PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93837}
4,8 36 tys. ocen
4,8 10 1 36248
2,8 4 krytyków
Na Wspólnej
powrót do forum serialu Na Wspólnej

Bardzo dobrze, że pogonił latawicę, pierwszy raz pokazał, że jeszcze całkiem nie zbabiał. Mam nadzieję, że mu coś nie odwali i nie zacznie jej nagle wybaczać "dla dobra dziecka". Idealnie by było, gdyby kochaś jego żonki też ją wkrótce kopnął w tyłek i gdyby została zupełnie na lodzie-tak widzę idealny finał wątku zdrady. Niestety, boję się, że twórcy serialu będą chcieli tu wstawić jakiś ckliwy happy end-obym się mylił.

pilarp

No Filip ma wspaniały charakter chciałam bym takiego chłopaka..
Jej się innego zachciało

CukierekOlunia

no, ja tez mu się nie dziwię, że się wkurzył na Martę. To juz nawet nie była sama zdrada, jako jednorazowa wpadka, tylko już trochę trwający romans.
Ale nie zapominajmy, że to nie jest sytuacja tylko między Martą a Filipem, jest jeszcze dziecko.
Wiele par się teraz rozwodzi i nie mówię, żeby oni tego nie zrobili, bo w końcu zdrada to poważna sprawa, ale żeby od razu odizolowywać matkę od dziecka? Ten chłopiec jest mały, na oko bym mu dała niecałe 3 lata, ale żadne dziecko nie powinno widywać matki raz na miesiąc. Powinni się podzielić po równo i razem zajmować się synem. Dzieciak ma prawo widywać się z matką, jeszcze bardziej ucierpi, jak nie będzie jej widywać prawie wcale. Tym bardziej że Marta nie jest narkomanką, alkoholiczką, ani socjopatką. Przecież nie zdradzi Ksawerego z innym dzieckiem... Bo chce dobra syna, tak samo jak Filip.

bells...98

a ileż ona tego dziecka nie widziała?dzień dużo strasznie

ocenił(a) serial na 8
bells...98

Ty bells pamietasz o dziecku,szkoda ze Marta o nim nie pamietala wskakujac innemu facetowi do lozka!Dozywotni zakaz dotykania dziecka,tylko mozliwosc popatrzenia z odleglosci 2 metrow!!!!!

zibi9194

po pierwsze: Issa1900 mi nie chodzi o to, że go nie widziała dzień, tylko o to, że może go nie zobaczyć potem. Po drugie: zibi9149, Marta zdradziła Filipa, nie dziecko i już mi nie chodzi o to, że zachowała się okropnie, ale czemu ma przez to cierpieć dziecko??? Ten mały jeszcze nic nie rozumie i kocha Martę tak samo teraz, jak kiedyś. Rodzice się kłócą, ale to się nie powinno aż tak odbijać na dziecku.
A teraz jest taka sytuacja, że sobie go nawzajem porywają, a dzieciak nawet nie wie co się dzieje.

zibi9194

zibi9194 albo masz 5 lat albo jesteś niedojrzały i to strasznie. w ten sposób nie ukarałbyś jej tylko dziecko, ono nie jest niczemu winne i ma takie samo prawo być z matką jak i z ojcem. gdyby nie mogło widywać się z matką to by cierpiało, przeciez ono ją kocha, pewnie nawet bardiej niż ojca.

ocenił(a) serial na 8
sliniak13

sliniak13,chyba faktycznie jeszcze nosisz sliniak.lepiej byloby dla dziecka by wychowywal je ojciec-tym bardziej TAKI OJCIEC JAK FILIP,niz mialoby szlajac sie z TAKA MATKA po jej kolejnych kochankach i miec co pare miesiecy nowego ,,wujka".TO jest chore!!oczywiscie to patrzenie z odleglosci 2m bylo tylko przejaskrawieniem kary ktora powinna byc konsekwencja JEJ WINY,bo to ze dziecko powinno pozostas przy ojcu jest bezdyskusyjne!!

zibi9194

nie miał się czego uczepić to się uczepił nicku. zibi dziecko chyba masz góra 15 lat. to że ktoś jest złą zoną nie znaczy że jest złą matką i dziecka tu się nie powinno mieszać. najgorzej jak rodzice w takich wypadkach traktują dziecko jak kartę przetargową... współczuje kiedyś twoim dzieciom. zapamiętaj: najgorszy ojciec to taki, który izoluje swoje dzieci od matki!

sliniak13

i nie mów co jest dobre dla dziecka bo nie masz o tym zielonego pojęcia. najgorzej jest jak taki zdradzony "tatuś" odgrywa się na matce zabierając jej dziecko. nie myśli tylko o tym, że największą krzywde robi właśnie dziecku.

ocenił(a) serial na 8
sliniak13

najwieksza krzywde dzieciom wyrzadza matka ktora rozbija im rodzine.niewiem,jak mozna nie rozumiec tak oczywistych rzeczy-no,chyba ze nosi sie jeszcze sliniaczek!!!

zibi9194

oj zibi dziecko, czytaj ze zrozumieniem, przeciez ja w żadnym poście nie pochwaliłam zdrady!! to jest osobny temat. roztrząsaliśmy tutaj sytuacje kiedy jedno z rodziców zdradza... a ja próbuję ci wytłumaczyć że w takich sytuacjach dziecko nie powinno być kartą przetargową i rodzice nie powinni sobie go wydzierać z rąk. to co napisałeś u góry świadczy tylko o tym że jesteś kompletnie niedojrzały. bo co byś zrobił najlepszego gdyby ciebie żona zdradziła? izolowałbys dziecko od niej? a co by było gdyby krzyczało że chce do mamy? pewnie byś mu powiedział:" to wina mamusi, to ona cie skrzywdziła i dlatego nie możesz byc teraz z nią bo zdradziła tatusia?" szkoda mi ciebie zibi!!

ocenił(a) serial na 8
sliniak13

teraz rozumiem-solidarnosc jajnikow:)))))

pilarp

Kiedyś jak oglądałam na wspólnej polubiałam marte ale od tej zdrady mam do niej uraze,ale taką miała role i tyle.Jeżeli chodzi o marte i filipa to mam nadzieje że nie wrócą,a jeśli chodzi o dziecko to powinni porówno być z nim a jej kochanek wogóle nie powinien się przyzwyczajać do tego dziecka;/.
A wtedy jak filip się dowiedział o tym że marta go zdradza i zabrał dziecko on był tą wiadomością wstrząśniety nie wiedział co robi bardzo go to zabolało tyle ze sobą byli.Marta jak widziała że ten typek już coraz bardziej się zbliża do niej powinna go wysłać;/;/.Dobrze chociaż że ojciec marty trzyma strone filipa ;))) .

ocenił(a) serial na 8
Pauliskax33

Dzieki Ci Pauliska,wyrazilas w tych paru zdaniach to,co ja chcialbym wyrazic,ale niestety jestem emocjonalnie obciazony swa-niestety-podobna przeszloscia.Zgadzam sie z Toba w 100%.Pozdrowka:))

zibi9194

Ja tylko wyraziłam swoje zdanie , co na ten temat myśle ;p ; ) hehehe.

pilarp

Czy wiecie, że to jest tylko serial? Tak, to wszystko nie dzieje się naprawdę, więc przestańcie się podniecać i popuszczać w majty na myśl, że Marta zdradziła Filipa. Oni nie istnieją.

Gangster_3_Reaktywacja

o to jasne że tylko serial . Praktycznie każdy serial jest o zdradzie,miłości itp.Więc żeby nie było nudno musieli dać martusi zdrade.
Ale każdy ma prawo powiedzieć co na ten temat myśli w serialu a nie w życiu prywatnym jak już coś ...
I jak ktoś się podnieca to niech się podnieca i tyle ..

Pauliskax33

Widzę, że udało mi się Ciebie uświadomić.Idź i nie grzesz więcej.

Gangster_3_Reaktywacja

Aha widzisz ...no tak ;].
Co Ty mi ja tobie ;]

Pauliskax33

Ja też dzięki Tobie dzisiaj się czegoś nauczyłem. Chyba wiem co chciałaś mi przekazać. Mam się cieszyć każdym dniem spędzonym na tym świecie i nie patrzeć wstecz. Tak zrobię. Dzięki.

Gangster_3_Reaktywacja

Ja wchodze na nasze polskie seriale i latynoskie niektórzy lubią te seriale a niektórzy krytykują , komuś ten serial podoba się bardziej a niektórym nie , ja nie wchodze tutaj żeby się z kimś kłócić ,lub kogoś obrażać. Każdy ma prawo do swojego zdania ;).
Ja lubię na wspólnej i nie mam nic do tego filmu i jestem b.ciekawa co dalej będzie . Niektórych naprawdę nie rozumiem weszłam ostatnio na taki serial ktoś skrytykował go i ktoś następny dał komentarz i aż było 5 stron jak się wyzwali.To jest tylko serial w prywatnym życiu są przyjaciółmi którzy się spotykają i b. się lubią na planie więc nie dajmy się zwariować;)

Pauliskax33

Pamiętaj, że 85% użytkownik Filmwebu to 11-letnie dzieci, które dostały na urodziny internet.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pompek

Naucz się pisać głupcze. Rozumiem, że ortografia prosta nie jest, ale to już prawie tragedia. Zamiast wypisywać te głupoty na Fimwebie, lepiej zajrzyj do książek.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pilarp

Ja również potępiam Martę, karierowiczka od siedmiu boleści, sama pochodzę z rozbitej rodziny i wiem ze rozwód to nic dobrego, choć mama wychowywała mnie najlepiej jak potrafiła, to jednak brakowało 2giego rodzica!

ocenił(a) serial na 9
pilarp

na szczęście Radosław Pazura powiedział w jednym z wywiadów telewizyjnych, że ma umowę na tę rolę na dwa lata... Tylko ;) więc ciekawe, co będzie się później działo ;)

laleczka874

Ten serial jest chyba najlepszym z polskich, choć również przewidywalny itp. Moim zdaniem poruszyli bdb. wątek, w większości słyszy się o facetach, którzy zdradzają kobiety, wtedy to aż tak strasznie nie razi, bo jest bardziej powszechne. i jak widać po choćby tym temacie - scenarzyści odnieśli sukces. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 1
szuszu_3

szuszu_3 - co ty mówisz, najlepszy polski serial? co Ty! to najlepszy serial na świecie! idealny do rozpatrywania w świetle własnego przykładu, nie ma to jak pogadać z kolegami przy piwie co tam ostatnio główny bohater nawyrabiał. reżyser tego serialu to pewnie jeden z najinteligentniejszych osób jakie kiedykolwiek żyły na tym świecie, przy nim Einstein czy Pitagoras to cienkie bolki.