Jak że zrobiła się tu straszna trollownia i ogólnie patologia, odpuszczam sobie forum i robię małą wyprowadzkę. Jakby ktoś chciał popisać na normalne(kucowe bądź nie) tematy to PW lub IRC jaki podałem wcześniej :P Było miło, buziaczki.
on sie kieruje dawnym stereotypem jest to typowa abstrakcja bo stereotyp to lenistwo intelektualne albo tez stan nie dowiedzy
a w tym stereotypiem jest mowa o produkcji zabawek dla dziewczynek ok kazdy film bedzie sie kierowal biznesem marketingowym ale MLP to rozpracowalo bardzo dokladnie wszak ameryka w tam tym okresie przezywala rozkwit mlp to wykorzystalo i $$$$ szly w gore czasem pobijajac finansowo rywala mattel figurke barbie ale to o marketingu
a filmy mialy przekaz moralny ale tez duchowy nie byly wcale sztuczne czy przeslodzone w G1 np kucyki w kazdym prawie ze odcinku musialy walczyc z villanem tam nawet pokazywano sceny villanow co knuja itp mysle ze tutaj brakuje tego malego szczegoliku w G4
Mam nadzieje ,że jesteś na tyle rozgarnięty i pomożesz dammoni bo ja jej nie mam zamiaru pomagać bo mnie ignoruje i olewa :P
Masz zaniki pamięci ,jak chcesz to chętnie Ci przypomnę to i owo :D racja broniłeś swojej ulubionej kreskówki ,ale na miłość boską nie w taki sposób :) teraz się nie dziw że biorą cię tam za fanatyka i fanboya. Jak Allen bogu tak bóg allenowi :P
no to ja ci przypomne pewna zasade ze do przeszlosci sie nie wraca a po drugie AT to naprawde obiektywnie patrzac jest tragedia animacji
bo nic nie wnosi do kanonu a ludzie to tworzacy poprostu zrobili z siebie posmiewisko tworzac cos bez fabuly a wprowadzajac glupie nie znane nikomu neologizmy
a i ja nie jestem fanatykiem MLP tylko dlugoletnim tegoz fanem
chcesz zobaczyc hejt to to hejt widzisz w fandomie brony na poprzednie generacje MLP bo oni tego nie szanuja dlatego ja sie brony nie uznaje zbytnio bo nie moge zrozumiec dlaczego nie uznaja poprzednich serii skoro w G4 wiekszosc stamtąd pochodzi ^^
Patrząc obiektywnie to AT jest jedną z lepszych kreskówek ostatnich lat. Oryginalna fabuła, dużo humoru i poruszanie poważnych spraw. Chcieć czegoś więcej?
AT wcale lepsza kreskowka nie jest a to ze ma lepsze noty to ja znam powod ^^ jak sie zaklada 500 kont to potem ci z AT hejtuja MLP a sobie dodaja 10 typowy kretynizm
MLP ma wieksze aspiracje wieksze morale jest animacja szanowana jest legenda ma doswiadczenie juz 29 lat ktore w tym roku mina na rynku animacji swiatowych dluzej dzialaly tylko myszka miki i tom i jerry
" jak sie zaklada 500 kont to potem ci z AT hejtuja MLP a sobie dodaja 10 typowy kretynizm "- wiesz, że tak samo można powiedziec o wysokiej ocenie MLP, prawda?
"animacja szanowana"- tu się zgodzę.
"jest legenda"- Wielka przesada. Nikt tutaj nie bierze MLP za legendę.
Może i są różne generacje tego serialu, ale mają one ze sobą bardzo mało wspólnego, więc serial "My little Pony: Przyjaźń to magia" jest nadawany od 2010 roku. To chyba nie jest jakiś rekord? ;)
Ja naprawdę nie chcę się kłócić i udowadniać, że AT jest lepsze, bo to każdego indywidualna sprawa. Tylko trzeba też umieć spojrzeć z innej perspektywy. Może jak nie będziesz zionąć nienawiścią i na spokojniej obejrzysz jakiś odcinek AT to może go polubisz? Tylko musisz przestać myśleć, że to zagrożenie dla Twojego ukochanego serialu.
ehh myslisz ze ja nie wiem ze ludzie z At zakladaja konta byle by tylko uprzykrzyc zycie i dawac slaba ocene mlp to juz sie dzieje od dobrego roku i to widac golym okiem
i widzisz i tutaj znow zaskocze cie pewnym tekstem ktory pochodzi z 2008 roku kiedy to bylo juz przeze mnie wspomniane jakis czas temu 25 lecie MLP
For 25 years, Hasbro’s beloved MY LITTLE PONY® brand has brought fun, friendship, and joy of play to millions of little girls around the world. In honor of this remarkable milestone, Hasbro is sponsoring the “MY LITTLE PONY PROJECT: 25 Ponies for 25 Years” program. The “MY LITTLE PONY PROJECT: 25 Ponies for 25 Years” program is an international collection of 18” MY LITTLE PONY figures designed by popular culture’s influential people and organizations. The program was created not only to be a celebration of the whimsical nature of the brand, but also as a way to support Give Kids The World Village, a non-profit that strives to provide magical memories for children with life-threatening illnesses. We’re inviting a host of international celebrities, fashion designers, and artists to design a one-of-a-kind MY LITTLE PONY figure. The entire “MY LITTLE PONY PROJECT: 25 Ponies for 25 Years” collection will be unveiled at a New York City event in fall of this year. Ponies from the “MY LITTLE PONY Project: 25 Ponies for 25 Years” collection will also be available for auction, with a portion of the proceeds going to Give Kids The World Village. We invite you to learn more about Give Kids The World Village by visiting their web site at www.gktw.org. Whether you played with MY LITTLE PONY yourself or know a special little girl who still does, tap into your magical MY LITTLE PONY memories and keep checking the site for updates about the most whimsical, wonderful event of the year!You can learn more about the MY LITTLE PONY brand by visiting the its official website at www.mylittlepony.com. -hasbro.com
przede wszystkim chodzi mi o 2 zdanie zaczynajace sie mirakamble milestone tekst ten oznacza tutaj ze MY little pony jeszcze za czasow generacji 3 stalo nie zwyklym kamieniem milowym w historii swiata takze uwazam ze jest to legenda nie tylko animacyjna ale rowniez spoleczna kulturowa ktora miala wielki wplyw na wiele rzeczy
po pierwsze to ja nie zione nie nawiscia jak wiekszosc tutaj bo jestem spokojnym czlowiekiem a po drugie tak samo jak ty mam negatywne zdanie o broniakach napisalem zreszta do nicch apel PAre slow do bronies ochrzaniajac ich postawe wiec mnie nie krytykuj
Ty żyjesz we własnym świecie. Fanatyzm zakrywa Ci oczu. Nigdy jak gołym okiem widać, że fani AT daję 1 MLP. To już tylko Twoje przypuszczenia.
"zwyklym kamieniem milowym w historii swiata"- W historii świata? Co ty dziecko mówisz? Czytasz swoje posty przed publikacją?
"uwazam ze jest to legenda nie tylko animacyjna ale rowniez spoleczna kulturowa ktora miala wielki wplyw na wiele rzeczy"- Właśnie, ty uważasz. Nikt normalny tak nie myśli. To tylko głupia kreskówka o kolorowych koniach!
Ty jesteś spokojnym człowiekiem? "AT to ścierwo dla upośledzonych ludzi z ADHD!"- oaza spokoju normalnie.
ja nie zyje we wlasnym swiecie zadnym fanatykiem nie jestem jestem tylko fanem ktory juz troche z mlp przezyl i wiem jak to funkcjonuje
jesli zostalo uznane niezwyklym kamieniem milowym to znaczy ze jednak wzbudzilo to u ludzi szacunek ze cos jednak MLP znaczy w tym swiecie ze nie jest bez uzyteczne a pracowalo nad tym wiele wspanialych osob nie bede wypominal nazwisk bo i tak ich nie znasz a jest ich okolo 100 ^^
bedziesz mi to cale zycie wypominac a jak z AT tu przychodzili czejen andrzej ktory ma chyba rozdwojenie jazni i zaczeli jezorem hapac na to forum to bylo dobrze tak ? bez sensu jest wracanie do przeszlosci w tej negatywnej sferze sluchaj ja juz wiele andrzejowi powiedzialem skonczmy to i fajrant ale nie bo on musial napierac no to se odpuscilem
uwazam ze jest legenda poniewaz zauwaz leci juz 2 lata z hakiem i zdobylo nieslychanie wielka popularnosc na swiecie w roznych przedzialach wiekowych jest jednym z najwiekszych a mysle ze najwiekszym objawieniem fenomenu tej dekady i poprzez ta popularnosc to widac jak zaczeto tworzyc wiele z MLP zwiazanych od artow muzyki i fan ficow mowie tu o normalnych ludziach wielu uwaza mlp za jak to w usa okreslaja THe best show ever ^^ taka prawda ^^
przy okazji masz zobacz ze poprzednie generacje maja jednak cos wspolnego z dzisiejsza seria bo ja juz na was tu sily nie mam tak trudno zrozumiec ^^ http://katarakta4.deviantart.com/art/Then-and-Now-part-I-328781219
Dobra, po kolei.
MLP nic w tym świecie nie znaczy. To po prostu kolejna kreskówka, jakich wiele. Nie można tu mówić o przesłaniach kulturowych, społecznych, filozoficznych, chyba, że dla Ciebie "Przyjaźń jest najważniejsza" się do takich zalicza.
"nad tym wiele wspanialych osob"- Poznałeś któregoś z nich osobiście? Jeśli nie, to skąd możesz wiedzieć, że są wspaniali?
Ależ ja czytałam posty Andrzeja, on się wypowiadał z sensem, w przeciwieństwie do Ciebie. A tak w ogóle to chyba większość Twoich tematów zostało usuniętych przez naruszenie regulaminu.
Myślisz, że jest to pierwszy serial, który zdobył taką popularność? Otóż zaskoczę Cię, nie. Nie tylko MLP cieszy się taką popularnością. I nie tylko do MLP jest tworzonych fanartów, fanfików.
Ależ ja czytałam posty Andrzeja, on się wypowiadał z sensem, w przeciwieństwie do Ciebie
W tym momencie wyplułem sok na monitor z śmiechu.Dobre.
oj allen, allen mam nadzieje że wreszcie obudzisz się że to nie jest świat który sobie wymaginowałeś w którym, wszyscy koffają G4 i G1-G3, wszyscy nienawidzą AT, my fani AT jesteśmy debilami (a, nie przepraszam infantylni) a ty jesteś WIELKI WŁADCA. Mimo wszystko szkoda mi cię i mam nadzieje że kiedyś przejrzysz, że pora wyjść z tego twojego "małego-kucykowatego" świata :(
moj swiat nie jest wyimaginowany ani utopijny to ze ludzie bardzo szanuja MLP wlasciwie G4 to dobre i to ale MLP zasluzylo na miano animacji bardzo dobrej wrecz fenomenalnej a to ze MLP ma wiecej fanow od AT to nie moja wina widocznie at jest slabsze ^^ jakosciowo
"no to ja ci przypomne pewna zasade ze do przeszlosci sie nie wraca."
Czemu wracasz do przeszłości i tak bronisz tamte generacje ? było minęło :P
"a po drugie AT to naprawde obiektywnie patrzac jest tragedia animacji "
Gdyby animacja została zrobiona tak jak MLP to już nie było by tragedii?
"bo nic nie wnosi do kanonu a ludzie to tworzacy poprostu zrobili z siebie posmiewisko tworzac cos bez fabuly a wprowadzajac glupie nie znane nikomu neologizmy "
Skąd wiesz że bajka nie ma fabuły ?
a i ja nie jestem fanatykiem MLP tylko dlugoletnim tegoz fanem
Fanatyk to fanatyk :D
chcesz zobaczyc hejt to to hejt widzisz w fandomie brony na poprzednie generacje MLP bo oni tego nie szanuja dlatego ja sie brony nie uznaje zbytnio bo nie moge zrozumiec dlaczego nie uznaja poprzednich serii skoro w G4 wiekszosc stamtąd pochodzi ^^
To ich sprawa ,jak coś jest słabe to nie ich wina że hejtują tamtą generacje.
Ps.Porównaj oba fora ,Mlp i PNP i co widzimy ? tutaj około 240 tematów a połowa to czysty jad bronies a aPP panuję spokój od czasu do czasu pojawi się tam taki bronies jak ty :) ale aż takiego jadu tam nie ma :P
Jesteś jeszcze młody :) jak dorośniesz to może zrozumiesz parę rzeczy,jak nie to współczuje :)
tak sie sklada ze ja znam dobrze proporcje kazdej generacji MLP i wszystko moge to rozpisac na czynniki pierwsze
tamte animacje maja ogromny potencjal wogle mlp na przestrzeni lat stalo sie legenda animacji a G4 stalo sie tylko formalnoscia i dopelnieniem fenomenu globalnego MLP
ja juz swoje lata mam nie wiem jak ty ale sadzac po twoim spoosbie pisania daleko ci do idealu bo twe zdania sa zbyt infantylne
dla mnie PNP to przyklad najgorszej animacji jaka mogla powstac widzialem fabule widzialem kreske postacie tego czegos i to naprawde wola o pomste do nieba
"tak sie sklada ze ja znam dobrze proporcje kazdej generacji MLP i wszystko moge to rozpisac na czynniki pierwsze "
Nie dzięki ,nie mam ochoty tego czytać tamte generacje były i nie wrócą :) nie interesują mnie kucyki które robią tort non stop a wolny czas spędzają na ganianiu się i zabawie.
j"a juz swoje lata mam nie wiem jak ty ale sadzac po twoim spoosbie pisania daleko ci do idealu bo twe zdania sa zbyt infantylne "
Ja w odróżnieniu od ciebie piszę poprawnie i czytam dokładnie to co napisałem ,oraz poprawiam ewentualne błędy :)
"dla mnie PNP to przyklad najgorszej animacji jaka mogla powstac widzialem fabule widzialem kreske postacie tego czegos i to naprawde wola o pomste do nieba "
Dla mnie najgorsze były tamte generacje kucyków i ta animacja to wolało o pomstę do nieba:) to moje zdanie.
nie wszyscy sa infantylni tylko widze tutaj z waszej strony gre psychologiczna na wykonczenie mnie a wole nie odpisywac na wasze posty bo szkoda mi klawiatury ^^ merkura ty widze typowo zmienilas nastawienie do mlp widze ze weszlas w swiat hejterow z pnp
trixiegra widze to samo
wy nie znacie mej wiedzy o mlp a ja ją posiadam nie tylko na temat starszych wersji czy nowszej ale interesuuje sie CALA historia MLP aha i ja sie mlp interesuje bo to moja Pasja od 14 lat bo tyle juz z tym zyje a rzadko kto potrafi to docenic :( ale juz dobra koniec wykladu bo i tak nie zrozumiecie
"nie wszyscy sa infantylni tylko widze tutaj z waszej strony gre psychologiczna na wykonczenie mnie a wole nie odpisywac na wasze posty bo szkoda mi klawiatury ^^ "
Masz jakieś urojenia ,nikt cię nie chcę wykończyć ,nie rozumiesz tego co chcemy ci przekazać :D
merkura ty widze typowo zmienilas nastawienie do mlp widze ze weszlas w swiat hejterow z pnp
Ja tam w żaden świat PNP nie wchodziłem :) szanuje fanów tej kreskówki tyle z mojej strony.
"wy nie znacie mej wiedzy o mlp a ja ją posiadam nie tylko na temat starszych wersji czy nowszej ale interesuuje sie CALA historia MLP"
Ciesze się ,że jesteś fanem tej kreskówki od ponad 14 lat ,niejednokrotnie o tym mówiłeś .,ale nie wmawiaj innym że tamte generacje były w porządku .,są osoby które nie lubią tamtych generacji ze względu na przekaż tych bajeczek i infantylność ,przepraszam ze użyłem twojego ulubionego słowa :(
Jak Ci szkoda klawiatury to po co tu wchodzisz i rozmawiasz z nami ?:D
Ale co nas obchodzi, że interesujesz się całą historią MLP? Ja tylko chcę byś uargumentował dlaczego nie lubisz AT.
On non stop tylko o tym gada ,w każdym prawie poście :D on zna całą historie MLP i uważa się za nie wiadomo kogo.
nie uznaje sie za nie wiadomo kogo bo historia MLP ma w sobie wiele jeszzcze do odkrycia ktorych ja jeszcze nie wiem ale MLP jako animacja ma napewno wieksze aspiracje do bycia najlepsza na swiecie.. nominacje do Emmy Award czy zdobycie tytulu best show of the year w 2010 roku pokazuja ze jest to fenomen tego gatunku
juz tlumaczylem dlaczego AT jest slabe bo
Charakterystyka postaci do mnie nie przemawia
podobnie fabula zdaje sie byc nie zrozumiala dziwaczna
kreska samych postaci jest bardzo slabo zrobiona az powiem ze odrzuca widza jak sie na to patrzy
brakuje akcji brakuje struktury skladni a slychac same neologizmy
takze ta animacja wg mego zdania nie wnosi nic i jesli ktos zamierza robic taka animacje to szkodzi temu gatunkowi
No może fabuła jest dziwna, ale dzięki temu bardzo oryginalna.
No cóż, z tym się mogę z Tobą poniekąd zgodzić. Kreska rzeczywiście nie zachwyca, ale moim zdaniem taka tragiczna też nie jest.
Tutaj to się nie zgodzę zupełnie. Akurat akcji w tym serialu nie brakuje, a neologizmy są fajne. :)
Czy ja wiem czy nic nie wnosi. Na pewno jest bardzo popularna, nawet bardziej niż MLP.
A mogę wiedzieć ile oglądałeś odcinków AT?
Ale cieszę się, że jakoś to uargumentowałeś. Jeśli będziesz tak pisać, a nie "tragizm i ścierwo" to ludzie będzie Cię brać na poważnie.
P.S. Jaki jest Twój ulubiony kucyk?
uwazam ze jednak MLP w pewnych wzgledach przbija popularnoscia AT ^^ jak chocby tworenie muzyki fan ficow czy tworzenie artow na deviantarcie
At ma tam okolo 272 tys artow
gdy wpiszesz mlp jest ich ponad 800 tys ^^ samo mlp FIm posiada 446 tys artow :)
ja juz wiele razy tak argumentowalem ze spokojem At ale tamci z tamtej strony i tak odebrali to za zgrzyt i nie dowierzanie
kucykow mam wiele ulubionych
ale nie sprecyzowalas pytania wiec odpowiem w 4 generacjach ^^
w G1 jest to Wind whistler
w G2 Bright eyes
w G3 Minty choc do niej do dzis mam najwiekszy sympatie ze wszystkich serii
w G4 jest to Twilie
W pewnych względach na pewno, ale po prostu załóżmy, że MLP i AT są tak samo popularne i to całkiem różne kreskówki dla dwóch kompletnie innych grup odbiorców.
A czemu akurat Twilie? Bo robię ankietę pośród moich znajomych o kucykach. I na razie najpopularniejsza jest Rarity.
Tak tylko jeśli chodzi o popularność to...
http://www.equestriadaily.com/2012/01/top-five-pony-results.html
W mojej opinii,należało by zacząć,że MLP utworzyło sobie własną subkulturę a AT nie.Owszem ta druga kreskówka ma fandom,ale to nie to samo.
Ma większą średnią ponieważ fani AT nie są dyskryminowani przez cały internet tak jak fandom bronies :) ktoś kto ogląda AT nie zostanie nazwany pedałem ,a broniak zostanie zwyzywany wieloma epitetami :P sorry za wtrącanie się i wychylanie :)
Nie to kwestia obliczania średniej.Dość wyjaśnić,że w takich rankingach nie są brane pod uwagę zwykle 1 i 10.Gdyż takie oceny mogą być najczęściej wystawiane i to niesłusznie,mało co zasługuje tak naprawdę na 10 i jedynkę,więc AT miało więcej wystawionych 8 i 9 a nie dziesiątek.I jest nieporównywalnie mniej kontrowersyjne niż MLP z swoją straszną przeszłością.Ogólnie,ma łatwiej.A fanów ma jakich ma,nie mam nic do niech,ale nie pobiją bronies w żadnym razie.