PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64363
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

znacie może inne seriale które są podobnie wciągające i wykoksane intelektualnie?

thegeorge

"lie to me", polski tytuł - "Magia kłamstwa"

ocenił(a) serial na 7
thegeorge

"Suits" i "White Collar".

thegeorge

"Sherlock" (2010)
"White Collar"
"Medium"

Pozdrawiam Nati ;d

ocenił(a) serial na 10
thegeorge

castle

ocenił(a) serial na 7
thegeorge

Tutaj brakuje przede wszystkim Psych. Tutaj Patrick powtarza, że nie ma czegoś takiego jak medium, za to Shawn w Psych wręcz przeciwnie, je udaje, żeby pomagać policji.

ocenił(a) serial na 7
thegeorge

Detektyw Monk

ocenił(a) serial na 6
thegeorge

Jak wspomniano wyżej: Castle. Mam wrażenie, że jego twórcy postanowili skopiować Mentalistę, ale jeśli to prawda, to nieźle im to wyszło. Psych to troszke inny gatunek, dużo bardziej komediowy.

Mslodo

nie zgodzę się ;) Castle jest absolutną kopią serialu Lie to me. Bogaty zadufany w sobie i lekko szalony konsultant policji którego córka zdaje się nie mieć w ogóle innego życia poza składaniem hołdów swojemu tatusiowi, a na dodatek wątki Lightman - Foster / Castle - Becket zdają się być platoniczne w ten sam sposób. Castle jest świetny trzeba mu to zostawić, jednak Lie to me zdecydowanie wygrywa w tym pojedynku :)

ocenił(a) serial na 6
grayter4

Lie to me mnie nie przekonał, wydaje mi się to wszystko tam zbyt mało realne.

Zapomniałem dodać oczywiście Breaking Bad, serial bardzo wciągający i z pewnością w kategorii "intelektualnego koksa" przynajmniej na równi z Mentalistą, co potwierdza ranking seriali.