Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64766
6,7 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Wybaczcie, jeśli taki temat już był, ale wpadłem na pewien pomysł dla rozrywki.
W temacie tym wpisujmy swoje propozycje polskich aktorów którzy byliby odpowiednikami
głównych postaci tego serialu, jeśli powstałaby polska wersja Mentalisty.
Oczywiście nie musi być dopasowanie tylko pod względem wyglądu, bo to w niektórych
przypadkach mogłoby być
trudne (np. Hightower czy Cho). Podajmy najlepszych kandydatów wg własnej opinii.
Chodzi przede wszystkim o główne role (np. Lisbon i jej zespół, final seven suspects, oraz
niektórzy inni tacy
jak Mashburn, Minelli, Bosco, Wainwright, Lorelei).
Życzę miłej zabawy

ocenił(a) serial na 10
proo9

moi pierwsi kandydaci

Bob Kirkland - Bogusław Linda
Raymond Haffner - Krystian Wieczorek

proo9

Patrick - Bartłomiej Kasprzykowski (jak był chudszy)
Mashburn - Tomasz Karolak
Bertram - Marian Paździoch vel. Ryszard Kotys ;P

Nie mam pomysłów :/

ocenił(a) serial na 10
Scopper

chyba liczyłem na poważniejszych kandydatów

np. Patrick - Marcin Dorociński

proo9

Chcesz poważnych kandydatów a sam na miejsce naszego blondaska wiecznie tryskającego emocjami proponujesz Marcina którego jedyną miną jest brak miny.

ocenił(a) serial na 10
Scopper

Marcin w wielu rolach sprawdzał się znakomicie, chociaż w sumie nie wiadomo jak wyglądałby z filiżanką herbaty w ręce

proo9

No dajże spokój, jeżeli twarz i ogólny wygląd Dorocińskiego w jakikolwiek sposób kojarzy Ci się z Jane'em to nie wiem co Ty ćpiesz :P Za to Bartek moim zdaniem jest jednym z najlepszych kandydatów do tej roli. Poza tym Ryszard Kotys również jest moim zdaniem kandydatem jeżeli nie na Bertrama, to na pewno na Stilles'a. Co do Mashburna to Karolak jest wyborem oczywistym. Nie rozumiem o co ci chodzi.

ocenił(a) serial na 10
Scopper

Kasprzykowski ???:O
Czy Ty widziałeś/aś co ten człowiek zrobił z Raymondem w polskiej wersji tego serialu.

Ten koleś myśli, że jest cool i sądzi, że wszyscy też tak sądzą.

Kasprzykowski to porażka.

ocenił(a) serial na 7
proo9

To jest wątek tortura! ;DD

W roli Cho obstawiam polskiego Psy. ;]

ocenił(a) serial na 10
proo9

wiesz co mi Twój wątek uświadomił, że ja nie znam żadnych polskich aktorów, chyba się muszę zabrać za polskie kino bo wstyd

ocenił(a) serial na 10
jagamiga1

Twój wątek przypomniał mi za co lubię Mentalistę.
Za uśmiech Lisbon - jej głos nie ma takiej drugiej.
Ruda czyż nie jest urocza?.
Rigsbi taka chodząca duża naiwność.
Cho no ta kamienna twarz i wkręcanie Rigsbiego.
No i Patrick który ewaluuje od lekkości po mrok, ale postać się broni długo bym mógł pisać o nim bo dzięki niemu film jest dobry.
Myślę że przy całym szacunku dla naszego kina są filmy które nie można przenieś na nasze podwórko no bo i jak ?
Policja, ABW, Straż Miejska, Żandarmeria Wojskowa ........-w sumie u nas kompetencje się tak nie pokrywają jak u nich.

ocenił(a) serial na 10
Joewel

wiesz masz racje , już się pomału musimy rozstawać z Mentalistą, a serialu z taką wielowarstwowością i charakterystycznym , nie nudzącym się rysem postaci to za szybko nie znajdziemy, ale patrz ja naprawdę bym nie potrafiła odpowiedzieć autorowi wątku jacy aktorzy by do ról , chociaż minimalnie pasowali, i uświadomiłam sobie, że nie oglądam wcale polskich produkcji

ocenił(a) serial na 9
Joewel

Hahaha przez Twój post zaczęłam się zastanawiać kogo Wojtek vel Wertyrost wybrał by do roli Teresy Lizbon :D Ja bym chętnie widziała Więckiewicza w roli RJ - tylko mnie nie bijcie ;P

użytkownik usunięty
Joewel

Pawełku kocham cie za to na pisałeś o Teresie. :D Uśmiech to magia. ;D

ocenił(a) serial na 10
proo9

Hightower - Patrycja Kazadi
Cho - Bilguun Ariunbatar :)

ocenił(a) serial na 9
PeaceMac

Genialne :D "Jestem na tak" hahaha ;)

użytkownik usunięty
asia_145

Ale mi to pytanie! Robin nie da się podrobić! Simona też!
;D

ocenił(a) serial na 10
proo9

Ale jakie kryteria bierzemy?
Umiejętności aktorskie czy podobieństwo do pierwowzoru?

ocenił(a) serial na 8
proo9

Zabawa trochę bez sensu, chociaż... Teresa Lisbon to wykapana Agnieszka Grochowska. Mogliby nawet podmienić aktorki i mało kto by się zorientował ;)

użytkownik usunięty
jakub.kralka

Powiem ci że na serio podobna. :D

ocenił(a) serial na 10
jakub.kralka

Grochowska jak najbardziej mogła by być Polska Teresą Lisbon.
Jane??? Hmmm - tu mam problem - Może Paweł Wilczak lub Michał Żebrowski (chociaż nie widzę u niego takich momentów komediowych, a poza tym widzę już tą falę krytyki :))
Van Pelt - tu wstawiłbym Karolinę Gorczycę.
Bertram - Witold Dębicki
Cho - Eryk Lubos
Rigsby - tu kolejna niepewność - skłaniał bym się w kierunku Gierszała, ale chyba za młody.

użytkownik usunięty
PeaceMac

Teresa nie do podrobienia jest!

ocenił(a) serial na 10

To tylko typ.
Zresztą ja nie jestem zwolennikiem podróbek zwłaszcza jeśli trafi w polskie ręce (patrz. Niania, Wszyscy Kochają Romana, Hela w opałach, Komisarz Alex, Ojciec Mateusz itp., itd)
Serial tylko oryginał - wyjątek The Killing.

proo9

Patrick Jane - Andrzej Chyra
Lisbon - Urszula Grabowska
Van Pelt - Karolina Gorczyca
Rigsby - Wojciech Tremiszewski
Cho - Jacek Braciak

Minelli - Jerzy Radziwiłłowicz
Szeryf - Janusz Chabior
Agent Kirkland - Robert Więckiewicz
Brett Stiles - Adam Ferency
Bertram - Jan Frycz

Morgan_Mortimer_Graff