PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64293
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Podobny do Monka???

ocenił(a) serial na 9

Mam pytanie do tych, którzy oglądają Mentalistę i oglądali bądź oglądają Monka. Właśnie skończyłem oglądać Detektywa Monka (i polecam wszystkim, którzy nie mieli do czynienia z serialem) i szukam jakieś nowego serialu i po opisie sądzę, że seriale mogą być podobne (oprócz nerwicy natręctw i innych fobii Adriana Monka). Proszę o szybką odpowiedź :))

ocenił(a) serial na 10
mich18

Trochę inny... Ale również główny bohater opiera się na inytuicji i sam roswiązuje wszystkie sprwy. Ponadto bfajni boh drugo planowi!
Ja kocham ten serial mona bardzo lubie.. Plecam!!!

ocenił(a) serial na 10
cornelia132

Zdecydowanie PJ jest lepszy;D czarujacy ze świetnym humorem. Idealny aktor do takiej roli. świetny serial

ocenił(a) serial na 9
mich18

Dzięki wielkie za pomoc, właśnie zabieram się za pierwszy odcinek :D

ocenił(a) serial na 7
mich18

polecam też Castle ... więcej humoru i ciekawsze sprawy ... pozdrowki

ocenił(a) serial na 6
mich18

po ogladnieciu dwoch serii nie rozumiem porownan tego serialu do house'a czy lie to me. rowniez uwazam, ze mentalista pasuje bardziej do monk'a lub castle, a to za sprawa "atmosfery" i sposobu w jaki przedstawione sa postacie drugoplanowe i tego co maja do powiedzenia - oczywiscie na korzysc dr.house i lie to me. w mentaliscie w pierwszej serii pelnia oni role statystow:(

ogolnie uwazam, ze 1 serie mentalisty nalezy sobie odpuscic i po pilocie przejsc prosto do drugiej serii.

ocenił(a) serial na 7
dzebedisa

a ja się nie zgodzę. warta jest każda minuta. jeśli ma się czas, polecam. nie pożałuje się i bardziej pozna się bohaterów. wtedy będzie można coś o nich powiedzieć. nie liczą się tylko morderstwa i zagadki...

ocenił(a) serial na 6
brith

"nie liczą się tylko morderstwa i zagadki..."

raczej opacznie mnie zrozumiales/as. moja wypowiedz wlasnie tego dotyczy.

ocenił(a) serial na 7
dzebedisa

no właśnie chyba nie, bo napisałeś, iż można sobie odpuścić praktycznie całą 1 serię. czemu? wcale nie jest nudna. jest bardzo ważna, ponieważ wtedy bohaterowie budują kolejne szczeble zaufanie. chyba Ty mnie źle zrozumiałaś/zrozumiałeś. ;]

ocenił(a) serial na 8
brith

Zgodzę się, że pierwsza seria jest gorsza od drugiej, jednak co to za oglądanie serialu opuszczając 21 odcinków. To raczej nie ma sensu...

ocenił(a) serial na 6
brith

"budują kolejne szczeble zaufanie"
niestety ja tego nie zauwazylam.

zauwazylam tylko, ze w 1 serii aktorka grajaca Lizbon czesto dziwnie unosi bodajze prawa brew, co dla mnie wyglada komicznie, a w serii 2 juz nie;)

@bgimp
"To raczej nie ma sensu..."
dlaczego? wystarczy znac sprawe Red John'a i widz nie powinien czuc sie zagubiony.

oczywiscie dzieki serii nr 1 doceniamy wartosc serii nr 2;)

ocenił(a) serial na 7
dzebedisa

unoszenie brwi, to mowa ciała. czasem uda nam się ją poskromić, czasem nie. z resztą jej brew nie jest najważniejsza i jeśli tylko to Ci przeszkadza, to... XD

dzebedisa

O nie, zdecydowanie się nie zgodzę. Lepiej obejrzeć sezon 1 i dalej sobie odpuścić, bo już raczej nic ciekawego w sezonach 2 i 3 nie ma.

ocenił(a) serial na 7
Goku

co proszę?! to zabawne xD

ocenił(a) serial na 8
Goku

1 i 2 Seria sa warte dosc obejrzenia jak narazie 3 serie do odicnka 13 przynjmniej mozna odpuscic bo sa zwykle zagadaki nic z Red Johnem. A w 2 sie dzialo wkoncu red john stal juz za Janem ale wiedzialem ze go nie zlapia bo to byla dopiero 2 seria, ale cos sie dzialo

ocenił(a) serial na 10
mich18

Witam, tutaj link do autora tematu: http://www.the-mentalist.pl/viewtopic.php?p=83#83
Jak widać też baaardzo podobny według mnie jest Mentalista do Monka ;)