PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64239
6,5 8 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Hej, mam prośbę. Skończyłam właśnie oglądać pierwszy sezon serialu. Czy mógłby mi ktoś przypomnieć, dlaczego Red John zabił żonę i córkę Jane'a ? Nie mogę sobie przypomnieć a wiem, że byo to powiedziane w momencie, kiedy pokazana była scena z retrospekcji o tym, jak Jane wrocił do domu po nagraniu w telewizji. Tylko proszę o możliwe nie spoilerowanie :)

Mazzy_Mazzy

Chyba chodziło o wyśmianie go przed kamerami. Jane nim pogardził i dostał na co zasłużył - wg. R.Johna.

Mazzy_Mazzy

Przed laty Patrick Jane był oszustem, żył z manipulowania ludźmi, udawał, iż potrafi rozmawiać ze zmarłymi i brał za to pieniądze. W pewnym momencie życia zaczął pracować dla policji, która - wierząc w jego umiejętności - chciała jego pomocy w schwytaniu nieuchwytnego mordercy, Red Johna. Zabójca przejrzał jednak naszego bohatera, wiedział, że jest zwykłym naciągaczem. Dlatego podczas nieobecności Patricka (występ talk-show, w którym opowiadał zmyślone informacje na temat Red Johna), ten zabił jego żonę i córkę. Oszustwo i "nauczka" od Red Johna za nie - to właśnie było głównym powodem.

oasis798

O jej. Rzeczywiście. Dzięuję bardzo za przypomnienie. Od razu lepiej się ogląda, jak się ogarnia całą sytuację :)