PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64372
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Jestem po obejrzeniu dwóch sezonów serialu i zastanawia mnie, czemu w ostatnim odcinku Red John nie zabił Patricka? To dlatego, że chce sam go złapać? I o co chodziło w tym wierszyku z tygrysem?
A tak wgl to kim jest Red John (w którym sezonie się to wyjaśni?)? Pomyślałem o tym kelnerze z początku odcinka (powiedział Roll Tide czy coś) ale mi troche nie pasuje budową ciała.

użytkownik usunięty
YouKnowWho

Serial jeszcze trwa, więc nie wszystko zostało jeszcze wyjaśnione ;)

ocenił(a) serial na 7
YouKnowWho

RJ nie miał bezpośredniego powodu, by go zabić. Zauważ, że tego grubaska też nie zabił. Poza tym Red John prowadzi z Jane'em grę, którą - moim zdaniem - chce go zmienić na swój obraz i podobieństwo, że się tak wyrażę. ;]
A co do wiersza ("The Tyger" Blake'a) to wiele, jak to zwykle w poezji, zależy od interpretacji. Tytułowy tygrys jest zarazem stworzeniem przerażającym, jak i i wzbudzającym podziw, a nawet zachwyt. Jest w tej krwiożerczej bestii piękno. Zapewne tak siebie i swoje dzieło widzi Red John. ;]

YouKnowWho

Red John to agent Cho. Wyjaśni się to w ostatnim odcinku 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
Untitled_Gangster_Reboot

a ja cały czas uważam że Red John to sam Patrick :-)

ocenił(a) serial na 7
gosia222_2

Myślę, że finał 4 sezonu całkowicie przeczy tej teorii. Wszystkie sceny z Lorelai nie miałyby absolutnie żadnego sensu, tak jak rozmowa w limuzynie przez telefon i niemalże amputacja palca. ;]

gosia222_2

to bajka dla dzieci, a nie psychologiczny thriller, więc na takie akcje szans nie ma