z reka na sercu stwierdzam, ze takiego gowna juz dawno nie ogladalem
Dzieciaku po prostu nie zrozumiałeś.... Ps. "Fajne" filmy masz w ulubionych......
jak mnie coś takiego wkurza.. 'nie zrozumiales' .. 'dzieciaku''.. Kompleks jakis gosciu masz, ze tak piszesz ? Nie mozna wyrazic swojego zdania ? To co dla Ciebie jest zajebiste, dla innych moze byc gownem. Pojmij to. :)
eh.. jak dla mnie cigarette burns to najgorszy odcinek ale obejrzalem oba sezony i jestem pozytywnie zaskoczony poniewaz niektore odcinki byly naprawde zajebiste i straszne...;) pozdro
Mnie też się ten odcinek nie podobał, ale polecam Autostopowiczkę albo Incydent na górskiej drodze.
Nie podobał mi się ten odcinek, ale ja go nie zrozumiałam kompletnie. Gdybym wiedziała, o co chodzi, być może zmieniłabym zdanie. A tak wydaje mi się nudny i bezsensowny. Najbardziej z sezonu pierwszego podobało mi się "Piętno".
Ja tam zaciekawiłem się tym serialem tylko dzięki Miike, z godnie z czym obejrzałem tylko Imprint i jestem zadowolony.
Też się skusiłem, choć zamierzałem oglądać po kolei, i przyznam szczerze, że również jestem zawiedziony. Pomysł ciekawy, ale generalnie nie podobało mi się.
Powiem tak, początek "Cigarette Burns" mnie pozytywnie zaskoczył. Myślę sobie, mroczna postać anioła bez skrzydeł, szalony kolekcjoner, nic tylko oglądać. Lecz niestety dalej była kiszka, krew momentami nawet sztuczna...najgorsza scena z nawijaniem (zdaje się, że jelit) na maszynę projekcyjną. Totalne dno. Jak dla mnie za mało anioła, za kiczowato i w ogóle nie strasznie. Sam zamysł tajemniczego filmu - broni świetny, lecz niestety fatalnie niedopracowany. Taka moja opinia, pozdrawiam zarówno antyfanów jak i fanów odcinka :)
Zgadzam się. Pierwsze minuty filmu były b. dobre, szkoda jednak, że z każdą kolejną sekundą mój entuzjazm się oddalał, zupełnie tak samo jak dobry scenariusz. Powinno być więcej o tym aniele i jego historii. Więcej o samym "diabelskim filmie", zamiast krwi i rąbanki. Szkoda. Mógłby być niezły.
Wszystkie odcinki były nudne i bez ładu i składu , tam nawet głębio nie było co dopiero mówić o sensie i logice typu jak laska w ciąży zachodzi z pająkiem a jej kochankiem jest kobieta. Sceny seksualne aż obrzydzone z tym czymś dołączonym w akcji , szczerze cała seria mnie zawiodła to nie było ani straszne ani śmieszne bardziej obrzydliwe i nudne..Co do Ciugarete burns nic w nim se3nsu nie miało anioł był dziwny albo totalnie złym wysłannikiem diabła to ... ehh brak mi słów ..
Uwielbiam oglądac horrory i dla mnie seria I jak i II tego serialu była obowiązkowa. Przyznam szczerze, że dla mnie również ten odcinek był jednym ze słabszych. Po prostu nie został wykorzystany potencjał, a scena z jelitami - jak ktoś już wspomniał - obrzydliwa. Ale ogólnie większośc odcinków serialu stała na wysokim poziomie. Filmy są krótkie więc nie nudzą, akcja w sumie kręci się od początku do końca. Więc mimo zniesmaczenia się filmem Cigarette Burns polecam obejrzec pozostałe. Jeśli o mnie chodzi podobały mi się - Jasnowłose dziecko, Chora dziewczyna, Incydent na górkiej trasie - pierwszy sezon, a z drugiego Futerka (świetny klimat, momentami też obrzydliwy), Obrońcy życia, Prawo do śmierci. Najlepszym jednak odcinkiem z obu serii jest Wymarzony rejs. Nie słyszałam jeszcze żeby komuś się nie podobał :)