Na oficjalnej stronie serialu jest informacja o nowym aktorze grającym Barnaby'ego. I już mi
się nie podoba:(
"
Kręcona obecnie seria 13. Morderstw w Midsomer miała być ostatnią, ponieważ John Nettles (odtwórca roli Toma Barnaby'ego) zdecydował o przejściu na emeryturę latem 2010 roku.
Otrzymaliśmy jednak informację od producenta serii, że cykl będzie kontynuowany, a rolę główną powierzono Neilowi Dudgeonowi. Neil wystąpił w filmie pt. THE SWORD OF GUILLAME (Seria 13), gdzie wcielił się w kuzyna Barnaby'ego - Johna. Stacja ITV wyemitowała ten odcinek w Anglii 10 lutego 2010 roku.
John Nettles oczywiście będzie pracował na planie Morderstw w Midsomer do połowy 2010 roku - do końca 13. serii. Kolejne odcinki w sezonie 14. będą już kręcone z Neilem jako głównym bohaterem. Niewykluczony jest jednak udział Johna Nettlesa w rolach epizodycznych."
Uuuuu, niedobrze. Nie wyobrażam sobie innego Barnaby'ego niż Nettles :-((((((
Z powyższej informacji wnioskowałabym jednak, że w kolejnej serii nastąpi zmiana głównego bohatera i zostanie nim właśnie kuzyn John. Spróbuję poszukać wiadomości na ten temat w necie.
to nie będzie nowy Barnaby!!!nową główną postacią będzie jego kuzyn John, który już pojawiał się w odcinkach. jednak nie wyobrażam sobie tego serialu bez Toma :( szkoda że zrezygnował!!! to już nie będzie to samo, zapewne tez nie będzie już Joyce ani Cully tylko nowa rodzina- Johna.
Przykre to jest...jak oglądałam ostatni odcinek z Tomem Barnaby'm to myślałam, że się załamię...:/Mam chociaz nadzieję, że zostawią Bena.