Każdy kolejny odcinek oglądałem ze słabnącą nadzieją, że może jednak to się jakoś rozkręci, że nie będzie tak sztucznie, naiwnie, nierealnie. Niestety prawie każdy odcinek to jak wizyta u dentysty, aż boli....
Ten serial to kolejny dowód na to że na 1 dobrego polskiego reżysera przypada 10 marnych jak pan Dejczer, który z Misji Afganistan zrobił M jak Miłość w kamaszach...
Mały budżet, ci sami aktorzy...te problemy są znane, można to jakoś zrozumieć i zaakceptować gdy scenariusz trzyma się kupy i tworzy zgrabną całość.
Niestety Misja Afganistan jest mocno niestrawnym daniem...
moja ocena 2 ...i ta muzyka, straszne badziewie o grze aktorskiej nie wspomnę ...... poniżej krytyki
Sam serial jest słaby, niestety nie udalo mi się obejrzeć do końca, czułem się urażony poziomem tej produkcji. Małszyński w roli żołnierza to farsa... Do tego te wątki miłosne. No i ten Afganistan taki jakiś dziwny. Jedyna polska produkcja wojenna która zasługuje na to by ją zobaczyć to etiuda filmowa "Ostatnia Klatka"
Zgadzam się, masa błędów, akcja nie mająca pokrycia w rzeczywistości (kto był w Afganistanie, bądź ma z kimś takim kontakt, będzie wiedział o co chodzi). Jedyny plus tego serialu to chyba tematyka. I to by było na tyle.
Moim zadaniem powinien sie wypowiedziec ktos kto byl na misjach w Afganistanie by stwierdzic gdzie jest prawda a gdzie fałsz w tym serialu. Wedlug mnie serial pokazuje nieudolność polskich zołnierzy (obnizenie ich prawdziwej wartosci )bo przeciez tak beznadziejni to my chyba nie jestesmy ale to tylko moje zdanie
Gdzieś w komentarzach dotyczących tego serialu pojawiały się wypowiedzi żołnierzy, którzy podobnie jak większość byli zażenowani tą produkcją.
Nie chce mi się szukać. Widziałem kilka takich postów w połowie emisji serialu.
Poniżej kilka losowo wybranych linków na temat ocen żołnierzy:
http://opole.gazeta.pl/opole/56,35086,12832466,Nasi_zolnierze_placza_nad___Misja _Afganistan____Ze.html
http://natemat.pl/38565,zolnierze-zawiedzeni-serialem-misja-afganistan-brak-real izmu-umundurowanie-jak-prosto-z-magazynu
http://www.wprost.pl/ar/355903/Zolnierze-Misja-Afganistan-to-nie-jest-misja-w-Af ganistanie/
Żenada trzy linki do brukowych stron z artykułami pod którymi nikt z imienia i nazwiska się ni podpisał a ty od razu twierdzisz że są to wypowiedzi naszych dzielnych wojaków walczących za pieniądze :(
aha...bo spodziewałeś się, że na Filmwebie będą z imienia i nazwiska :) ? ja naszym żołnierzom nic odbieram, choć nie bardzo rozumiem po co tam są i ryzykują życie, ale serial jest po prostu słaby.
Ale pamiętaj, że nikt im nie kazał być żołnierzami, mogli zostać szewcami, nauczycielami, lekarzami - żołnierz jest po to, żeby walczyć, a nie żeby brać kasę, siedzieć w koszarach i wyrywać laski na mundur. W wypadkach ginie więcej żołnierzy rocznie niż w ciągu roku tam, a dzięki tym akcjom mamy przynajmniej wojsko ostrzelane i doświadczone w nowoczesnej walce
Zgadzam się z Tobą, ale tak naprawdę zyskujemy tylko kilka procent tego wojska doświadczonego w nowoczesnej walce. Żołnierze powinni umieć walczyć, a nie walczyć dla samej walki...