Czy ktoś orientuje się kiedy sezon 19 będzie na 13 ulicy? Już nie mogę się doczekać ;) To jeden z najlepszych kryminałów jakie widziałam.
Może wtedy, kiedy zostanie wyemitowana całość sezonu? Na razie pokazano 4 odcinki, dwa następne zapowiadane są na koniec roku.
Wszystkie cztery. Nawet wpis na forum udało mi się zamieścić ("Niespodzianka") o pojawieniu się Bena Jonesa w całkiem nowej roli :-)
I jakie wrażenia? Czy kolejne odcinki, to tylko odcinanie kuponów czy rzeczywiście potrafiące zainteresować widza?
Jedno i drugie. Tzn. sam pomysł na odcinki nie zmienia się (może poza wątkiem relacji dwojga drugoplanowych bohaterów, który służy jako dodatkowy łącznik między odcinkami serii), natomiast same sprawy są nadal interesujące, bo zwykle za działaniami stoją inne motywy, niż wydawałoby się na początku. I nadal zaskakuje ilość imprez różnego rodzaju, jakie odbywają się w Midsomer :-)
Dzięki. Oj tak, imprez lokalnych tam dostatek i nie tylko:) Gdyby było inaczej, Barnaby i jego asystent nie mieliby nic do roboty. A propos asystentów, ci zmieniają się wg mnie za często. Wolę w tym względzie lekką stagnację. Człowiek się przyzwyczai i już obok inspektora jest ktoś inny. Wspomniany przez Ciebie Jones, to był chyba strzał w dziesiątkę tego serialu. Wolałam też inne, dawne klimaty w stylu Agathy, a ta propagowana na siłę poprawność polityczna zmieniła ten serial, niekoniecznie na korzyść. Lubię tę dawną "angielskość". Nadal jednak czekam, ciekawa dalszych sukcesów Barnaby'ego.