Tata Muminka - Janusz Bukowski o_O
Mama Muminka - Anna Wróblówna
Muminek - Jacek Kawalec
Ryjek - Józef Mika :)
Panna Migotka - Małgorzata Boratyńska
Mała Mi - Krystyna Kozanecka :D
Mimbla - Małgorzata Duda
Włóczykij - Artur Kaczmarski
Filifionka - Teresa Lipowska
Paszczak - Jacek Jarosz
Migotek - Krzysztof Ibisz
yeah...
Uwielbiam ten dubbing.....
Ups, źle wysłałam^^ skasujecie tego posta nade mną...
Ulubiona postac... yyy.. Ryjek!
wedlug mniw wszyscy sa swietni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak bylam mala to poprostuu ubostwialam ten film!!!!!!!!!! swietny:)
Wszyscy są super !!! Ale najlprza jest BUKA :D:D (lol) Jak byłam mała to sie jej bałam :) ale ona jst świetna :D:D
Ryjek, Bobek, Czarna Pantera Czarodzieja ;p
przy okazji: we wlasnej klasie mozna czasem znalesc odpowiednikow postaci z Muminkow :D:D
hehe to tak jak ja.... ;-) ale z czasem przestalam go lubic z tego samego powodu co pare innych osob... bo dowiedzialam sie kto to jest włóczykij.... pozdrawiam!
P.S. A czemu jeszcze nie było bobka??? bo chyba nie było nie?? opuscilam co prawda dwa odcinki ale kolezanki mi mowily ze go nie bylo.... :/
Wółczykij!!!;) bo jest taki trochę jak kot-chodzi zawsze swoimi drogami i jego życie jest pełne wolności...(co za sentymentalizm...;)
Buka i Bobek! xD
'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`
Pozdrawiam wszystkich fanów tej bajeczki! ;]
Oczywiście Paszczak (dealer) i zaopatrujący się u niego Włóczykij ... zawsze miałem ochote usiąść obok niego na moście i zapalic dajeczke ;p
ludzie czy wy wogule nie pamiętacie hatiffnatów??!! Byli thee best!! Zawsze mi sie podobał ten odcinek o nich. Ale najbardziej lubiałem Małą Mi i jej cięty język, a zaraz za nią włuczykija! Ryjek mnie zawsze wqrwiał, ale nie lubieć to nie lubiałem jedynie paszczaka- nie wiem dlaczego ale zawsze miałem przeczucie że on jest zły i coś kręci.
Buki sie zawsze balam ale jest swietna;D a tak w ogole to najbardziej lubie Malą Mi bo jak bylam mala to moja siostra mowila ze zachowuje sie podobnie do niej;P heh
Buka, Bobek, Hatifangowie (Pycki) no mozna jeszcze dorzucic czarownice i pantere
1. Bobek (do tej pory mnie śmieszy)
2. Hatifnaty (takie tajemnicze...;) )
3. Paszczak ( to trudno wyjaśnić, ale jak byłam dzieckiem, to Paszczak wzbudzał we mnie zaufanie;) )
Ja kochałam Włóczykija! To była moja pierwsza miłość... A zaraz po nim to chyba Ryjek :) Najstraszniejsza była Buka, której się śmiertelnie bałam. WSPANIAŁA BAJKA!
Buka (jest tajemnicza a tym samym fajna)
Włóczykij (te oczy:], taki wiecznie zamyślony, a jakie imię)
no i Paszczak (miły, zbiera sobie kwaitki, mozna mu wybaczyć fioletowe wdzianko, widać że ten człowiek {czy kim on tam jest} nie może być zły)
Włóczykij, oczywiście ;*
natomiast Buki i Hatifnatów śmiertelnie się bałam (jak byłam mniejsza:)
najlepszy jest oczywiscie Włóczykij!po prostu! fajna ma fryzure jak zdejmie kapelusz;-D poza tym on jest taki tajemniczy i w ogóle... a najgorzej to mnie wqrza mi.wszędzie ryjek wsadza(heh)
Ulubiona postać to bez wątpienia Buka - niecierpliwie czekam na jej pojawienie się w bajce; nawiasem mówiąc, może wie ktoś, w którym odcinku pojawiła się pierwszy raz? Wracając do tematu - Bobek też może zapisać sie do panteonu muminkowych sław; zawsze coś knuł i siał intrygi na lewo i prawo :-) Wspaniała bajka...
Do Buki niestety chyba bedziemy musieli poczekać aż w Muminkach bedzie zima a jest dopiero wiosna.Ciężko sie doczekać.
Buka pojawia się w 6 odcinku. (Jeśli odcinki w tv lecą według kolejnośći takiej jak na kasetach, ale raczej tak):)
O, to by wychodziło, że ten odcinek szósty wypadnie już w najbliższy wtorek! :-) Wreszcie, powrót do okresu cudownego dzieciństwa :-)
wszyscy sa swietny!np paszczak,muminek,mala mi,migotka,wloczykij,tata i mama muminka...szkoda ze w ksiegarniach nie ma juz ksiazek o muminkach...szkoda
Dla mnie najlepszy jest Włóczykij XD
on zawsze pojawiał sie jak wiatr :p
no i był najlepszym kumplem muminka
Włóczykij. Jego tęsknota za miejscami, w których go nie ma. Jego harmonijka, plecak. Mogę się założyć, że jego buty to podniszczone glany.
pozdr
Aaa nie napisałam DLACZEGO ;D
- Bobek... jest świetny... taki kosmaty, kudłaty i złośliwy xD
- Buka... mam wielki sentyment do tej postaci... zawsze się jej bałam, ale także fascynowała mnie ;]
- Włóczykij... :) ojjj... ten myśliciel i mądry młodzieniec... zawsze budził we mnie pozytywne emocje ;] Właśnie... i ta jego harmonijka :)
Miałem właśnie napisać, że Włóczykij i Ryjek. Ale jakby niepatrząc każda postać w tej bajce jest wspaniała. Roztargniony Paszczak, mający własny swiat Włóczykij, Niezdarny i Bojaźliwy Ryjek. Troskliwa i opanowana Mama Muminka, Buka straszna i tajemnicza, Muminek ciekawski i otwarty dla wszystkich, Tata Muminka opanowany, mądry i poetycki... No wiecie o co chodzi. Każdy jest oryginalny, wyrazisty i czasem skrajny. Bo gdyby wszyscy byli tacy sami to było by nudno. A nie jest!
trudno wybrac bo wszstkie postacie z muminkow sa fajne. kiedys jak bylem dzieciakiem to najbardziej lubilem wloczykija i chyba sie nie zminilo wiele dalej jest to moja ulubiona postac, lubie tez paszczaka jest taki flegmatyczny i sympatyczny dzieki temu
A nie wiecie kiedy będzie Bobek? Wczorajszy odcinek był super!!! Jak ja się brechtałam, jak listonosz gonił Małą Mi XD XD
Uuuch, strasznie się bałem tego (g)listonosza, jak mała Mi wykopała dziurę, a on tam wpadł... I, o ile pamiętam, tak się dziwnie zbliżał tym swoim chwiejnym krokiem, gapiąc się prosto przed siebie tymi swoimi wyłupiastymi oczami... I ten jego dziwny ubiór... Brr...
https://vignette.wikia.nocookie.net/moomin/images/7/76/Mr_Hemulen_kissing_the_Po stman.png/revision/latest?cb=20111021205018
Najlepsza jest Buka,Ryjek i Bobek. Właśnie, wie ktoś kiedy będzie odcinek z Bobkiem? Hehe . Wczorajszy odcinek byl super! :D Buka była taka tajemnicza ,heh Pozdrawiam!
Włóczykij (def. z wikipedi) Włóczykij (Snusmumriken) – jest filozofem-włóczęgą. Niezależny, beztroski, nie przywiązuje zbytniej wagi do jakichkolwiek "dóbr ziemskich". Jesienią opuszcza Dolinę Muminków by odwiedzić inne części świata. Jest najlepszym przyjacielem Muminka. Nosi wielki kapelusz i stary płaszcz. I ZA TO GO KOCHAM!!!