PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104479}

Miodowe lata

1998 - 2003
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 91051
6,4 16 krytyków
Miodowe lata
powrót do forum serialu Miodowe lata

Ten serial wniósł dużo do mojego wyobrażenia na temat tego, jak wygląda szczęście. Ja byłbym szczęśliwy, gdybym miał taką żonę jak Ala, takiego kumpla jak Norek za ścianą i pracę którą lubię, nawet jeśli mało płatną (to bardziej dotyczy Norka), czas na swoje hobby(tutaj gra w nogę, klub sierżanta, bilard). Klepanie takiej słodkiej biedy z takimi ludźmi i z taką dawką pogody ducha, pozytywnego nastawienia i humoru to byłoby dla mnie szczęście. Dlatego zazdroszczę bohaterom i oglądam w kółko te odcinki, żeby chociaż na chwilę się oderwać od codzienności i poprawić sobie humor.

raVadrian

W zasadzie kto powiedział że pieniądze dają szczęście? Jedynie te zarobione w pocie czoła i w pracy którą się kocha

Snack3rS7

A bez pieniędzy jest fatalnie, pieniądze dają szczęście i są ważne w życiu.

sebastian22221

Owszem, bez pieniędzy żyć się nie da(chociaż co mają powiedzieć "lokatorzy" kanałów? jedzący szczura na wszystkie 3 posiłki, nie mają pieniędzy a mimo to żyją i wtedy można mieć pewność że osoba z którą jesteś Cię kocha, nie dla twoich pieniędzy, myślę że właśnie dlatego wolimy być biedni...) to nie pieniądze same w sobie dają szczęście tylko to co możemy za ich pomocą osiągnąć, a to dwie różne rzeczy

ocenił(a) serial na 10
sebastian22221

Przez większość istnienia gatunku ludzkiego w ogóle nie było pieniędzy i ludzie jakoś żyli, ba ludzi było nawet coraz więcej. Waluta to coś zupełnie umownego, ustaliliśmy sobie, że jeden kawałek papierka ma np. 10 razy większą wartość, o innego, fizycznie identycznego. Prawdziwą wartość stanowi praca, fakt, że zrobiliśmy i robimy coś pożytecznego dla innych i należy nam się korzystanie z różnych innych dóbr wytworzonych przez kolejnych ludzi. To sprawia, że czujemy się potrzebni na tym świecie. Wprowadzenie walut (pieniądze, złoto, monety i inne) miało pewnie na celu ułatwienie i lepszą organizację życia społecznego, ale spokodowało też mnóstow komplikacji. Dlatego z czasem zapomnieliśmy czym są właściwie te pieniądze i po co one są. Takie jest moje zdanie.

raVadrian

To spróbujcie teraz tak żyć, co mnie obchodzi jak było kiedyś, teraz są inne czasy.

sebastian22221

Takie jest moje zdanie.