PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20384
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

Każdy kolejny odcinek oglądałem ze słabnącą nadzieją, że może jednak to się jakoś rozkręci, że nie będzie tak sztucznie, naiwnie, nierealnie. Niestety prawie każdy odcinek to jak wizyta u dentysty, aż boli....
Ten serial to kolejny dowód na to że na 1 dobrego polskiego reżysera przypada 10 marnych jak pan Dejczer, który z Misji Afganistan zrobił M jak Miłość w kamaszach...
Mały budżet, ci sami aktorzy...te problemy są znane, można to jakoś zrozumieć i zaakceptować gdy scenariusz trzyma się kupy i tworzy zgrabną całość.

Niestety Misja Afganistan jest mocno niestrawnym daniem...

pcsik

Wiadomo coś o 2 sezonie? Będzie czy to koniec...?

ocenił(a) serial na 7
anulka88

To już jest koniec :(

tomucho77

Na stówę? Potwierdzone? :p

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Na 99%.

ocenił(a) serial na 2
siLk_2

moja ocena 2 ...i ta muzyka, straszne badziewie o grze aktorskiej nie wspomnę ...... poniżej krytyki

ocenił(a) serial na 7
sebarealmadryt

Czyja gra aktorska ?

ocenił(a) serial na 6
tomucho77

Sam serial jest słaby, niestety nie udalo mi się obejrzeć do końca, czułem się urażony poziomem tej produkcji. Małszyński w roli żołnierza to farsa... Do tego te wątki miłosne. No i ten Afganistan taki jakiś dziwny. Jedyna polska produkcja wojenna która zasługuje na to by ją zobaczyć to etiuda filmowa "Ostatnia Klatka"

ocenił(a) serial na 7
2noob4you

A kto według ciebie był by lepszy od Małaszyńskiego ?

ocenił(a) serial na 6
2noob4you

To też kwestia braku odpowiednich funduszy

ocenił(a) serial na 3
siLk_2

Zgadzam się, masa błędów, akcja nie mająca pokrycia w rzeczywistości (kto był w Afganistanie, bądź ma z kimś takim kontakt, będzie wiedział o co chodzi). Jedyny plus tego serialu to chyba tematyka. I to by było na tyle.

siLk_2

Moim zadaniem powinien sie wypowiedziec ktos kto byl na misjach w Afganistanie by stwierdzic gdzie jest prawda a gdzie fałsz w tym serialu. Wedlug mnie serial pokazuje nieudolność polskich zołnierzy (obnizenie ich prawdziwej wartosci )bo przeciez tak beznadziejni to my chyba nie jestesmy ale to tylko moje zdanie

ocenił(a) serial na 3
smile886

Gdzieś w komentarzach dotyczących tego serialu pojawiały się wypowiedzi żołnierzy, którzy podobnie jak większość byli zażenowani tą produkcją.

ocenił(a) serial na 7
siLk_2

Na FW ?

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

że co???

ocenił(a) serial na 7
siLk_2

Gdzie te komentarze się pojawiły na FW ?

tomucho77

tez chce wiedziec

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Nie chce mi się szukać. Widziałem kilka takich postów w połowie emisji serialu.

Poniżej kilka losowo wybranych linków na temat ocen żołnierzy:

http://opole.gazeta.pl/opole/56,35086,12832466,Nasi_zolnierze_placza_nad___Misja _Afganistan____Ze.html

http://natemat.pl/38565,zolnierze-zawiedzeni-serialem-misja-afganistan-brak-real izmu-umundurowanie-jak-prosto-z-magazynu

http://www.wprost.pl/ar/355903/Zolnierze-Misja-Afganistan-to-nie-jest-misja-w-Af ganistanie/

ocenił(a) serial na 7
siLk_2

Żenada trzy linki do brukowych stron z artykułami pod którymi nikt z imienia i nazwiska się ni podpisał a ty od razu twierdzisz że są to wypowiedzi naszych dzielnych wojaków walczących za pieniądze :(

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

aha...bo spodziewałeś się, że na Filmwebie będą z imienia i nazwiska :) ? ja naszym żołnierzom nic odbieram, choć nie bardzo rozumiem po co tam są i ryzykują życie, ale serial jest po prostu słaby.

ocenił(a) serial na 6
siLk_2

Ale pamiętaj, że nikt im nie kazał być żołnierzami, mogli zostać szewcami, nauczycielami, lekarzami - żołnierz jest po to, żeby walczyć, a nie żeby brać kasę, siedzieć w koszarach i wyrywać laski na mundur. W wypadkach ginie więcej żołnierzy rocznie niż w ciągu roku tam, a dzięki tym akcjom mamy przynajmniej wojsko ostrzelane i doświadczone w nowoczesnej walce

ocenił(a) serial na 3
nataszowa

Zgadzam się z Tobą, ale tak naprawdę zyskujemy tylko kilka procent tego wojska doświadczonego w nowoczesnej walce. Żołnierze powinni umieć walczyć, a nie walczyć dla samej walki...

ocenił(a) serial na 6
siLk_2

Ale tam uczą się właśnie tego pola walki walcząc z terrorystami. wprawdzie to walka bez końca, ale inaczej rozprzestrzeniali by się jeszcze bardziej, poza tym to jest teraz najbardziej realne zagrożenie