"Bracia" to tytuł nowej powieści Jerzego.Coś czuję, że książka ukarze mroczne sekrety z przeszłości. Wszystko na to wskazuje, że tytułowymi braćmi będą Michał, Andrzej i nieżyjący już Wiktor.
Zapewne będzie tak, że Izabela mimo nalegań męża nie zerknie na jego "wypociny" zanim książka ujrzy światło dzienne. Teraz jeszcze jest zajęta sprawą odejścia Jagody i ma dużo na głowie.
Ciekawe co Jerzy opisze w tej powieści. Może to już czas, aby Iza dowiedziała się, że Kubuś Brzozowski jest synem jej zmarłego męża, który przyprawiał jej rogi z Baśką. Nie wiem jakim cudem, ale może to właśnie ten kryminał odsłoni tą tajemnicę. Tym bardziej, że już w środowym odcinku Andrzej powie do Basi, ze musi mu wybaczyć zdradę tak jak on wybaczył kiedyś jej. Myślę, ze to właśnie zwiastun powrotu wątku sprzed lat. Przy okazji świat może się także dowiedzieć o sekrecie i zdradzie Andrzeja. Co prawda nie wiem dokładnie jakby to się miało stać, ale na razie mam taki mały zarys spekulacji i przypuszczeń.
To w sumie mógłby być niezły ruch ze strony scenarzystów, tylko w jaki sposób Jerzy miałby dotrzeć do tych wszystkich rodzinnych tajemnic? Póki co, prawdę o Kubusiu i zdradzie sprzed lat, znają tylko Baśka, Andrzej i Michał. Ale gdyby to ujrzało światło dzienne, byłaby z pewnością niezła zadyma na Wspólnej. ;)
Być może, wiem tylko, że powiedziała o zdradzie, ale chyba nie wspomniała z kim. Zresztą Weronika i tak by nie powiedziała Izie, jako że u niej też z wiernością kiepsko (właściwie tam wszyscy mają z tym problem).
Muszę cię zmartwić - Korek już chyba zdechł... :( Przynajmniej w serialu, bo w ogóle go już nie pokazują.
Nie wkurzaj mnie. :( To była najlepsza postać w serialu... Jednak jak Daniel chodził z Olą, to dość często wychodził z psem.
W ogóle wkurza mnie, że nie ma zwierząt w serialach. :I
Z tego co czytałam w streszczeniach, będzie grubo. http://na-wspolnej-tvn.blogspot.com/2013/04/na-wspolnej-odcinek-1753-1754-1755.h tml
Większość Brzozowskich znienawidzi Jerzego!
Mam nadzieję, że ten wątek się rozkręci i nie skończy się jedynie na pretensjach Izy i Maksa. Liczę na jakieś spore zamieszanie w związku z premierą książki. Dobry pomysł na wątek i mam nadzieję, że nie zostanie zmarnowany, ale właściwie poprowadzony.
W sumie nieźle by było, gdyby okazało się, że Iza naprawdę miała coś wspólnego ze śmiercią męża. :D Ale wątpię, że odważą się na coś takiego.