4,8 36 tys. ocen
4,8 10 1 36338
2,5 4 krytyków
Na Wspólnej
powrót do forum serialu Na Wspólnej

Na fanpage'u "Na Wspólnej" non stop czytam teksty typu: "Kazik frajer", "To Kazik powinien
zginąć, a Magda zeszłaby się z Igorem i tworzyła cudowną rodzinę". Bardziej szokuje mnie fakt,
że piszą to kobiety. Za przeproszeniem, ale jaką trzeba być pustą babą, aby pisać takie rzeczy? Jak
któraś nadal nie rozumie to napiszę wprost:

Kazik - mądry, rozsądny chłopak, szanujący i kochający swoją kobietę, starający się o nią ze
wszystkich sił. Zaakceptował fakt, że Magda posiada dziecko z poprzedniego związku. Długo
tolerował również obecność jej byłego, który ewidentnie przychodził po to, aby odbić Magdę. Ma
ambitne plany na przyszłość, jest czuły i widać, że bardzo jemu zależy.

Igor - pozer, cwaniak, burak. Arogancki facet, który myśli, że wszystko kręci się wokół niego.
Młodsi fani "Na Wspólnej" być może nie pamiętają, ale kiedyś Igorek poznał taką rudą
dziewczynę (Anię), która była chora na raka. W tym czasie miała narzeczonego, który ją kochał i
codziennie odwiedzał w szpitalu. Co zrobił tak wielbiony przez was Igorek? Tak długo flirtował z
tą Anką, aż odbił ją jej narzeczonemu. Doprawdy - bardzo męskie i szlachetne zachowanie.
Cóż, długo się sobą nie nacieszyli, bo Ania umarła, podobnie jak Magda. O tym jak Igorek
puszczał się na boku, oszukiwał Magdę, wspominać chyba nie muszę.

I teraz zapytam ponownie. Nadal uważacie, że Igor jest lepszym facetem od Kazika? Tylko nie
wyskakujcie z durnymi tekstami, że każdy ma prawo popełnić błąd. Błędem byłoby to, gdyby ją
obraził w trakcie kłótni albo oszukał, że został dłużej w pracy, a poszedł z kolegami na piwo.
Igor to zarozumiały szczyl w ciele dorosłego człowieka.

Chociaż przyznam, że jak słyszę czasem, gdy dziewczyny mówią: "Kobiety nie lubią miłych
facetów. Wolą sku*wysynów", to nie dziwi mnie aż tak, że później tyle idiotek wypisuje na forach
podobne brednie. Może to tylko serial, ale komentując tego typu wydarzenia jak wątek Kazik-
Magda-Igor, pokazujecie jak bardzo szanujecie same siebie i jakie macie w życiu wartości.
Bardziej kręci was burak bez szacunku do swojej kobiety, niż grzeczny chłopak, który nie widzi
świata poza swoją partnerką. Gratuluję :)

ocenił(a) serial na 3
slawmm

Nie wiem na ile piszą to kobiety, a na ile uczennice gimnazjów. ;)

Cleaa

Ale to już abstrahując od wieku tych osób. To rzekomo kobiety są bardziej wrażliwsze i rzekomo marzą o wrażliwym i czułym facecie. Jednak wpisy na forum pokazują co innego. Oczywiście nie wrzucam wszystkich kobiet / dziewczyn do jednego worka. Ale pełno jest takich, które wypisują tego typu brednie :)

slawmm

Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się z Tobą całkowicie. Normalnie jak czytam wypociny 'fanek' jaki to "Kazik jest beeee", to nie wiem czy śmiać się czy płakać. A postać Igora jest dla mnie jedną z najbardziej irytujących w serialu, playboy za dwa grosze.

Martha1990

Dokładnie. I jeszcze te ich teksty, że rzekomo Kazik wciska się w życie Magdy i Igora. Magda zerwała z Igorem, zeszła się z Kazikiem, więc kto tu się wciska? A to, że Magda jest (a właściwie była) głupią pindą i nie potrafiła pogonić definitywnie Igorka to tylko jej wina. Prawda jest taka, że ona była nie lepsza od Igora. Tamten zdradzał, a ta z kolei bawiła się uczuciami Kazika i robiła mu wodę z mózgu.

slawmm

No, ale wiesz, przecież Igor cudownie nawrócony, przyszedł do Magdy i wygłosił ckliwy tekst o kawie z maślanką, więc teraz jest super i można mu wybaczyć wszystkie grzechy. ;) A tak poważnie, zgadzam się z Tobą co do słowa.
Zawsze z przymrużeniem oka traktowałam mity o dziewczynach, które wolą "złych" facetów, ale teraz zaczynam wierzyć, że coś w tym jednak jest, zwłaszcza gdy obserwuję otaczający mnie świat i zauważam, nawet wśród koleżanek, taką właśnie postawę. Magda miała dużo szczęścia, że spotkała takiego faceta jak Kazik - faceta, który od razu zaakceptował fakt, że laska ma dziecko i cierpliwie znosił wiecznie kręcącego się w pobliżu Igora. Był zazdrosny, bo miał do tego prawo i pewnie nigdy do końca nie wierzył słowom Magdy, że "Igor przychodzi tylko do Julki". Zresztą ona sama chyba w to nie wierzyła. Zwodziła tego Kazika ile się dało, można powiedzieć, że zabawiła się jego uczuciami - niezamierzenie, bo przecież nie miała złych intencji - ale jednak. Podświadomie chciała zapomnieć i pocieszyć się po Igorze, a że wtedy na horyzoncie pojawił się miły chłopak, który gotowy był zrobić dla niej wszystko, to... dlaczego by nie skorzystać? Ja jakoś nigdy nie widziałam z jej strony zaangażowania w ten związek czy jakiegokolwiek głębszego uczucia do Kazika. Szkoda, że zginęła, ale teksty, że to Kazik powinien umrzeć blabla reprezentują dojrzałość emocjonalną na poziomie rozwielitki. Co on takiego złego zrobił, żeby go hejtować? Nic. Tylko po prostu wielu ludzi widzi świat czarno-białym. Ten jest dobry, bo się zmienił, a ten jest zły, bo stoi im na drodze do wspólnego szczęścia. Na temat samego Igora głosu już nie zabieram, bo po prostu szkoda klawiatury na tego taniego amanta. Btw, ciekawe ile jeszcze lasek mu zejdzie z tego świata. :P

almost_happy

Co zrobił złego?No moze to, że jechał za szybko i z jego wina laska zginęła. Taki z niego dobry chłopaczyna, a celowo naraził ją na niebezpieczeństwo, bo był na nią wkurzony i specjalnie docisnął gazu i tym samym i przyczynił się do jej smierci.Jak ma sie za pasażera kobiete to sie nie zgrywa kozaka, żeby się wyżyć. Nie wiem jak potoczy sie ten wątek, ale gośc powinien mieć sprawę karna, bo jechał jak kamikadze, typowy przyszły dawca nerek. A swoją Kazek to taki brzydal i ciapa, ze po prostu laski wolą oglądać Igorai. Kwestia estetyczna (żeby nie było, nie lubię Igora ), ale Kazek tez nie święty, bo z jego winy zginęła Magda, o czym zapominacie

ocenił(a) serial na 8
milenasy

Z której strony niby Igor jest estetyczny? Co do winy Kazika - ok, jechał szybko, ale z drugiej strony musiała go ta kretynka zatrzymywać na środku ulicy, bo "muszę zadzwonić do Igora"? Te 10 minut nie wytrzymała, głupia pinda?