ja uwielbiam Włóczykija !!!! :D miał w sobi to coś :D :) naprawde :) genialna postać :)
BUKA!! po prostu buka jest częścią mojego dzieciństwa xD ale oprócz tego to zawsze byłam fanką Małej Mi... może dlatego, że jestem równie złośliwa:P
Na pierwszej pozycji jest oczywiście Mała Mi, która z czasem zaczęłam naśladować:] a potem znajdujduje się Buka i Ryjek. Tych postaci nic nie pobije!!!!
1.BOBEK (Swój Ziomek)
2.Mała Mi (Ten Cięty Język)
3.Buka (Aż Włos Sie JeeeeŻy ^^^^^)
4.Włóczykij (...)
5.Paszczak (Ale Ciota!)
6.Ryjek (Wqrzający ale Śmieszny!)
7.Mumunek ("Trzeba Pomóc!!!")
8.Hatifnaty (Aż Włos Sie JeeeeŻy 2^^^^^)
9.Panna Migotka (Nigdy za nią nie przepadałem)
10.Rodzice Muminka (Żadko się popisali ale i tak ich lubie)
KOCHAM TĘ BAJKEEEEEEEEEEEEE!!!
Dla mnie najlepszy Włóczykij:P extra postać, dla wielu także.Potem Bobek też extra:P Następnie Muminek,Migotek,i rodzice Muminka,no i buka oczywiście:P spox też paszczak i ryjek:p!!
Jedna z najlepszych bajek-i super dubbing:)
Zdecydowanie Ryjek, a na drugim miejscu Buka i te "falujące" stworki, Mała Mi, Topik i Topcia tez sa super ;) !
ja tam zawsze najbardziej lubiłam włóczykija. Potem małą mi, czarownicę, filifionkę i małą mi. No i too-tiki. I bobka. No i paszczaka oczywiście ;)
hehe zadziwiajace jest to,ze nikt z was nie wymienił zadnego z muminków:) Ale w sumie one zawsze były za madre i za nudne ...zero spontaniczności i w ogole:P Ja oczywiscie kocham Włóczykijka:D super kandydat na męza:D taki zaradny,inteligentny marzyciel :) Filifionka i jej gromadka dzieciaków tez była nie zła:D Ryjek przypomina mi trochę Kubusia Puchatka:D Jaszczurko-kangur(czy kim on tam był) o małym rozumkU:) Mała mi - zupełnie jak ja w dziecinstwie ...tez wszedzie wciska swój nosek ,jest wścipska,złosliwa i wredna czasem:D:D ale czasem tez słodziuteńka:P Heh troche sie rozpisałam..a jeszce paszczak - chciałabym miec takiego nauczyciela!! prawdziwy pasjonat:D:D
Zmianiłam zdanie: kiedyś napisałam, że Bobek jest jedną z moich ulubionych postaci w 'MUMINKACH'. W dzieciństwie podobala mi sie jego postać - teraz juz go nie lubie! Takie małe, głupie, denerwujące gówno:( Koleś taaak mnie teraz wkurza, że nie moge na niego patrzeć...grrr...okropność
dla mnie gites był zawsze paszczak (u mnie w klasie jest taki sam - identyko:))))))), oczywiscie ten pseudo kangur jak mu tam ryujek ( ide3ntyko dabros :)))), bobek bo jest tak samo wlochaty jak moj nauczyciel polskiego no i oczywiscie buka (u mnie jest buba, ale to 5 razy buka i o wiele brzydsza:))))
a migotka to mnie zawsze wkurzala tym swoim niby ogonkiem ki podnieta do muminka:)))))))))
NAJFAJNIEJSZY JEST BOBEK, TOPIK I TOPCIA ORAZ PASZCZAK ;)
NIE LUBIĘ WŁÓCZYKIJA, BO TO STRASZNY NUDZIARZ...
A CO MNIE NAJBARDZIEJ BAWI? TO, ŻE MAMUSIA MUMINKA ZAWSZE MA ZE SOBA TORBKE, NAWET TRZYMA JĄ GDY PRASUJE (LOL)
Ja najbardziej lubię Małą Mi bo fajna była taka upierdliwa:D A mój tata przyznał mi się ostatnio, że też lubił Muminki (bo jak byłam mała to oglądał ze mną), szczególnie odcinki z włóczykijem:D
Mała Mi - zawsze się z nią utożsamiałam ;D i tak się utożsamiłam, że wśród moich znajomych wyglądam jak ona, bo mam jej wzrost xD
Buka - umieram ze śmiechu jak mama opowiada, że jak byłam mała to chowałam się za fotel i krzyczałam "Buka! boję!" ;]
no i Bobek - Bobek jest cudowny i do tej pory mnie śmieszy ;)
zresztą do tej pory uwielbiam Muminki, mam nawet na kompie parę odcinków ;]
pozdrawiam :)
Włuczykij rulezz!! nie wiem dlaczego jego lubie :P jakoś zawsze lubiłam te postać :P
Migotkę, bo ma bzika na punkcie swojej grzywki jak ja na punkcie swoich włosów, poza tym Paszczaka, Tatusia Muminka i oczywiscie niezapomnianą przez wszystkie dzieci, straszną Bukę ;D
Najlepsze są:
-Buka :D (jak byłam mała to strasznie się jej bałam)
-Mała Mi (ten jej charakterek:)
Po pierwsze Mała Mi :))) taka mała cwaniara, buntowniczka, pełna energii:D jak ja:D
No i rzecz jasna włóczykij. Taki tajemniczy, zawsze spokojny zawsze potrafiący racjonalnie myślec. :D
Bez Bobka muminki tez byłyby głupie...
no i BUKA:D nadawała tej kropelki grozy do całokształtu.
Najlepsza bajka na świecie!!! Obok Gumisiów, Kubusia Puchatka i Madlen :D
Po pierwsze Mała Mi :))) taka mała cwaniara, buntowniczka, pełna energii:D jak ja:D
No i rzecz jasna włóczykij. Taki tajemniczy, zawsze spokojny zawsze potrafiący racjonalnie myślec. :D
Bez Bobka muminki tez byłyby głupie...
no i BUKA:D nadawała tej kropelki grozy do całokształtu.
Najlepsza bajka na świecie!!! Obok Gumisiów, Kubusia Puchatka i Madlen :D
dla mnie jak juz mówilam Włóczykij był sexi samotnikiem i dlatego go zawsze lubiłam chyba nawet sie podkochiwałam hyhy ale małe dzieciaki są głupiutkie ;)
podobał mi sie jeszcze zwierzak, który pojawił sie w jednym odcinku a mianowicie taka pseudo-fretka-wiewiórka który sie pojawił w odcinku kiedy muminek zachorował(to co wszyscy oczekiwali powrotu włóczykija co mieło oznaczać nadejście wiosy) wtedy ten zwierzak poprosił go żeby dał mu imię bo jest taki mały że nikt mu imienia nie dał...Włóczykij go nazwał....Tii-Tii-UUU
Ja najbardziej lubie Pyszczka.
Pamięta ktoś może jak nazywała się czarownica z muminków?
Włóczykij- taki zaradny, samodzielny, inteligentny, pięknie gra na harmonijece i taki przystojny... :D
uwielbiam Włóczykija...jest taki interesujący i te jego wędrówki, ach:D
I pannę Migotkę-lubię, jak bawi się swoim ogonem;-)
Wloczykij!! Zdecydowanie... postac fenomenalna, zupelnie z innego swiata, jako jedyny nie pasuje do tej calej "holoty" za przeproszeniem :D. Mazyciel, indywidualista, filozof, ma w sobie jakis nieziemski urok, nosi glany :D W przeciwienstwie to tej "holoty" czyli ryjkow, paszczakow, malych mi i muminkow on jest jakby najbardziej prawdziwy, cala reszta taka przeslodzona... a wiadmo od za duzej ilosci cukru mozna zwymiotowac w najlepszym przypadku :P Wloczykij... Zawsze chcialem byc taki jak on.. no a o tym jak grywal na harmonijce to juz chyba nie trzeba wspominac