No, właśnie! Gdzie jest Krecik, gdzie Żwirek i Muchomorek, gdzie Miś Uszatek, pytam się! Powinieniem się też spytać, czy misją edukacyjną TVP jest pokazywanie jakiejś świnki Pepy czy innych wynaturzonych postaci? Plastuś ze złości pewnie zwinął się w kulkę gdy zobaczył program TV dla dzieci. Zapomniałbym gdzie jest Domowe Przedszkole? Co mam dziecku pokazywać? Jakiegoś bentena czy innego spajdermena, jakieś chore wymysły nierozgarnietych umysłów? Kto wogóle teraz kręci te gnioty? Mnie wychował Miś Uszatek i pan Adam Słodowy, a nie jakiś pokiemon. Miś uczył nas jak być grzecznym dzieckiem, a pan Adam Pokazał nam jak być kreatywnym. Sąsiedzi, nie ma mocnych na tych dwóch - kto teraz kręci takie bajki? Gdzie ta technika krecenia bajek? Teraz wszystko komputerowe, takie amerykańskie.
Dziś w TVP emitują Przygody rozbójnika Rumcajsa i Bajki z mchu i paproci - no mają szczęście bo już byłem bardzo rozczarowany.
No niestety miałem okazję ostatnio przejrzeć ramówkę xD i tych innych Dyyysnej Czanels i dochodzę do wniosku, że zapanowała masowa produkcja małych debilków :(