PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104479}

Miodowe lata

1998 - 2003
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 91051
6,4 16 krytyków
Miodowe lata
powrót do forum serialu Miodowe lata

polskich seriali komediowych, cieply, pozytywny, zabawny, uwielbiam miodowe lata, a z aktorow najbardziej Norka i Kurskiego :)

ocenił(a) serial na 10
kasia84_filmweb

zgadzam się w 100% chociaż Karol to też mistrzostwo Uwielbiam ten serial, oglądam codziennie ;)

kasia84_filmweb

Miodowe Lata (z pierwszą Alinką), 13 posterunek 1 i 2, Świat Według Kiepskich (pierwsze serie z babką i waldusiem) są mistrzowskie. 3 genialne seriale, które są świetne do dziś.

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

Z tymi kiepskimi to się jednak trochę wygłupiłeś ale z resztą się zgadzam

Danio31b

Nie no, pierwszy sezon kładzie na nogi, a co lepsze, to jest w pełni polski serial, nie tak jak Miodowe Lata czy 13 posterunek (sitcome)

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

nie rozumiem co masz na myśli w pełni polski ??? Kiepscy wzorowani są na amerykańskim serialu "Świat Według Bundych" wiec nie jest to oryginalny polski pomysł :)

Danio31b

Skąd te info? Nigdy nie słyszałem. Sam "Kiepski" - Andrzej Grabowski wypowiadał się na łamach making-off, że to jest w pełni polski serial, nie wzorowany żadnym innym, ani nie licencjonowany. Polski pomysł, polski konstruowany żart, a kreację swoich ról, swoich postaci jakimi są, sami aktorzy zrobili. Nawet porównując te oba seriale nie mogę stwierdzić, że to jest podobne. Fenomenalne a banalne - to jest wielkie porównanie.

ocenił(a) serial na 8
Danielultras1

Kiepscy banalne , Bundy fenomenalne dla mnie w takiej kolejności.:) Zapewniam cię, ze wzorowali się na świecie według bundych .Wystarczy, że obejrzysz jeden odcinek obu seriali . Kiepscy mi się nie podobają, wole rynsztokowy humor rodem z Ameryki niż polski jak w kiepskich.Zresztą nawet Okił Khamidow w pewnym bardzo starym wywiadzie w tv w koło 2002 roku się przyznał do inspiracji :)

Danio31b

Nie mamy o czym polemizować, bo każdy z nas przedstawia subiektywne zdania. Być może takie nastawienie, lecz ja sam bojkotuję dalsze sezony serialu "Kiepskich". Oglądałem Budnych, lecz gry aktorskiej jak u ŚWK frustrującej na granicy społecznej to nie widziałem. Banalne to możesz mówić o tych odcinkach, które są transmitowane obecnie. Porażka.

ocenił(a) serial na 10
kasia84_filmweb

nie ma co, to jeden z najlepszych polskich seriali. świetny pod każdym względem i przedewszystkim normalny:) a nie jak znienawidzeni "kiepscy" - gdzie paździoch za twardowskiego robi czy inne czary mary.