Dyskusja ogólna o sprawach bieżących, kolejny temat z cyklu wszystko i nic bo takie są najbardziej chodliwe.
-> Po tym ostatnim odcinku CMC już nie będzie pewnie do końca sezonu, hura. Ale w jednym artykule poruszyły temat Trixie :O skąd one o niej wiedziały, czyżby wielki powrót? Btw dobrze że twórcy nie zapomnieli
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw1763-1321374013.gif
-> RD wreszcie zachowuje się godnie, i nie odstawiła ani jednego numeru podczas całego odcinka! xD Nawet w doskonały sposób pokazała CMC
jesli chodzi o powrot Trixie ja bym byl z tym ostrozny :) chociaz fajnie by bylo znow ja zobaczyc :) ale jak kiedys wspominalem z innej strony taką bardziej spokojna ... jjesli chodzi o tworców to sa poprostu dla fanow dyspozycyjni i chojni jakze piekna jest taka integracja taki most miedzy nami a nimi :) ... widze ze zaczynasz miec dobre zdanie o RD :) fajny fragment byl jak RD bala sie w salonie spa pilnika :) :D o dziwo pokazana zosstala tez Diamond tiara ale jej komentowac nie chce ... ale Rarity i tak byla mistrzem :) mina angela bezcenna :) Applejack "eeyyep " :D Big mac mowiacy wiecej niz jedno slowo :) takze odcinek naprawde super :) zreszta jak wszystkie pozostale od 10 pazdziernika :) reasumujac mamy do czynienia z serialem ktory napewno zostanie w pamieci wielu ludzi na swiecie :)
Co do Diamond Tiary to uważam że spisała się dobrze w byciu złą (nie wiem dlaczego, ale ją lubię). Zastanawia mnie gdzie podziała się Silver Spoon, przecież są najlepszymi przyjaciółkami z DT. No i jeszcze dlaczego CMC tak łatwo podjęło pracę z DT, nie myślałem że będą aż tak bardzo zdesperowane by zdobyć znaczek :)
mi sie wydaje ze CMC podjelo prace z DT pod wplywem pewnego nacisku i troszke jakby zostaly zmanipulowane przez DT :) by ta nie ujawnila ich zdjec ... mnie zastanawia dlaczego pokazali Celestie w czasopismie tak troszke dziwnie .. w koncu to wladca Equestrii wiec nie powinno sie z niej tak szydzic :)
Może i nie powinno się z niej szydzić, ale jak mówiła Rarity to tylko szkolna gazetka :) mnie bardziej zastanawia z kąd Featherweight wziął to zdjęcie.
Dodam jeszcze że scena w której Spike wyciągnął ogórka z gardła RD bardzo mną wstrząsnęła. Do dziś mam dreszcze i jak przypomnę sobie tę scenę. Straszne i obrzydliwe :|
to prawda ze to byla taka szkolna gazetka :) ale to bylo poniekad to co roznego rodzaju paparazzi robia z gwiazdami albo np z Obama ktory mowil wymienil wiele panstwi i dodawal taka kwestie " jest naszym najwiekszym najlepszym sojusznikiem" takze z niego tez szydzono to samo np z komorowskim gdy napisal ból przez "u" otwarte :) takze pod takim katem tez to mozna rozpatrywac
co do sceny SPike' ktory wyciaga ogorek z gardla RD sie zgodze choc ja do tego jakby z dystansem podeszlem :) co do Featherweighta to typowy z niego "zurnalista " :)
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/rsz/mlfw3242_medium.png
DT była ok, ktoś napisał w komciach na YT że wcześniej jej nienawidził ale za to że shove'nęła Dinky chce żeby zdechła xD Ale tak właściwie nie było nic złego w tym co robiła, dobrze się sprawowała jako rednacz. A to CMC powinny zostać wywalone.
RD miała fajne sceny, nie ma co. Chmurka rządziła. No i pilnik. Spike zawsze był obrzydliwy. Lesson Zero-> ozorem wyczyścił się z lukru, na to Twi-> to obrzydliwe i skuteczne :)
Celestia-> Po tym odcinku internet nie zapomni, zostanie czołową pożeraczką ciast xD
http://johnjoseco.deviantart.com/art/Self-Indulgence-293393221
Niuuueee wcale nic złego nie robiła ^^ Sprawianie innym przykrości przez materiały z gazetki i szantaż to same dobre uczynki :)
A co do Celestii, to że ludzie żartują sobie z władcy było i jest obecne chyba wszędzie(Korea Płn. się nie liczy ^^)
Diamond Tiara to następna na którą zwala się teraz winę. Tak jak pewna niebieska klacz. To nie ona pisała artykuły tylko CMC. Ona nie zrobiła tak naprawdę nic złego. A wywalili ją z gazetki przez wybryki CMC. To niesprawiedliwe i wredne. Co do szantażu-> CMC same się prosiły, same zaczęły wszystkim grzebać w brudach. Dlaczego więc nikt nie lubi DT podczas gdy winne, CMC, są dalej takie lubiane?
http://niban-destikim.deviantart.com/gallery/#/d4up3i5
Zauwazyl ktos z was tą frazę ktora wypowiedziala RARity "et tu Gubby gums ?" http://www.youtube.com/watch?v=VS4LrRRcbCM
jak wiadomo jest to fraza od "Et tu Brute contra me " I ty Brutusie przeciwko mnie wypowiedziane przez Cezara podczas IDów marcowych
Może gdyby był to świat taki jak nasz, to zachowanie DT było by jak najbardziej normalne, lecz nie w Equestrii, Ponyville. Trzeba zwrócić uwagę na to że tam są inne standardy odnośnie wszystkiego zachowania, kultury, a teraz jak widać i gazet. Jak widać u nas takie plotkarskie gazety i bycie nie miłym w stosunku do innych uchodzi za świetne to tam jest przeciwnie. Co do DT, to co stało na przeszkodzie odmówienia przyjęcia kolejnych artykułów od CMC widząc jak wpływają na wszystkich? Przecież była w końcu redaktorem naczelnym (a poprzedni zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach ^^ )
Kolejny z tych dni kiedy to mam problem ze skleceniem zwykłego posta.
Btw. Zacny komiks :)
Ale mnie chodzi o to że biedna i niewinna DT znowu dostała metkę 'tej złej' podczas gdy to CMC dowaliły. Na całej linii. Przecież one były w tym odcinku gorsze od DT przez oba sezony razem wzięte. A cały hate znów skupił się na ofierze. Mogła odmówić ale zgodziła się bo to było na rachunek CMC, to przecież one pisały! Kłamały, kradły pamiętniki, obrażały i poniżały. Skąd DT miała wiedzieć że one to robiły? Btw ten co pstrykał fotki był chyba prawie tak samo zły a hate'u nie ma. A po odcinku wszyscy yay jakie to CMC nie są kochane, jaka ta DT niedobra. WHUT? :O
pierwsze dwa obrazki w komiksie, zrobiło mi się żal DT :( no i znowu cały hate leci na niewinnych.
A co do Celestii jeszcze w tym odcinku xD
http://silfoe.deviantart.com/#/d4umzh2
Trzeba zwrócić uwagę na to jak pod koniec zachowali, CMC zrozumiały błąd i opublikowały w gazecie swój list z przeprosinami. DA do samego końca była wściekła że nie będzie nowych artykułów, miała zamiar do najnowszego wydania wstawić wiadome zdjęcia i ciągnąć dalej tą "obsmarowującą" wszystkich gazetkę (że tez Cheerilee nie zainteresowała się całą sprawą wcześniej ?). Według mnie w tym odcinku nikt (CMC, DT) nie pozostał bez winy.
Dokładnie! DT była główną naczelną redaktorką. CMC najpierw przyniosły info odnośnie nowo narodzonych ptaszków itd. Dla DT były to same nudne info. Mówiła, że chce soczystych info a nie takie coś. Kiedy dostała to co chciała żądała jeszcze więcej. Szantażowała ich mówiąc, że pokaże ich prywatne zdjęcia. DT chciała zmian w swoim czasopiśmie. Jest równie winna co CMC oraz fotograf XD. Internet 52 zł miesięcznie, laptop - 2500 zł , zobaczyć minę Angela - Bezcenne. Za wszystkie pozostałe rzeczy zapłacisz kartą MasterCard.
Wszyscy inni dawali coś 'soczystego' tylko CMC nie potrafiły znaleźć nic interesującego więc same, bez szantażu ze strony DT, zaczęły grzebać wszystkim w rzeczach. To w sumie normalne że jak dostała coś chodliwego to chciała więcej, a podkreślam że to CMC te wszystkie artykuły pisały. Wg mnie DT jest tu Celestii ducha winna. Czasem naprawdę zastanawiam się dlaczego takie postaci są tak nielubiane...
Mina Angela wyrażała więcej niż 1000 słów ^^
Tak. Masz rację. Przypominam jednak, że już od samego początku DT miała haka na CMC. Zanim zaczęły pisać soczyste historie chciały dawać normalne info na co DT się nie zgodziła. Następnie CMC powiedziały, że nie chcą pisać więcej takich historii ponieważ boją się o uczucia innych kucyków. DT powiedziała, a co mnie obchodzą uczucia itd. To, że CMC tak desperacko chciały mieć znaczek to już inna historia. Tak są winne. Myślę jednak, że w MLP może się tak potoczyć jak w serialu Lus Clarita czy jakoś tak ,jak ta mała dziewczynka zaprzyjaźniła się z tą wredną bogatą. Jednak takie zakończenie widzę dopiero w ost. sezonie MLP. Trochę sobie poczekamy.
Angel - stawia się czasem ^^
Od początku miała haka bo fotograf sadysta robił im zdjęcia w paskudnych momentach. Reszta kadry nie miała problemu ze znalezieniem dobrych tematów, bez kłamania i wyciągania brudów. A CMC się uwzięły że chcą to robić za wszelką cenę. DT tak powiedziała bo wiedziała że to wina CMC, to one pisały i odpowiedzialność spadnie na nie, sprawiedliwie. A tymczasem ta durna nauczycielka ukarała DT. Porażka wychowawcy na całej linii, karać kogoś za przewinienia innych.
Angel- probably the best bunny in the world XD
Tak czy siak wszystkie powinny iść do pierdla XD. Może DT otrzymałaby wyrok w zawieszeniu ; P
Angel - Będzie się działo / Jest Angel jest zabawa
Pisze w sprawie Royal Wedding bo kiedys mi sie pytales czy one beda dwa odrazu .. Z gory przepraszam one będa puszczene w ten sposob ze najpierw poleci 1 odcinek bedzie kilku godzinna przerwa i potem 2 odcinek :) Jeszcze raz przepraszam za tamta pomylke
Jak mogłeś mnie tak okłamać! :(
...nie no, tylko żartuje :) Ja już zapomniałem że w ogóle o to pytałem :) Dzięki za wyjaśnienie i o tym że pamiętałeś o moim pytaniu :)
tak mnie olsnilo bo bylo napisane pod trailerem ze bedzie Saturday April 21 : 1pm ET / 10am PT czyli wynika to z tego ze bedzie o 16 u nas i potem o 19 wg tej rozpiski wy bedziecie miec fajnie :) ja niestety nie :( bo wyklady na studiach do 16 :( i chyba zdarze jedynie na koncowke 2 partu :(
Ja ostatnie dwa odcinki zamierzam odpowiednio uczcić. Nie będę oglądał od razu. Najpierw poczekam na tłumaczenie, po czym ściągnę na dysk. Kilka dni później jak nikogo nie będzie w domu, to włączę sobie na telewizorze, i zajadając popcorn będę uczestniczył w trwającym 44 minuty fenomenalnym seansie :)
Kogo ja oszukuję : / Na pewno nie wytrzymam i obejrzę jeszcze tego samego dnia :|
to bedzie mega widowisko :) juz nie mowie o ogladalnosci ktora wyniesie moze z pare milionow :) ja tez obejrze tego samego dnia ale poznym wieczorem :) tak sobie myslalem ciekawe czy Telewizje calego swiata o tym powiedza :) ze bylo az tak mocne nawiazanie do slubu stulecia przed roku :) i nie moge sie doczekac Princess Cadence :) i tego ze bedzie nawiazanie do Star wars wojny klonow : )
Ja najbardziej liczę na jakąś wspaniałą piosenkę. Tak jak The Gala Song (moja ulubiona) na końcu pierwszego sezonu, tak na końcu drugiego oczekuję jakiejś wspaniałej z wszystkimi z mane 6. Ciekawy też jestem jakie rzadsze backgroundowe kucyki się pojawią, bardzo liczę na Octavie. Ach... Jeszcze dwa tygodnie : |
no piosenka powinna byc najlepiej cos np Chris cornell albo cos w stylu Andrea bochellego jak to ma slub byc :) wszak w 2 sezonie bylo ich bardzo malo ale mialy mega poziom :) mi sie marzy Fancy pants Fleur de lis Photo finish :D ah lubie ten jej niemiecki akcent :D i marzy mi sie jedna scena by RD zrobila Tsar Bombe :) tak jak w luna eclipsed :)
Lepiej żeby "telewizje z całego świata" nie przesadzały z nagłaśnianiem, bo wyjdzie jak na FoxNews via Retrospektywa CR (20:00) http://screenshooter.net/data/uploads/ep/cv/lvno.jpg , albo podobne wkręcanie kitu. Pokażą parę podobnych zdjęć, powiedzą że cały odcinek będzie o danym ślubie. Niestety, ale najprawdopodobniej tak by to wyglądało. Chyba że w zarządzie stacji znalazł by się fan serialu, co raczej wątpliwe ^^
to tak samo jakbylo z ta afera Anynomous w Austrii w Panoramie i byla salutujaca Rainbow dash i hymn rosji w tle i tez ci hakerzy no nie powinni mieszac do tego mlp do takich spraw
Może poczekaj do niedzieli rano na 2 przetłumaczone (o ile takie oglądasz) bo zanim prześlą na yt w jakiejś lepszej jakości nawet po angielsku, to trochę czasu minie. A jako że jest to chyba najważniejszy odcinek sezonu lepiej wszystko zrozumieć ^^
http://img.ponibooru.org/_images/4b75dcbd7d71f57660a634db081445d0/163985%20-%20a nimated%20animation%20artist%3ASubjectNumber2394%20gif%20laundry%20Trixie.gif
w niedziele tez mam wyklady wiec bym musial sie wyspac .. tak ogladam zarowno wersje angielska ( czasem sie zdarzy ze 2 czy 3 razy obejrze by dojsc do pewnych koncepcji jakie byly zawarte) jak i wersje tlumaczona ... Najwazniejszy to ten odcinek jest odkad pojawil sie trailer wyslany na EQD i ten baner co mi przeslales :) tej reklamy :) o tym epizodzie
Nauka najważniejsza :) Widzieliście nową wstawkę StalinaCWHC? http://www.youtube.com/watch?v=Jv4mcpVqacU&feature=g-u-u&context=G2ff354fFUAAAAA AAAAA Coś dla tych którzy nie lubią Angela :)
:D mistrzostwo :D to samo tutaj :) to http://www.youtube.com/watch?v=UEKokNisQSs&feature=related choc pewnie to widziales :) mniej wiecej podobne :)
Tak widziałem już kiedyś :D
A widziałeś parodie tworzone przez Dikekike? http://www.youtube.com/watch?v=FpKShm1BLBw&feature=my_liked_videos&list=LLji5e5J 8gIzIqNFleXtAejg
Są dość kontrowersyjne, ale dla mnie mistrzostwo;)
bardzo ciekawe :) a wyobrazales sobie kiedys np taki odcinek jakby bylo duzo scen z Pulp fiction :D w MLP Rainbow dash pasowala by jako Vincent :) :) Twilight jako JImmie :) z portfelem Bad mather.... :):D w sumie taki sam portfel ma Quentin tarantino :) tutaj zwiastun :) http://www.youtube.com/watch?v=etntYhHgEr8 ciekawy
Niestety, jeszcze nie widziałem Pulp Fiction, wrr... Już kilka razy miałem okazję go obejrzeć, ale zawsze jakieś zdarzenie losowe pokrzyżowało mi plany:
Znaczy wiesz My little pony ma niesamowita magie przyciagania :) w sumie to MLP nawiazuje do tylu filmow ze czlowiek sobie mysli " kurde to bylo w tym slawnym filmie " i ma taka wizje w wersji kucykowej :) .. Mlp mozna ogladac regularnie bo jest widowiskowe :) :) ale tez prawda troszke dystansu trzeba zachowac :) w sumie jak ze wszystkim :) a tak rprzy okazji ostatniego odcinka zauwazyles ze Celestia nie wysluchala raportu pinkie :) ?? chociaz ten raport sobie zapisalem bo ma tyle logiki w sobie tyle madrosci :) przyda sie w przyszlosci :)
Tak, ten raport najbardziej mi zapadł w pamięć, bo mówi o jednej z moich ulubionych zasad, "Nie oceniaj książki po okładce" zawsze staram się jej przestrzegać. Nigdy nie oceniam niczego bez zbadania co to jest. Ta zasada przyczyniła się do tego że zacząłem oglądać MLP. Bo mogłem przecież stwierdzić na podstawie jednego screena że to jakiś &#^@^& dla małych dziewczynek, i nigdy tego nie zbadać :)
Ta zasada byla rowniez uzyta jak pamietasz w Briddle gossip Twilight tez nie chciala uwierzyc :) i tą zasade powiedziala jej Zecora :) tą zasade tez mozna dodac do Feels Pinkie keen :) (15 odcinek 1 sezon ) tam tez Twilight nie wierzyla Pinkie :) ..
jesli chodzi o sam serial ja powiedzmy ze bylem juz tak przekonany ze serial bedzie wielkim fenomenem :) choc jak wspomnialem niedawno nie moglem zrozumiec RD jako pegaza zawsze byl jako kucyk pokazany :) ale jej charakter i osobowosc przekonaly mnie bez dwoch zdan :) MLP zawsze bylo dla wszystkich tylko ludzie nie potrzebnie mowili " ah to dla dziewczynek" to tak sie slyszalo jakby mlp bylo zakazane dla starszej widowni :( na szczescie MLP FIm pokazuje ze jest to dla wszystkich bez wzgledu na wiek :):)
Jak to się nazywało... ?? Ach tak! Stereotyp. Jak ja nie cierpię stereotypów i ludzi którzy się nimi kierują :( A MLP jest bardzo stereotypowe : / Powiem tak, we wsi z której pochodzi połowa mojej rodziny, panuje jakiś niewyjaśniony stereotyp, na długie włosy u mężczyzn. Ja mam długie włosy i zawsze jak tam jadę to wszyscy mieszkańcy się na mnie krzywo patrzą, a rodzina tam mieszkająca zawsze mi dokucza (dlatego nie lubię świąt, bo muszę tam jechać) . Według nich, długie włosy powinni nosić tylko kobiety. To jest chore, ale co poradzę że wszyscy sobie coś ubzdurali... żyję w takim społeczeństwie i nic na to nie poradzę... po prostu się tym nie przejmuję :)
i bardzo madrze mowisz nie przejmowac sie tym co ludzie mowia :) ja sam mam dlugie wlosy i czuje sie w nich dobrze ...
jesli chodzi o stereotyp MLP teraz mysle ze on juz powoli zanika :) bo filozofia i wartosci serialu zostaly zmienione i wyszlo to na lepsze .. a stereotyp mlp wyksztalcil sie po poprzednich generacjach ze wzgledu na ta slodkosc ... ale ktos madry powiedzial ze MLP lamie wszelkie stereotypy :) to prawda bo pokazuje ten serial nowa psychlogie :) nowa wartosc moralna :) ktora daje lepsze mentalne podejscie do sprawy :) ... Mysle ze ludzie powinni docenic MLP nie tylko G4 ale poprzednie generacje rowniez
Nie jestem pewien czy rzeczywiście stereotyp MLP zanika. Chociaż ostatnio u mnie w klasie wydarzyło się coś dziwnego. Podczas lekcji nauczyciel musiał opuścić salę, w tym czasie jeden z moich kolegów wyciągnął telefon z zamiarem włączenia czegoś. Prawie zawału dostałem jak usłyszałem pierwsze dźwięki intra polskiej wersji kucyków. Myślałem że to ma być jakaś aluzja do mnie, że mój sekret został odkryty. Ale na szczęście nie, ta piosenka miała na celu rozbawienie klasy i ku memu zdziwieniu nikt tego nie skrytykował, a kilku nawet to zaśpiewało kawałek tekstu. Zdumiewa mnie fakt, że są nieświadomi tego, o jak wielki fenomen wtedy się otarli, myślę że kilku z nich mogło by się spodobać MLP, ale nie jestem samobójcą i nie zamierzam nikomu o tym nawet wspominać.
Nie jestem również pewien czy starsze generacje mają jedyny wpływ na powstawanie stereotypów z MLP. Sam nigdy wcześniej nie słyszałem o kucykach, a pierwszego jakiego widziałem to RD, i szczerze mówiąc pierwsza moja reakcja to było właśnie stwierdzenie że to jakieś *&(@&&% dla małych dziewczynek :( Gdybym wtedy tego nie zbadał, to bym został przy tym przekonaniu :(
Wystarczy że coś jest różowe, to już budzi zniechęcenie u mężczyzn, a co dopiero jakieś kolorowe kucyki, same z siebie budzą stereotyp.
Aha, po krótkiej analizie, jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego taka była moja pierwsza reakcja. Otóż w dzieciństwie podczas oglądania bajek rano, jedna z reklam była właśnie o kucykach. Było coś o Ponyville, kucykach i małych dziewczynkach bawiących się tym. Czas zatarł mi tą reklamę w pamięci, ale w podświadomości zostało skojarzenie że kucyk pony to tylko dla małej dziewczynki. Stąd wzięła się moja reakcja. Pewnie to jeden ze sposobów tworzenia się stereotypów, jakieś skojarzenia z wydarzeń z przeszłości zostają w podświadomości, i tym się później kierujemy. Oj chyba już za bardzo o psychologie zahaczyłem, czas przestać : /
Ze stereotypami trzeba walczyć, bo szkodzą one ludziom i całemu społeczeństwu.
wiesz MLP wg ludzi stereotypowych jest uznawane za Tabu jest porównywane do Barbie do Hello kitty itp i to jest najbardziej dziwne myslenie , ludzie tego nie rozumieja.... Ja mysle ze MLP jest bardziej dostosowane do zycia do pewnych warunkow i wartosci moralnych etycznych filozoficznych psychologicznych itp i w zupelnosci od biega od tej rózowosci i slodkosci ... wiesz to ze ludzie kojarza cos przeslosciowo jest mysleniem typowo konserwatywnym np Jaruzelski wprowadzil stan wojenny i musi byc ukarany albo to ze Walesa byl agentem SB itp ludzie przestaja myslec o przyszlosci doszukuja sie jakis niuansow ktore sa juz dawno udowodnione a ludzie wyolbrzmiaja jakis blachostkowy problem ... jak wspomnialem w swojej poprzedniej wypowiedzi gdyby ludzie docenili tą koncepcje MLP to napewno ich zycie zmienilo by sie na lepsze watpie by jaka kolwiek inna bajka w XXI wieku pokazala taki mechanizm jaki pokazuje animacja MLP
"gdyby ludzie docenili tą koncepcje MLP to napewno ich zycie zmienilo by sie na lepsze" zgadzam się, poza tym zgadzam się z całą twoją wypowiedzią. Ale... ludzie w naszym społeczeństwie są zbyt ograniczeni by przyjąć takie coś do świadomości. Mają jakąś blokadę i dla większości z nich... nikt i nic nie jest wstanie przemówić do rozumu. To smutne i denerwujące jak niektórzy ludzie płytko myślą...
Ja z twoja wypowiedzia sie rowniez zgadzam calkowicie jesli chodzi o plytkie myslenie spoleczenstwa tylko ze na to wplywaja rozne czynniki od rządu po media i roznego rodzaju instytucje badawcze ... Ludzie chyba nie chca w naszym kraju tzw "zachodu" .. Madrze powiedziala Pinkie pie w ostatnim odcinku " Musisz znalezc dowody zanim sie komus cos zarzuci , Jesli tego nie zrobisz mozesz oskarzyc kogos o cos czego nigdy nie zrobil" nawiazujac do naszej konwersacji ludzie powinni zrozumiec sens tej animacji ktora jest przepelniona logika i racjonalnym mysleniem a nie odrazu skreslac ją ze wzgledu na nazwe :(
"animacji ktora jest przepelniona logika i racjonalnym mysleniem" tak , tylko że wiele osób nie myśli w sposób racjonalny i logiczny. Pocieszam się faktem że gdy odkryłem MLP, nie uległem stereotypom i dostrzegłem fenomen tej animacji :) Gdyby wszyscy którzy odkrywają MLP tak postępowali, byłoby pięknie :)
znaczy wiesz celem MLP jest ta zasada Love and tolerance :) i poszerzanie tych horyzontow przyjazni powiedzmy sobie na calym swiecie ja mysle ze MLP mozna nazwac Darem NIebios :) ... ale tak jak mowisz "Gdyby wszyscy którzy odkrywają MLP tak postępowali, byłoby pięknie :)" doszloby do Utopii :) czegos idealnego a tak sie nie da :(
Podsumowując, gdyby ludzie przyjęli magię tej animacji do siebie to stali by się lepsi i żyli by lepiej, jednak jest to niemożliwe, ponieważ większość myśli zbyt płytko i nie są w stanie zaakceptować kucyków.
BTW skąd się wzięła ta zasada (love and tolerance) i co dokładnie oznacza? Z "tolerance" się zgadzam, ale stwierdzenie "love" budzi u mnie pewne wątpliwości. Wiesz, jak usłyszałem ją po raz pierwszy to bardzo mnie ona zastanowiła bo nie brzmi zbyt zachęcająco.
Zasada Love and tolerance wziela sie z tego ze serial propaguje wlasnie takie czynniki o przyjazni tolerancji szacunku wiernosci uczciwosci i milosci do drugiej osoby ta zasada ma tez byc pewnym szczegolem dla haterow chodzi mi o to ze co kolowiek oni beda mowic to my jako Brony mamy byc tolerancyjni i milosciwi i miec gdzies to co oni mowia ... napewno kojarzysz ten obrazek http://ladygeekgirl.files.wordpress.com/2012/01/i-will-tolerate-and-love-the-shi t-out-of-you.jpg