PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43901
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Jaka jest Wasza ulubiona postać i dlaczego ;-) ?

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Wg. mnie Filifionka i Mała Mi rulzzz... :)

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Tata Muminka - Janusz Bukowski o_O
Mama Muminka - Anna Wróblówna
Muminek - Jacek Kawalec
Ryjek - Józef Mika :)
Panna Migotka - Małgorzata Boratyńska
Mała Mi - Krystyna Kozanecka :D
Mimbla - Małgorzata Duda
Włóczykij - Artur Kaczmarski
Filifionka - Teresa Lipowska
Paszczak - Jacek Jarosz
Migotek - Krzysztof Ibisz

yeah...

Uwielbiam ten dubbing.....

ocenił(a) serial na 10
untitled

Ups, źle wysłałam^^ skasujecie tego posta nade mną...

Ulubiona postac... yyy.. Ryjek!

ocenił(a) serial na 10
untitled

Ja najbardziej lubię Ryjka i Małą Mi, ale resztę oczywiście też.

Betinka

wedlug mniw wszyscy sa swietni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak bylam mala to poprostuu ubostwialam ten film!!!!!!!!!! swietny:)

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Wszyscy są super !!! Ale najlprza jest BUKA :D:D (lol) Jak byłam mała to sie jej bałam :) ale ona jst świetna :D:D

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Włóczykij- lubię niezależnych i tajemniczych mężczyzn ;D

ocenił(a) serial na 9
Magrat

Mała Mi, Ryjek, Włóczykij - naprawdę świetni!

captain_cassidy1912

Ryjek, Bobek, Czarna Pantera Czarodzieja ;p

przy okazji: we wlasnej klasie mozna czasem znalesc odpowiednikow postaci z Muminkow :D:D

Szem

Włóczykij i Paszczak :-)))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))

ocenił(a) serial na 10
Michal1992

Właśnie, Paszczak... buheheheheh. Jak mogłam zapomnieć. XD

Magrat

hehe to tak jak ja.... ;-) ale z czasem przestalam go lubic z tego samego powodu co pare innych osob... bo dowiedzialam sie kto to jest włóczykij.... pozdrawiam!
P.S. A czemu jeszcze nie było bobka??? bo chyba nie było nie?? opuscilam co prawda dwa odcinki ale kolezanki mi mowily ze go nie bylo.... :/

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Wółczykij!!!;) bo jest taki trochę jak kot-chodzi zawsze swoimi drogami i jego życie jest pełne wolności...(co za sentymentalizm...;)

Nina_7

Włóczykij i Mała Mi

ocenił(a) serial na 10
opoz

Buka i Bobek! xD
'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`
Pozdrawiam wszystkich fanów tej bajeczki! ;]

InowroclawskiWilk

Najlepsza jest Buka i Mała Mi... :) Bajka jest świetna! :D

KiKe

Taki Pseudo-Kangur z nosem długim i ogonem już nazwy nie pamiętam tego stwora

użytkownik usunięty
kamikaze81

Pewnie Ryjek

InowroclawskiWilk

Ryjek, Bobek i Buka :D bo są poprotu najlepsi :P

InowroclawskiWilk

Oczywiście Paszczak (dealer) i zaopatrujący się u niego Włóczykij ... zawsze miałem ochote usiąść obok niego na moście i zapalic dajeczke ;p

sajangoku

dopiero mi żarówka w głowie zaświtała :-)))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))

InowroclawskiWilk

ludzie czy wy wogule nie pamiętacie hatiffnatów??!! Byli thee best!! Zawsze mi sie podobał ten odcinek o nich. Ale najbardziej lubiałem Małą Mi i jej cięty język, a zaraz za nią włuczykija! Ryjek mnie zawsze wqrwiał, ale nie lubieć to nie lubiałem jedynie paszczaka- nie wiem dlaczego ale zawsze miałem przeczucie że on jest zły i coś kręci.

ocenił(a) serial na 10
andrew_27

Buki sie zawsze balam ale jest swietna;D a tak w ogole to najbardziej lubie Malą Mi bo jak bylam mala to moja siostra mowila ze zachowuje sie podobnie do niej;P heh

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Buka, Bobek, Hatifangowie (Pycki) no mozna jeszcze dorzucic czarownice i pantere

arsonft

najlepszy jest włóczykij... migotka tez jest spoczi :D :D :D

ocenił(a) serial na 9
InowroclawskiWilk

1. Bobek (do tej pory mnie śmieszy)
2. Hatifnaty (takie tajemnicze...;) )
3. Paszczak ( to trudno wyjaśnić, ale jak byłam dzieckiem, to Paszczak wzbudzał we mnie zaufanie;) )

Adelaide

Wszyscy,a najbardziej Mała Mi i Włóczykij.No i Bobek

_malena_

Ja kochałam Włóczykija! To była moja pierwsza miłość... A zaraz po nim to chyba Ryjek :) Najstraszniejsza była Buka, której się śmiertelnie bałam. WSPANIAŁA BAJKA!

InowroclawskiWilk

Buka (jest tajemnicza a tym samym fajna)
Włóczykij (te oczy:], taki wiecznie zamyślony, a jakie imię)
no i Paszczak (miły, zbiera sobie kwaitki, mozna mu wybaczyć fioletowe wdzianko, widać że ten człowiek {czy kim on tam jest} nie może być zły)

Aquariia

Mała Mi - wiedziała, czego chciała i uparcie do tego dążyła;)

ocenił(a) serial na 9
InowroclawskiWilk

Włóczykij, oczywiście ;*
natomiast Buki i Hatifnatów śmiertelnie się bałam (jak byłam mniejsza:)

InowroclawskiWilk

najlepszy jest oczywiscie Włóczykij!po prostu! fajna ma fryzure jak zdejmie kapelusz;-D poza tym on jest taki tajemniczy i w ogóle... a najgorzej to mnie wqrza mi.wszędzie ryjek wsadza(heh)

Fame

Ulubiona postać to bez wątpienia Buka - niecierpliwie czekam na jej pojawienie się w bajce; nawiasem mówiąc, może wie ktoś, w którym odcinku pojawiła się pierwszy raz? Wracając do tematu - Bobek też może zapisać sie do panteonu muminkowych sław; zawsze coś knuł i siał intrygi na lewo i prawo :-) Wspaniała bajka...

ukwial

Do Buki niestety chyba bedziemy musieli poczekać aż w Muminkach bedzie zima a jest dopiero wiosna.Ciężko sie doczekać.

_malena_

Buka pojawia się w 6 odcinku. (Jeśli odcinki w tv lecą według kolejnośći takiej jak na kasetach, ale raczej tak):)

_malena_

Byłoby super,mam nadzieje że masz racje:)

_malena_

O, to by wychodziło, że ten odcinek szósty wypadnie już w najbliższy wtorek! :-) Wreszcie, powrót do okresu cudownego dzieciństwa :-)

Fame

wszyscy sa swietny!np paszczak,muminek,mala mi,migotka,wloczykij,tata i mama muminka...szkoda ze w ksiegarniach nie ma juz ksiazek o muminkach...szkoda

ocenił(a) serial na 9
InowroclawskiWilk

Dla mnie najlepszy jest Włóczykij XD
on zawsze pojawiał sie jak wiatr :p
no i był najlepszym kumplem muminka

Wiedzmak

Ja lubiałam zawsze Bobka XD, bo można się było z niego pobrechtać zawsze.

InowroclawskiWilk

oczywiście, że Włóczykij! (wszyscy kochają Włóczykija;p)
za pół godziny się zaczyna:D

InowroclawskiWilk

Włóczykij. Jego tęsknota za miejscami, w których go nie ma. Jego harmonijka, plecak. Mogę się założyć, że jego buty to podniszczone glany.
pozdr

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Aaa nie napisałam DLACZEGO ;D

- Bobek... jest świetny... taki kosmaty, kudłaty i złośliwy xD
- Buka... mam wielki sentyment do tej postaci... zawsze się jej bałam, ale także fascynowała mnie ;]
- Włóczykij... :) ojjj... ten myśliciel i mądry młodzieniec... zawsze budził we mnie pozytywne emocje ;] Właśnie... i ta jego harmonijka :)

ocenił(a) serial na 10
lentilha

Miałem właśnie napisać, że Włóczykij i Ryjek. Ale jakby niepatrząc każda postać w tej bajce jest wspaniała. Roztargniony Paszczak, mający własny swiat Włóczykij, Niezdarny i Bojaźliwy Ryjek. Troskliwa i opanowana Mama Muminka, Buka straszna i tajemnicza, Muminek ciekawski i otwarty dla wszystkich, Tata Muminka opanowany, mądry i poetycki... No wiecie o co chodzi. Każdy jest oryginalny, wyrazisty i czasem skrajny. Bo gdyby wszyscy byli tacy sami to było by nudno. A nie jest!

InowroclawskiWilk

trudno wybrac bo wszstkie postacie z muminkow sa fajne. kiedys jak bylem dzieciakiem to najbardziej lubilem wloczykija i chyba sie nie zminilo wiele dalej jest to moja ulubiona postac, lubie tez paszczaka jest taki flegmatyczny i sympatyczny dzieki temu

InowroclawskiWilk

A nie wiecie kiedy będzie Bobek? Wczorajszy odcinek był super!!! Jak ja się brechtałam, jak listonosz gonił Małą Mi XD XD

użytkownik usunięty
Kay_J__N_

Uuuch, strasznie się bałem tego (g)listonosza, jak mała Mi wykopała dziurę, a on tam wpadł... I, o ile pamiętam, tak się dziwnie zbliżał tym swoim chwiejnym krokiem, gapiąc się prosto przed siebie tymi swoimi wyłupiastymi oczami... I ten jego dziwny ubiór... Brr...

użytkownik usunięty

https://vignette.wikia.nocookie.net/moomin/images/7/76/Mr_Hemulen_kissing_the_Po stman.png/revision/latest?cb=20111021205018

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Najlepsza jest Buka,Ryjek i Bobek. Właśnie, wie ktoś kiedy będzie odcinek z Bobkiem? Hehe . Wczorajszy odcinek byl super! :D Buka była taka tajemnicza ,heh Pozdrawiam!

InowroclawskiWilk

Włóczykij (def. z wikipedi) Włóczykij (Snusmumriken) – jest filozofem-włóczęgą. Niezależny, beztroski, nie przywiązuje zbytniej wagi do jakichkolwiek "dóbr ziemskich". Jesienią opuszcza Dolinę Muminków by odwiedzić inne części świata. Jest najlepszym przyjacielem Muminka. Nosi wielki kapelusz i stary płaszcz. I ZA TO GO KOCHAM!!!