Czyżby CBS uraczyło nas jakąś przerwą? ZNOWU? Z tego co widzę, to nie zapowiada się, żeby w
tą niedzielę był odcinek. Zobaczymy co będzie dalej.
ojej naprawdę przerwa aż do marca? Jak ja to przetrwam?
Jak ostatnio sprawdzałam to jeszcze nie było wiadomo.
Martie - no tak, jest w tym sens. Problem w tym, że wrócili tak naprawdę po przerwie świątecznej tylko z 2 odcinkami, więc po co w ogóle wracali?
Mam nadzieję, że później już będzie spokój.
Wiem, że czasami te przerwy robią też po to, by zachęcić ludzi i sprawdzają czy im oglądalność wzrosła.
w sumie to nie wiem czemu taka długa przerwa, może dlatego że aktorzy byli na " wakacjach" i dopiero kręcą 13 odcinek, a może jakieś wymogi CBS, albo też muszą wiedzieć czy maja szansę na 7 sezon i w zależności od tego wybierają wariant scenariusza, w sumie można różnie przypuszczać, pewnie gdzieś o tym napiszą , póki co znalazłem tylko taką wiadomość
6x13 -- *Mar 09, 2014 -- Projected Date, Subject to Change
http://www.ibtimes.co.uk/mentalist-season-6-when-does-episode-13-black-helicopte rs-air-end-road-wayne-rigsby-1432498
jest tu trochę o 13 odcinku, ale przyczyn przerwy nie wyjaśniono
Dobra i taka wiadomość. Przynajmniej można się mentalnie przygotować i zastanowić co zrobić ze swoim życiem zanim Mentalista wróci po przerwie ;)
Owain Jeoman pożegnał się oficjalnie na Twitterze z postacią Rigsbiego,
Owain Yeoman @OYeoman 20 sty
My last Mentalist Day ever! Goodbye Rigsby- I will miss spending time with you buddy. Thanks for 6 great years! pic.twitter.com/yAeUDL35VB , a wcześniej 10 stycznia pisał, że zaczynaja pracę nad ostatnim etapem Mentalisty ( ostatnim dla niego ), czyli jest jak przypuszczałem , kręcą teraz dopiero nowe epizody
A tu cos dla chętnych, by spróbować kariery w Hollywood, ogłoszono castingi, między innymi też do The Mentalist ;]
9 ról do obsadzenia http://www.directtohollywood.com/news/tv-the-mentalist-la-9-roles/
czyli 20 stycznia kręcili 15 odcinek, bo ten odcinek właśnie ma być ostatnim, w którym wystapi Rigsby, ciekawe że nic nie piszą o Van Pelt
http://thementalistfans.com/owain-yeomans-last-day-on-set/
ja myślę, że jego odejście łączy się z tym co zobaczyliśmy w ostatnim odcinku. Jeśli dobrze myślę, to pewnie go uśmiercą.
biorąc pod uwagę fakt, że poszedł szukać Ardilesa z latarką tylko, broń zostawił w schowku w samochodzie to możesz mieć rację co do jego losów, ale może go tylko postrzelą.
Nie zechcą pozostawić dwójki dzieci bez ojca ;]
A może okaże się, że Red John nadal żyje? Skoro cała ekipa dawnego CBI ma podsłuch... :D I RJ da o sobie znac załatwiając Rigsby'ego? Mysle, ze innego wyjscia na usuniecie go z serialu nie ma niz usmiercenie go... przeciez nie ucieknie do Kambodży od Grace i dwójki bejbików :p Byle do marca!
jak dla mnie RJ zginął, nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, już raz Patrick zastrzelił nie tego kogo trzeba
i teraz zemścił się wreszcie tak jak chciał. Gdyby scenarzyści się tak powielili toby mnie rozczarowało.
Natomiast żyje ktoś ważny z Blake Association i być może jest to ktoś równie ważny jak Red John i teraz po 2 latach " uśpienia" postanawia wznowić " działalność", inwigiluje wszystkich z CBI bo chce wiedzieć co odkryli w związku z listą Bertrama i co zamierzają, czy się z sobą komunikują, jakie rzeczy z przeszłości mogą ukrywać i chcieć je wykorzystać
Pomyśl od z tą latarką został w 12 odcinku przecież nie będzie stał przez 3 odcinki w jednym miejscu :) więc tam na pewno nie zginie, może zostać postrzelony w okolicach 13-14, a później leżeć w szpitalu.. chyba zginie, tylko, że bardzo lubiłam tą postać T.T
no co Ty, a ja myślałem, że będzie stał ;]
nie wiadomo jak sie jego losy potoczą, może w 13 odcinku dowiemy się, że Rigsby " zniknął" , bo porwano go dla wydobycia wiadomosci lub dla szantażu i w 15 odcinku bedzie finał poszukiwań
może byc też tak, że w 13 odcinku zobaczymy jak leży zabity , a w 15 bedzie reminiscencja tego jak to sie stało, w sumie może byc wiele wariantów, w tym taki że będzie występował w 13, 14 i 15 odcinku, przeżyje i wyjadą z Van Pelt w trosce o dzieci gdzies daleko, taki Rigspeltowy Happy End
Wole Happy End, jakoś tak sobie wyobrażać, że Rigsby i Van Pelt żyją razem gdzieś daleko, niż oglądać jego śmierć i pogrzeb. Mam tylko nadzieje, że to jest jakieś mocniejsze nawiązanie do Blake Association.. -..- bo chyba nie doczekam się.
Przerwa jest głównie spowodowana tym, że FOX od najbliższej niedzieli zaczyna transmisje rozgrywek ćwierćfinałowych amerykańskiego footballu. W USA to niesamowicie popularny sport, więc CBS w obawie przed słabą oglądalnością, na razie zawiesza Mentalistę i The Good Wife. Teoretycznie serial mógłby wrócić 9 lutego, ale tu też jest problem, bo akurat wtedy stacja AMC wznawia emisję 4 sezonu The Walking Dead (który również jest wielbiony przez Amerykanów).
Pamietajmy też o tym że praktycznie przez cały luty jest zimowa olimpiada bo finał NFL jest juz 2 lutego więc można by puścić wcześniej ale na czas olimpiady chyba sobie darowali
good wife też ma przerwę :( ale skoro teraz jest taka długa, a finały są w maju, to może po prostu zamiast miliona krótkich przerw, robią jedną długą i od marca będzie regularnie co tydzień, aż do season finale :)
załamka muszę wziąć coś na uspokojenie rozkołatanych nerwów
właśnie miałam zasiąść do pirrrrrrrrrate...