PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93837}
4,8 36 tys. ocen
4,8 10 1 36247
2,8 4 krytyków
Na Wspólnej
powrót do forum serialu Na Wspólnej

Zawsze myślałem, że ten cały Budmax to może nie moloch, ale jednak poważna, dobrze prosperująca firma z bardzo konkretnymi obrotami i dochodami, a teraz wychodzi na to, że to jakiś mikrusek! Co to za firma, która istniejąc i działając z powodzeniem od przynajmniej kilkunastu lat (istniała już na początku serialu), nie zdołała w tym czasie wypracować rezerw na "czarną godzinę" pozwalających jej opłacić karę ze skarbówki w wysokości 800 tysięcy zł? Wiem, że dla przeciętnego Polaka kilkaset tysięcy zł to zawrotna suma, ale dla poważnej firmy, zwłaszcza takiej, która działa w branży od wielu lat, to powinno być tyle, co nic! Gdyby im dowalili z 10 milionów, jeszcze bym rozumiał ich rozpacz, ale skoro jednorazowe wyłożenie niecałego miliona przekracza możliwości firmy o ugruntowanej pozycji na rynku, to ma ona chyba dochody równe tym, które osiągają panie sprzedające na straganach pietruszkę (z całym szacunkiem dla owych pań).

ocenił(a) serial na 4
pilarp

Ich "statusu" można było się spodziewać po wstrętnych wnętrzach, w jakich niby mieści się ta firma.

pilarp

Też zwróciłam na to uwagę. Nie tylko w tym przypadku twórcy biorą sumy z kosmosu. Z jednej strony "dobrze" prosperująca firma budowlana ma zbankrutować, przy konieczności zapłaty 800tyś, z drugiej strony jednak Michałek bez problemu spłaca milionowy dług wysyłając Kingę do podrzędnej pracy.