321

No cóż, z Sherlockiem Jane ma to wspólnego, że zauważa najdrobniejszy szczegół, a co więcej, jego znaczenie, wyciąga daleko idące wnioski i niesamowicie kojarzy fakty tak, że układają się w jeden wspólny obrazek. Moim zdaniem jego umiejętności są bardziej zbieżne z Holmesem niż Housem. Charakterologicznie natomiast są to trzy odrębne postaci.

ocenił(a) serial na 7
__Cleo Sertortii13

najbardziej pacjenci, kiedy akurat ich leczył (po tym, jak ich wyleczyl, to juz inna sprawa)

ocenił(a) serial na 10
Curious_321

wg mnie sa całkowicie inni , Jane jest pogodny a Gregory no cóz raczej posepny i sarkastyczny