Przecież skoro powstaje tyle odcinków, to oznacza, że ten tasiemiec musi mieć dużą oglądalność! W końcu nie zabija się kury, która znosi złote jaja ;P
O, fajnie że ściągasz GL i ATWT :-) One life to live to okropna nuda :/ ale zamierzam ściągnąc jubileuszowy 10 tysięczny odcinek tego serialu. W końcu to jubileusz... do którego coraz bliżej :-)
Straszna nuda OLTL. Ja nie wiem jak oni moga dalej zatrudniac tych scenarzystow. xD
Dochodze do wniosku, ze CBS ma najlepsze soap opery. Ogladam trzy i mi sie podobaja. Na drugim miejscu ABC, chociaz tutaj ogladam tylko GH, ale i tak to wedlug mnie bardzo dobra opera mydlana. Chociaz psuje mi tutaj nudne OLTL opinie.
A na ostatnim miejscu NBC. Naprawde nie wiem co to jest, ale wszystkie opery mydlane z tej stacji to nudy albo niewypaly. Another World przetrwal w NBC chyba okolo 10 lat. W tym roku stacja pozbyla sie Passions, ktory to serial mial najmniejsza widownie. I pozostaje jeszcze Days Of Our Lives, ktorego nigdy nie ogladalem. Ale podobno ktos z NBC powiedzial, ze najchetniej do 2009 wykreslilby DOOL z programu.
Another World przetrwał w NBC 35 lat. Moim zdaniem też CBS ma najlepsze soap opery... choc w Modzie na sukces ostatnio strasznie nudno i głupio... no i ta niby najlepsza amerykańska opera mydlana - The young and the restless - jakoś mnie wynudziła. No, ale ogólnie to CBS ma najlepsze soapki :-) Na ABC są dwie nudne soapki - All my children i One life to live i jedna, która trzyma w miarę dobry poziom - General Hospital (oglądalnośc jest całkiem przyzwoita). Do soap z NBC nic nie mam, ale oglądalnosc Passions wskazuje na to, że serial jest beznadziejny. Oglądałem dwa cale odcinki Passions. Jeden odcinek ciekawy, inny słabszy.
Soap opera powinna byc o zyciu, a nie o zjawiskach paranormalnych i tak dalej. Jak sie z Port Charles przestawili na wampiry, zakazana milosc i te inne to w ciagu dwoch, trzech lat zdjeli go z anteny.
Pewnie dlatego Passions ma taka niska ogladalnosc. Ja nie ogladalem nawet jednego calego odcinka. Po prostu mnie to nudzilo, a tandetna scena z duchem i dzieckiem, ktore na pierwszy rzut oka bylo tania lalka i kompletny brak akcji mnie przerazily i skonczylem na dwudziestej minucie.
Ogladalem odcinek Mody teraz i uwazam, ze jak na 30 minut to sie malo staraja. Ale coz poradzic, skoro jak odjac wszystkie reklamy i opening to jeden odcinek nawet dwudziestu minut nie ma. I w ogole ta dlugosc poszczegolnych odcinkow jest ujeta z reklamami, a jak sie je wytnie to wychodzi, ze odcinek "godzinnej opery mydlanej" trwa okolo 35 minut, a polgodzinnej dziewietnascie. I naprawde uwazam, ze powinni dlugosc odcinkow Mody rozciagnac do "pelnej godziny".
Dla mnie najlepsze soap opery amerykanskie to GH i ATWT. Ze wskazaniem na to pierwsze.
Ups, moj blad. Ale to w ciagu ostatnich lat produkcji AW popelniono najwiecej bledow. Wyrzucili wszystkich, ktorzy mieli powyzej 50 lat i zostawili samych mlodych aktorow. A potem to juz dziesiate miejsce i cancellation.
Port Charles leciało chyba od 1997 do 2003 roku. W AW wyrzucono wszystkich aktorów, którzy mieli powyżej 50 lat ? Porażka. Obejrzałem przed chwilą odcinek ATWT z 5 lipca. Czuję się uzależniony :-) Odcinka Mody nie powinni przedłużac do pełnej godziny. Wtedy to będzie jeszcze większa nuda, niż jest i widownia się zmniejszy, bo nikt nie będzie chciał nudzic się przez 38/39 minut (tyle gdzies trwa godzinny odcinek bez reklam).
To czemu to nazywaja godzinnymi odcinkami? xD
Wiem, ze PC lecialo od 1997 do 2003 roku. Ale do 2001 stosowali normalny sposob przedstawiania historii jak w innych soap operach, a potem sie przerzucili na trzynastotygodniowe czesci. I to co wspominalem wczesniej, znaczy wampiry, zjawiska paranormalne i takie inne.
Ano wyrzucili ich w AW. Mysleli pewnie, ze jak bedzie wiecej mlodych aktorow to i widownia sie odmlodzi. A tak zrobili to i w przeciagu kilku lat zdjeli serial z anteny.
Ja tez sie uzaleznilem od ATWT. xD
A co do Mody... W sumie to troche glupie, ze odcinek jednego serialu trwa mniej niz 20 minut. Nie mozna niczego rozwinac, bo juz trzeba konczyc odcinek.
Widownia się im nie odmłodziła :-) <lol> Macie jakieś niemieckie kanały. Na jakimś leci najdłuższa niemiecka opera mydlana (pod względem lat na antenie) - Lindenstrabe. A wiecie może na którym niemieckim kanale leci Piaskowy Dziadek (Sandmann) ? :-) Piaskowy Dziadek to najdłuższy serial animowany na świecie. W Niemczech jest to drugi najdłużej emitowany program. Drugi, bo pierwsze są wiadomości. Zresztą chyba w większości krajów najdłużej emitowanym krajem są wiadomości. A w naszym kraju ile lat leci najdłużej nadawany program ? Pewnie niewiele, co ?
Ups, pomyliłem się. Zresztą pewnie w większości krajów, najdłużej emitowanym PROGRAMEM (nie krajem) są wiadomości.
Ja osobiscie nie mam zadnych niemieckich programow wiec nie odpowiem Ci na pytania.
Tak samo nie wiem jaki program leci u nas najdluzej. No byla Wielka Gra, ktora byla na antenie ponad 40 lat. Teraz to chyba Wiadomosci sa najdluzej produkowane. xD Ewentualnie Familiada, ktora leci od 1994 roku. A najdluzej produkowanym i majacym najwiecej odcinkow serialem u nas jest Klan. Na antenie od 1997 roku, ponad 1000 odcinkow.
A Familiada nie jest przypadkiem na antenie od lat 80 ? No, Wielka Gra wiele lat przetrwała, ale dziady ją zdjęli. No, cóż... oglądalnośc spadła. Telexpress jest na antenie od 1986 roku. To niewiele... ale dużo jak na Polskie warunki. A wiadomości jedynki (te główne) to od którego roku są ?
"Familiada" bazujada na amerykanskim teleturnieju "Family Feud" jest na antenie od wrzesnia 1994 roku.
"Wiadomosci" jako takie zadebiutowaly na ekranie w 1989 roku. Aczkolwiek zostaly one przeksztalcone z Dziennika Telewizyjnego, programu informacyjnego, ktory byl na antenie od 1958 do 1989 roku.
Wlasnie dzisiaj ogladalem piatkowy odcinek ATWT. Jak na razie wybil sie ponad GH, poniewaz te plenerowe zdjecia sa naprawde super. A dodatkowo w przyszlym tygodniu bedzie interesujaco. 6^
Ogladalnosc z 18 czerwca 2007 roku:
1. The Young and the Restless (bylo i jest pierwsze miejsce) 4.0 miliona (+0)
2. The Bold and the Beautiful (bylo i jest drugie miejsce) 2.8 miliona (-0.1)
3. General Hospital (bylo i jest trzecie miejsce) 2.5 miliona (+0)
4. One Life to Live (bylo i jest czwarte miejsce (i to jest dla mnie szok, ze OLTL jest wyzej niz ATWT - dop. Mikao)) 2.4 miliona (+0.1)
5. All My Children (spadek z czwartego miejsca) 2.3 miliona (+0)
6. As The World Turns (bylo i jest szoste (Co?! Skandal. - dop. Mikao)) 2.1 miliona (-0.1)
6. Days of Our Lives (bylo i jest szoste) 2.1 miliona (-0.1)
8. Guiding Light (spadek z siodmego) 1.9 miliona (-0.1)
9. Passions (bylo i jest dziewiate) 1.4 miliona (strasznie malo) (-0.1)
Wiadomości zostały przekształcone. Widzę, że znasz się na tym. Mnie się wydaje, że jeden z dziesięciu jest od 1994 roku, a Familiada od lat 80. Zresztą na filmwebie cos chyba o tym jest.
ATWT rządzi :-) Cleo kocha Willa :P Lubię ją.
Dzięki za wyniki oglądalnosci. Chyba już je widzialem :-) Coś trochę przekręciłeś jak pisałeś. Dwa razy - było i jest 6.
Podobno Jade odchodzi z ATWT. Ja ja bardziej lubie niz Cleo, ktora tez odejdzie w tym miesiacu.
Nie pokrecilem. Chodzi o to, ze DOOL i ATWT dziela ze soba szoste miejsce.
Z drugiej strony to jest oburzajace. W OLTL nic sie nie dzieje, a w ATWT naprawde sie staraja. Intryga, zdjecia w plenerze. To duzo wiecej niz w normalnej soap operze, widzowie powinni to docenic.
Myślę, że jak będą wyniki oglądalności z tych dni co były zdjęcia w plenerze, to oglądalnośc będzie większa. OLTL to najgorsza amerykańska opera mydlana. Nuda ogromna.
Szkoda, że Jade odchodzi :( To fajna intrygantka :-)
I w dodatku najlepsza przyjaciolka Luke'a czy jak mu tam. xD
Mam taka nadzieje. ATWT i GH to najlepsze soap opery. I o ile trzecie miejsce GH jest zadowalajace, to szoste ATWT to skandal.
O właśnie.
Ale nie wiem co ludzie w OLTL widza. Pozostaje jedynie miec nadzieje, ze po tych zdjęciach w plenerze i dobrej intrydze oglądalność ATWT wzrośnie.
Kurde, jestem po odcinku ATWT z 6 lipca. Jedno słowo - GENIALNY ! Świetny odcinek ! Jeden z najlepszych odcinków ATWT ! Obraz Cleo próbującej całowac Willa bardzo mnie rozśmieszył :-) Oprócz śmiechu było też dużo zdziwień - Cleo uśpiła Willa krasnalem, a to wariatka ! Jade i Gwen na torach (następny tydzień) ? Kurcze, jakie intrygi ! Kocham ATWT ! :-) Noah przespał się z Maddie :-) :P Hehe. A ojciec Noah'a chce, żeby on poszedł do wojska :-) No, to widac, że Luke nie ma szans u Noah'a, bo on nie jest gejem... hmmm.. może jednak Luke ma jakieś szanse. Może Noah jest biseksualny :P
Odcinek z 6 lipca genilany :-) Pamiętam jak zacząłem oglądac ATWT pod koniec wakacji 2006 roku. Wtedy też były sceny na dworzu, a głównym wątkiem był świetny wątek ze slasherem :-) Tak... ATWT oglądam z przerwami od końcówki wakacji 2006. Czyli za jakiś czas będzie rok odkąd oglądam ATWT (nie licząc tych przerw). Kocham ATWT :-) To świetna soap opera. ATWT powinno zając miejsce strasznie nudnej i głupie w Stanach Mody na sukces :-) Może tak ATWT będzie miało oglądalnośc 2.8 miliona, a BB 2.1 (czy tam 2.2), co ? :-) Moim zdaniem teraz wątki w ATWT są wyśmienite. Te wszystkie OLTL czy BB, mają większą widownię od ATWT, pewnie dlatego, że są młodsze od tego serialu. Gydyby ATWT leciało 20 lat, a BB 51, to wtedy ATWT miałoby na pewno większą widownię :-) :-)
Tak, Gwen i Jade na torach to bedzie dopiero w przyszlym tygodniu.
A co do Luke'a i Noaha, to ja nie bylbym taki pewny. Noah przespal sie z Maddie po wplywem chwili, sam widziales. Wiec o ile Maddie mogla sie zakochac w Noahu o tyle Noah w Maddie juz nie za bardzo. Ja mysle, ze to sie skonczy na 'one day (xD) stand'.
Ja GH ogladam od kwietnia tego roku, ATWT i GL od czerwca a Mode od lipca. I chociaz Moda naprawde stala sie nudna to jednak wole ja od OLTL.
Ja jak juz wspominalem za najlepsze soap opery uwazam General Hospital i As The World Turns. Widac, ze sie scenarzysci staraja (na poczatku tego roku w GH byl Metro Court Hostage Crisis, ktory byl wzorowany na akcji z serialu 24 Godziny ^^), a teraz te zdjecia plenerowe i intryga w ATWT. Bosko. ^^
Hmmm... no, tak. Noah mógł się przespac z Maddie pod wpływem chwili :-)
Ja w sumie też wolę głupie BB, niż niewiarygodnie nudne OLTL. No, ale i tak wiadomo, że Złotopolscy to najgorsza na świecie opera mydlana :-)
Ta akcja z GH to była z tymi terrorystami, tak ?
a w ogóle wiecie dlaczego nie wyemitowano pierwszysch 215 odcinków mody? no bo powinno być teraz w poniedziałek odcinek 3617 i 3618!!!!
Tak, wlasnie ta.
Dodatkowo wreszcie w piatkowym odcinku po pol roku zaktualizowali opening GH. Dodali nowe postaci, chociaz ta koncowke z tymi facetami w smokingach powinni obciac albo zaktualizowac w jakis sposob.
Zlotopolskich nawet nikt w mojej rodzinie nie oglada. To sa takie nudy, ze szok. OLTL jest u mnie na drugim miejscu pod tym wzgledem. A Moda nawet sie trzyma.
U mnie w rodzinie niesztety są osoby, które oglądają Złotopolskich :P Ten serial to taka porażka :P Akcja Plebani też dzieje się na wsi, ale według mnie Plebania jest znacznie lepsza niż Złotopolscy :P
Możesz dac link do tej zaktualizowanej czołówki ?
http://pl.youtube.com/watch?v=2UX5XYd2US0 - dodany Cooper, Logan, Edward, Kate, Jerry i Spinelli. Aktualizacja Elizabeth, Monici i Alana oraz Lulu. Usuneli Dillona i Alcazara. Podoba mi sie ten Alan, ktory znika w ciemnosci, ale czesc gdzie jest zaktualizaowana Elizabeth jakos nie pasuje. Poza tym Mac zesiwial, a oni dalej trzymaja jego stare ujecie.
Dzięki za link. Edward to ten stary i siwy ? Ten... no, prawie pod koniec czołówki. Ale nie myśl, że myślę o Luke'u :P :-) O czym można jeszcze pisac w tym temacie ?
Tak. Edward Quartermaine, glowa klanu Quartermainow.
No ja mysle, ze powinnismy znowu sie naprowadzic na temat zwiazany z Moda, bo jako odeszlismy od tego i zaczelismy omawiac wszystkie soap opery. A przeciez nie kazdy wie o nich tyle co my. Chociaz to pytanie czemu nie wyemitowali u nas pierwszych 215 odcinkow jest ciekawe. Ja tam osobiscie nie wiem...
Ja sie domyslam tylko. I tak w 1994 roku bylismy juz 7 lat do tylu. No wiec postanowili sobie odpuscic jeden rok (te 215 odcinkow) i powiedziec, ze zaczeli emitowac od pierwszego odcinka. Tak, zeby sie widownia nie pokapowala, a oni zeby mieli mniejsze spoznienie.
Hmm... pewnie ten 216 odcinek, to był pierwszy odcinek z 1988 :-) Zaczęli pewnie emitowac od początku drugiego roku...
I gdyby od razu puszczali po dwa odcinki to pewnie bysmy nadrobili szybko ta strate. A tak mamy od lat spoznienie ok. 6 lat.
Nom. Eh, nudny stał się ten temat. Zapodaj coś ciekawego ? :-) Jutro będzie do ściągnięcia odcinek ATWT z poniedziałku. Chyba Luke powie Noahowi, że jest gejem xD cho nie widzialem tego w zapowiedziach, ale w spojlerach do ATWT chyba bylo cos takiego.
A Noah bedzie z Lukiem? Bo jak na razie to wieksze szanse na zwiazek widze w parze Noah & Maddie. W koncu juz ze soba spali.
Ja tylko zaluje, ze jak bede na wakacjach to nie bede mogl sobie sciagac odcinkow ATWT, GL, GH i B&B. A nie mam nikogo, kto by mogl je sciagnac. :(
No nie wiem czy Noah będzie z Lukiem. Pewnie nie...
Szkoda, że nie będziesz mógł ściągac odcinków.
A nie pisali w spoilerach kogo Noah wybierze? Bo tak mysle, ze beda ze soba walczyc, znaczy Maggie z Lukiem. Bo o ile Maggie nie wiadomo czy kocha Noaha to Luke jest troche bardziej niz pewny.
Tez nie jestem pocieszony z tego powodu.
Nie widziałem spojlerów, co do tego, kogo wybierze Noah. Pewnie Maddie, albo nikogo :/ A Maddie to fajna dziewczyna :-) Taka spoko.
Jeszcze nie wiesz. To, ze widzowie zaakceptowali postac homoseksualna nie oznacza, ze nie zaakceptuja takze pary gejow.
A co do Maddie... Lubie ja, naprawde. Moglaby byc moja przyjaciolka.
Che, che :-) Maddie jest na prawdę spoko. Ona chyba nigdy nie uknuła intrygi, ani nie zachowała się w głupi sposób, co nie ?
Maddie chyba nigdy nie uknuła żadnej intrygi, ani nie zachowała się w głupi sposób, co nie ?
I nieco trochę inny temat. Szkoda, że mamy tak krótką historię tv. Nie ma u nas żadnych na prawdę długich programów do oglądania. A seriali długich to już w ogóle nie ma. Klan leci ledwo 10 lat.
Nie, oboje Noah i Maddie zachowywali sie pod wplywem chwili. I nie mozna ani jego ani jej winic za to co sie stalo. Teraz tylko czekac na to co sie stanie... Ja bym jednak wolal, zeby Noah byl z Lukiem, ale nie wiadomo jak to zniesie widownia w Ameryce. Mam nadzieje, ze krotko po ogloszeniu tego pairingu nie zrezygnuja z aktorow grajacych Noaha i Luke'a i nie przerzuca ich na reccuring albo w ogole usuna z serialu jak to czesto ma miejsce w przypadku watkow milosci gejowskiej w soap operach.
Nie mamy dlugiej historii telewizji bo wladza nie pozwalala na to. Kilkanascie lat temu nie bylo w wiekszosci mieszkan telewizorow nawet.
A co do Klanu... Klan sie zmienil w klasyczna soap opere. Problem polega na tym, ze Klan jest nudny jak flaki z olejami, chociaz moze to tylko takie moje podejscie z cyklu "Cudze chwalicie, swego nie znacie". Ale ja Klanu nigdy nie ogladalem dluzej niz miesiac. czasami okazyjnie sobie wlacze, ale to juz jak naprawde niczego nie ma w TV. Po prostu wole np. GH od Klanu.
Aha :-) Oglądałeś już wczorajszy odcinek ATWT ? Jest genialny :-) Bardzo dużo się dzieje ostatnio :-) Widac, że się starają :-) Jak już pisałeś...
Wlasnie koncze ogladanie i przychylam sie do Twojej opinii. Odcinek jest naprawde swietny i mam nadzieje, ze dzieki temu ogladalnosc ATWT wzrosnie gwaltownie.
Noah zareagowal na coming-out Luke'a wedlug mnie przyzwoicie. A teraz tylko nie wiadomo co sie stanie z Gwen i Jade. Chyba im sie cos stanie na tych torach. Bo aktorka grajaca Gwen i Cleo idzie podobno na urlop macierzynski. Wiec Cleo w jutrzejszym odcinku bedzie po raz ostatni, a Gwen rowniez cos sie stanie. Aktorka grajaca Jade odchodzi podobno 16 lipca.
Eeee... to cienko, że Jade odchodzi. Gwen też odchodzi, ale chyba nie na stałe, co ? A co będzie w tym czasie z Willem ?
Rozmowa Noah'a i Luke'a była nieco śmieszna :-)
Aktorka grajaca Gwen jest w ciazy i musi, bo tworcy ciazy Gwen chyba nie przewidzieli. A jesli cos sie stanie Gwen to Will pewnie bedzie czuwal przy niej. ;P
No wiem, nie najlepiej wyszla ta rozmowa. Ale teraz jest ciekawie, bo nie wiadomo co sie zdarzy potem. Tak jak juz wspominalem mam nadzieje, ze ten interesujacy storyline przyciagnie widzow i ATWT podniesie sie z szostego miejsca.
Też mam nadzieję, że oglądalnośc ATWT się podniesie. ATWT powinno byc na pierwszym miejscu pod względem oglądalności :-) Pierwsze i drugie miejsce nie należy się YR i BB, ponieważ :
YR : nuda. Nie wiem co ludzie w tym widzą.
BB : Głupota, nuda i przeciąganie wątków w nieskończonośc (choc w USA chyba już tak nie przeciągają).
Ale widzisz. W B&B tak samo jak w Y&R aktorzy grajacy dana postac rzadko odchodza. Przykladowo Ronn Moss gra Ridge'a od dwudziestu lat. Takich przykladow w obu serialach jest wiecej. Poza tym rzadko sie rowniez zmieniaja scenarzysci i producenci, wiec w praktyce przez wiele lat za wszystko odpowiada jeden team i dlatego nie trzeba sie dostosowywac od poczatku. Scenarzysci doskonale znaja postaci i wiedza co i jak zrobic. Moze to jest tajemnica fenomenu obu seriali.
A może tajemnicą tych seriali jest to, że są to bardzo młode opery mydlane i gdyby były starsze, to oglądalnośc byłaby znacznie niższa. YR jest najpopularniejszą operą mydlaną od 18 lat, a BB leci od 20 lat. To dośc mało.
Ej, nie zamkną nam tego wątku, dlatego że piszemy nie w temacie ? Może stworzymy wątek - o wszystkim i o niczym ? :-)
Z drugiej strony Passions nie zdobylo uznania, a to najmlodsza soap opera. I ciekawe jak wszystkie opery mydlane beda za stare dla widzow to co bedzie? Takie dyskryminowanie ze wzgledu na wiek serialu jest niesprawiedliwe.
Nie zamkna. W koncu gadamy o Modzie. xD Poza tym jakby chcieli sprawdzac wszystkie watki to by oszaleli. Gadamy sobie kulturalnie, bez uzywania niecenzuralnych wyrazow. Limit jednego tematu to 1000 postow, a nam troche do tego daleko. ;P