4,8 36 tys. ocen
4,8 10 1 36336
2,5 4 krytyków
Na Wspólnej
powrót do forum serialu Na Wspólnej

Problem Marty

ocenił(a) serial na 9

Marta chyba ma problem alkoholowy... Co musi się teraz stać, żeby doprowadziło ją do pionu?

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

Pewnie wydarzy się jakaś tragedia- straci pracę, spowoduje wypadek po pijaku albo Fifi zagrozi, że odbierze jej prawa rodzicielskie.

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

Marta idzie w ślady ojca

qwerty95960

Tak, nawet Roman sam powiedział, że "czuje się jakby patrzył w lustro".

ocenił(a) serial na 5
qwerty95960

Z tego pamiętam to jakieś X odcinków temu Kamil tez nieźle dawał w palnik. Cóż, widać to u nich rodzinne.

ocenił(a) serial na 6
TomorrowlanD1991

Roman chlał wódę, Kamil chlał piwo, a Marta wino. Ciekawe czym się upije Ksawery. Może będzie pił Piccolo?

ocenił(a) serial na 5
muppet90

Mamy to piekne stereotypy:
Roman, wtedy jeszcze bez wyższego wykształcenia, nieudacznik i długoletni alkoholik pił wódkę, bo tania i mocna
Kamil młody, imprezowy chłopak to pił piwo, troche miej kopało i bardziej wypadało
Marta wielka businesswoman z kasą pije wino, bo jest droższe i takie "kobiece"

TomorrowlanD1991

Mnie bardziej zastanawia dlaczego ciągną ten sam wątek przez wszystkie "pokolenia". Dla mnie wydaje się to dziwne, że każdy z nich uzależnia się od alkoholu. To nie jest choroba genetyczna, więc dlaczego dopada ich wszystkich? Dla mnie to jest naciągane. Co prawda nie znam nikogo osobiście, kto miałby problem z alkoholizmem i może mój osąd jest mylny, ale ciężko mi jest uwierzyć w to, że każdy po kolei musi przez to przejść...

ocenił(a) serial na 5
malami132

Dzieci z patologicznych rodzin, gdzie był alkohol często bardziej brzydzą się piciem niż mają do niego ciągotki. Ale zależy od osoby, bo moim zdaniem alkoholikiem może zostać każdy- taki z bogatej rodziny jak i z rodziny abstynentów, różnie to bywa. A już na pewno nie jest to choroba genetyczna jak jest to pokazane w serialu.

TomorrowlanD1991

Właśnie bardzo często dzieci alkoholików sięgają potem po alkohol między innymi ze względu na dorastanie w środowisku, gdzie alkohol był w domu normalnym, codziennym zjawiskiem. Poza tym skłonność do uzależnień może być uwarunkowana genetycznie.

Ja myślę, że Marta nawiąże jakąś bliższą znajomość z tym trenerem i on ją wyciągnie z nałogu bo widać, że sprzeciwu nie lubi:-) Wciągnie ją w sport, ta się otrząśnie.