Zasady są bardzo łatwe:
Starajcie się poprawnie odpowiedzieć na zadane pytanie, a później sami piszcie
nowe
Moje pytanie to: Kogo grała wcześniej w serialu nowa Alina (Katarzyna Żak)
Hmmm... Może chodzi o "Szefową z kanałów", bo tam zakochuje się w niej "na niby"? W "Anicie" to tytułowa postać kocha się w nim (bez wzajemności, jak sam przyznał), zatem to chyba nie "Anita"???
A, to dzięki :)), to w takim razie zadaję nowe pytanko:
jak ma na imię kolega Karola z pracy, który został mężem siostry Alinki?
Aha, rozumiem, dzięki, ale spokojnie, Drogi Ruben_fw, na razie jeszcze nie odpowiedziałam na Twoje pytanie - szef Karola, Marszałek, ma na imię JAN. :)
Moje pytanie - ile psów ostatecznie Karol zabrał ze schroniska?
Prowadził na smyczach trzy, dodatkowo miał pod pachą pudełko, załóżmy, że w nim - obok ich oddanego przed momentem psiaczka - był tam jeszcze jeden - to optymistyczna wersja wydarzeń. :)) Ok, zapodajesz, dzięki za świetną zabawę i przypomnienie tylu super odcinków! :)
Niektóre odcinki pamiętam a innych wcale nie kojarze.
W którym odcinku Karol zostaje obezwładniony przez gangsterów?.
W odcinku pt. "W pułapce".
W którym odcinku w trakcie jednej ze scen Artur Barciś uderzył niechcący ręką w stół?
Skoro nikt nie pisze, to wymyślam nowe pytanie :)
Następny odpowiada i też zadaje :)
Co Tadzio kupił Dance jako prezent na Boże Narodzenie?
Wyciskacz do cytryn w kształcie Napoleona. :)
W jakich odcinkach pojawia się Agata, siostra Aliny?
Agata pojawia się na mur w "Pudełkach szczęścia" i bodajże w "Na nowej drodze życia". Więcej grzechów nie pamiętam... :) Czy wystarczy taka odpowiedź?
Ok, dziękuję. :) Kogo "taszczyli" Tadzio i Karol w szafie z zajezdni do mieszkania Krawczyków?
Kobiete która miała epilepsje że zasypiała na słowo "wody" a budziła się na słowo "na góre" .
W którym odcinku Karol myślał źe kogoś zabjie ?
Mordercy są wśród nas.
Za co Karol postanowił się przebrać na bal tramwajarza?
Za przybysza z kosmosu :)
Gdzie zatrudniła się Alina, kiedy Karol chwilowo był bez pracy?
Ok, dzięki, a zatem moje pytanie: jaki kolor włosów miała Alina, szykując się na koniec świata?
Są to: "Odcinek bez tytułu" (Karol Krawczyk w teleturnieju), "Pieśń strudzonego renifera" oraz "Przepraszam Cię".
W którym odcinku Karol zjada kanapkę z tabasco od Tadzia?
Coś mi świta, że to w "Napadzie"...(przy okazji - spożywanie tej kanapki -majstersztyk! :))) - dzięki wielkie za przypomnienie genialnej sceny! :))) ).
Kto starał się o rękę Cioci Jadzi i kto ją ostatecznie poślubił? ;)
Nie pamiętam imion :D
Natomiast wiem, że starał się o nią ten rzeźnik a poślubiła tego bezdomnego, z którym Karol "się kumplował" w odcinku "wspaniały kumpel"
Niestety nie mogę sobie przypomnieć imion...
Super, serdeczne brawka! :) Nie sprecyzowałam (celowo :D ) pytania, zatem nie trzeba było podawać imion. Rzeźnik to Mietek, bezdomny - Zenek (o ile mnie pamięć nie zawodzi...;) )
Proszę Cię, zadawaj Ty! :)
Ale zapodałeś... :)) Świta mi tylko, jak przez mgłę, że Norek żartobliwie dogaduje skarżącej się mu Alinie: "Po co wam miodowy miesiąc, przecież wy macie miodowe lata!?", Alina chyba też raz użyła podanego przez Ciebie zwrotu, ale nie pamiętam niestety, w którym to było odcinku, zatem poczekajmy na lepszego znawcę tego przezabawnego serialu. :)