PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7788
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Chimmicherrychanga

użytkownik usunięty

Dyskusja ogólna o sprawach bieżących, kolejny temat z cyklu wszystko i nic bo takie są najbardziej chodliwe.

-> Po tym ostatnim odcinku CMC już nie będzie pewnie do końca sezonu, hura. Ale w jednym artykule poruszyły temat Trixie :O skąd one o niej wiedziały, czyżby wielki powrót? Btw dobrze że twórcy nie zapomnieli
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw1763-1321374013.gif

-> RD wreszcie zachowuje się godnie, i nie odstawiła ani jednego numeru podczas całego odcinka! xD Nawet w doskonały sposób pokazała CMC

anonim138

Cadence jest mega piekna a CMC widzialem ze beda tzw Flower girls :) :) tez mam taka nadzieje ze juz na poacztku 3 sezonu sie pojawi :)
tak przy okazji nie wiem czy dobrze pamietam ale Fleur de lis to jest ta ktora stala u boku Fancy Pants w Sweet and elite :) kiedy rarity na nich wpadla :) ??

anonim138

przy okazji beda rodzice Twilight :D

allen123

Tak Cadence jest piękna ale ...według mnie jest troszkę podejrzana :) nie mam do tej postaci pozytywnego nastawienia :( no cóż może 21 kwietnia zmienię zdanie zobaczymy :)

Gabby_Gums

podejrzana z tego wzgledu ze Twilight odkryje jej ciemny sekret w Royal wedding part 2 :) .ale prawda dowiemy sie dopiero 21 kwietnia a mnie nie bedzie ;( bo moge miec wyklady na studiach ;( :( i mam dola przez to

allen123

Nie nie tego nawet pod uwagę nie biorę , zle jej z oczu patrzy :))podejrzana była dla mnie przed przeczytaniem o tym sekrecie :) nie martw się jak wrócisz będziesz miał gotowy odcinek na youtube :)

Ale należą się prawa dla twórców za tą postać :)
http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2011/142/5/4/octavia_gif_by_mihaaaa-d3gye49.gi f

Gabby_Gums

:) mi sie nawet wydaje ze fani chyba nawet chcieli widziec taki odcinek zwiazany z "Slubem stulecia " tworcom sie naleza brawa ze to bedzie polaczenie tego slubu z Star wars wojny klonow :) wogle im sie nalezy wiele rzeczy :) a shiming amor jest zrobiony idealnie :)

allen123

No takie ciacho :) taki inny , taki mąż :) tylko bez skojarzeń panowie :)))

Limit mi się skończył :))

Octavia_Pie

ciekawe czy tworcy pojda za ciosem i zrobia Shining amora ktory jak prince wiliiam leci na misje wojenna
ale taki mnie mysli ostatnio wziely bo skoro Prince william mial matke Ksiezna Diane to moze tworcy tez zrobia wlasnie taka Ksieżna :) oj to by bylo epickie :)

allen123

Oglądałeś nowy odcinek ?nie chcę Ci psuć zabawy :)) więc wole najpierw spytać

Octavia_Pie

niestety jeszcze nie :( musialem mamie troche pomoc na swieta i potem ja zawiesc na msze rezurekcyjna ale obejrze jak tylko ukarze sie filmik na YT choc czekam tez z napisami choc te beda dopiero kolo 3 rano albo moze troszke pozniej

allen123

Będziesz miał namiastkę małej wojny klonów w tym odcinku nie martw się :)

Gabby_Gums

obejrzalem wczoraj wlasnie kolo 22:30 :) i bylem mega zadowolony jak tworcy zrobili tak piekne widowisko nawiazujac do wielu slawnych filmow chocby JAmes bond :) albo jak Crankle przecial kataną tort to mi sie skojarzylo z Kill bill choc z Samurajem Jackiem tez :) teraz beda epizody na ktore czekam z utesknieniem :) Oj bedzie sie dzialo :)

użytkownik usunięty
allen123

Ogólnie było tak
Tytuł i fabuła, łącznie z odkrywaniem sprawcy z 'Morderstwo w Orient Expressie'
To co ten gryf robił wg Pinkie- randomowy niemy film takich dużo
Donut Joe- James Bond oczywiście (Berry Punch jego laską, umieram :O)
Osioł- Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok.

:) znaczy ja wiem ze to byl epiozd na podstawie ksiazki Agathy Christie z 1934 :)
ten gryf ktory nazywal sie Gustav le grand i byla ta scena gdzie zawiazuje pinkie przy torach a piłą chce przeciać tort toskojarzylo mi sie na poczatku z z najbardziej znienawidzonym fan ficiem w fandomie
jesli chodzi o Donut Joe :) to fajnie ze powrocil :) bo jak dobrze pamietam jego ostatnim odcnikiem byl The best night ever ale ogolnie fajnie go sobie pinkie wyobrazila :D w sumie obok Berry punch widac tez Golden Harvest:) ( ma marchewke na boku )
Mulia Mild tez byla swietna

allen123

Temat w którym podałeś nazwy polecanych przez Ciebie piosenek z wcześniejszych generacji został zamknięty a ja nie zdążyłam nawet ich posłuchać mogę mieć prośbę ?mógłbyś powtórzyć swoją wypowiedz z tamtego tematu?:) co do odcinka po wtórnym obejrzeniu szok minął ) najgorsza była scena z tą piłą tylko jedno mi przyszło na myśl :( co oni zrobili z tych trzech kucyków a końcowa scena boska :) Celestia nie słuchająca raportu Pinki oblizująca się na widok ciasta

Gabby_Gums

z G1 to Call of the sea ponies jak na tamte czasy mega utwor :)
z G3 ( So far apart z Runaway Rainbow ) That what love about christmas spiewane przez Tabithe St Germain ( mozesz tez sie spotkac z 2 wersja spiewana przez Minty ( A very minty christmas )
polecam tez przesluchac choc to nie jest piosenka MLP ale bardzo i to bardzo pasuje do tego jest to piosenka Kenny logins All of the pretty little ponies :) mega kolysanka :) piekna ballada sa tez inne wersje tej piosenki w wykonaniu kobiety rowniez fantastyczne

allen123

Dziękuje :) jak na tamte czasy to nawet niezłe te pioseneczki teraz niestety utraciły tą magie, piosenki z G4 przyćmiły te kucyki :)) liczę na wspaniałą piosenkę na tym premierowym odcinku może octavia nam coś zagra ?:))

allen123

A to słyszałeś ? http://www.youtube.com/watch?v=xsxvfymYjNo

Prawie jak Pinki Pie :)

Gabby_Gums

dodam tez ze utwory G3 robil Mark Watters :) wybitny kompozytor ktory skomponowal muzyke na Igrzyska olimpijskie w Atlancie w 1996 :) .. co do utworow G4 masz racje utwory te przycmily pozostale generacje :) tak slyszalem :) a slyszalas to :) http://www.youtube.com/watch?v=Sspm9p29gRs ten chlopak naprawde ma talent :) muzyczny i gitarowy zagral i zaspiewal Becoming popular pony should know :) bardzo melodyjnie :)

użytkownik usunięty
Gabby_Gums

Ara ara ale jak to podejrzana? Cadence będzie Alicornem, z tego co mnie wiadomo, więc z automatu będzie można jej zaufać ^^

Oj nie przejmuj się tam moim gadaniem :) źle jej z oczu patrzy ale nie będę oceniała książki po okładce

użytkownik usunięty
Gabby_Gums

Nie no ja też joke'uję, bo ma mieć jakiś sekret mroczny (te skrzydła pewnie nieprawdziwe XD)
A ja nie mogę wytrzymać chyba oglądnę te trailery bo mnie już nosi, Alicorny to moja specjalność ^^

Kolejnego arta robię z Alicornem tylko muszę przemyśleć koncepcje :) w ostatniej pracy miałam trixie zrobić na podobiznę Twilight z przyszłości ale nie udało się więc zastąpiłam ją RD przy trixie miałam problemy z fryzem :P obejrzyj sobie po co się gnębić myślami :)

użytkownik usunięty
Gabby_Gums

Alicornem, z nimi jest kłopot przy rysowaniu bo trudno o oryginalność kiedy ma się tylko dwa do wyboru xD Ale Celestię pokazują jakieś 20 razy mniej niż Lunę jeśli chodzi o arty ^^
Obejrzę ^^
Omg Trixie to jedna z moich ulubionych postaci z pewnych względów.

Ja osobiście wole Octavie i Lyrę :P jedna ma wspaniały talent do gry a druga...ma talent to nic nie robienia nawet sam Ferdek tak nie umie nic nie robić jak ona :)
Alicorna robię właśnie na "podwoziu" Celesti :))

użytkownik usunięty
Gabby_Gums

Obie mają talent do grania, to że Lyra nie zaprezentowała ich w odcinku nie znaczy że nie gra... Ale w putting your hooves down jest fajna scena w tle, Lyra próbuje wziąć coś ze stolika ale nie chce jej się ruszyć przez kilka ujęć dopiero Bon Bon jej to podaje XD

Ah czyli OC Alicorn? (To podwozie zabrzmiało podejrzanie interesujaco XD)

http://vilinkas.deviantart.com/#/d4vt976 nie wyszło mi do poprawy :P Lyra miała bardzo burzliwe dzieciństwo :( a rozstanie się z Twilight spotęgowało w niej smutek i żal przeniosła się za nią do Ponyville ale nie umiała odnaleźć się w nowej rzeczywistość biernie przyglądając się życiu mieszkańców ale na szczęście spotkała Bon Bon która jej pomaga :D muszę obejrzeć tą scenę :P prawie rozpłakała się kiedy parasprite zjadły jej ciasto :(może ma coś wspólnego z Celestią ?:P

użytkownik usunięty
Gabby_Gums

Strasznie fajnie wyszło, naprawdę ^^ znaczy ja się nie znam ale mnie się podoba (dla mnie tło odrobinę zbyt kolorowe ale zaznaczam drugi raz że się nie znam xD)
Jak tak piszesz to mi się wydaje że kilka odcinków mi się omsknęło, o burzliwej przeszłości i kiedy Lyra i Twilight miałyby czas być razem skoro Lyra jest z Bon Bon? Znaczy to jest z fanfików wszystko czy jest jakaś 'ogólna historia' spisana gdzieś, jakiś takiś profil psychologiczny?
Co do sceny z ciastem przypomniałami się fajna animacja z CKMem znaleziona na Devie... a której teraz już nie mogę znaleźć :/

r

użytkownik usunięty

Koniec drugiej serii za niecały tydzień, są już jakieś PEWNE informacje odnośnie sezonu trzeciego?
No i trzeba się do tej pory będzie opierać na FF więc trzeba jakichś nabrać

A tak wogóle to kto reportuje posty Andrzeja? :(

użytkownik usunięty

Przyznaję się, to ja zgłaszam posty Andrzeja :( Już więcej nie będę, niech się chłopak wykaże, a co !

A co do przetrwania do sezonu 3 to polecam seryjkę "Friendship is Witchcraft" (chyba już ktoś wstawiał) http://www.youtube.com/playlist?list=PLC33B53C13174C0EC&feature=plcp jestem na 3 odcinku i jest całkiem niezłe ^^

użytkownik usunięty

Wszakże 'cza se radzić' w czasach posuchy kucykowej...
Wiesz co bezlitośnie uderzasz w biednego Andrzeja...