Rozumiem, że producenci polskich seriali nie wkładają wiele wysiłku w całą ich oprawę, że postacie mają być takie realne i bardzo zbliżone do "średniej krajowej" ale zlitujcie się... zwiążcie czasem Żanecie włosy, bo ma okrągłą twarz jak księżyc w pełni, nie da się już na nią patrzeć, Kudelski grający męża Kingi, dzizas krajst,,, a może to jest właśnie jego charakteryzacja "na ciapę" i te kudły wiszące jak zlepy. pani starsza z baru, to samo. skóra wydaje się wręcz czerwona przy tych białych włosach, juz juz raz była nadzieja, jak zrobila ciemny blond, ale nie. wrocila do białego.
Kamil ten doktorek... co to jest za fryzura?
Stylisci wiedzą najlepiej , słuchają ich jak wyrocznię . Mnie raz do reklamy Tesco z Makłowiczem , przebrano w strasznie chu*owy garnitur , bordowe szerokie spodnie , za duża zielona marynarka i lakierki o dwa rozmiary większe z h&m...śmiać mi się chciało no ale nic zasugerować nie mogłem. Miałem grać młodego bogatego biznesmena... ;/
mnie najbardziej irytują rozciągnięte swetry Weroniki, którymi się wiecznie owija jakby ukrywała swój brzuch. Nie wiem, czy coś z nim nie tak, czy co...
Dziękujmy stylistom naszym za to, że Wolszczak w końcu rozjasniła włosy na brąz. Wygląda jak człowiek, naprawdę bardzo jej ładnie, bo wcześniej ta czerń noszona uparcie wiele lat sprawiała, że nie mogłam się nawet skoncentrować na tym co ta kobieta mówi.
Teraz już tylko czekamy na Jabłczyńską...kiedy zejdzie z tego koszmarnego ciemnego cieplutkiego brąziku. w Tym odcieniu i w tej nijakiej fryzurze jeszcze bardziej wychodzi na wierzch jej paskudna mimika twarzy (do samej dziewczyny nic nie mam całkiem miła i mądra).
Zauważyliście, że Weronika (cholera wyleciało mi z głowy jak się nazywa aktorka ja grająca) zakłada coraz krótsze spódnice i ciasniejsze swetry ostanio? :D:D no i zadbała wreszcie o te wiszące strąki! ma fryzurę!
Joanna Jabłczyńska grająca Martę,pracuje w telewizji,ma swój własny program,a ubrana jest jak ofiara losu..Ta brązowa kurtka z białym szaliczkiem..Widać,że te ciuchy słabej jakości i ta torebunia pod pachą.Fryzura też nijaka.Co jak co,ale byle prezenterka z TVNu jest po stokroć porządniej wystylizowana niż Martusia,prowadząca swój program.Z całej ferajny najlepiej prezentuje się Małgosia Socha.
a mnie dziwi dlaczego, skoro Marta jest taka znana prezenterką TVN to nie biegają za nią paparazzo, nie pisza o niej na pudelku itp
Kostiumy jak kostiumy, ale wnętrza już bardziej oddają polskie realia. Szlachta w domkach (pisarz), hrabskie gusta zaspokaja apartamentowiec (Kinga), średnia krajowa w blokach (nauczycielka), pozostały plebs w 2 pokojach przy stole przykrytym ceratą, na telewizorze obowiązkowo paproć, papież wetknięty za szybę meblościanki (reszta).
żeby nie było, że tylko negatywne komentarze tu są, to muszę napisać, że jestem pod wrażeniem klasy i urody pani Katarzyny Walter, grającej postać Agnieszki. Nie tylko piękna twarz fryzura i kolor, ale tez klasa, szyk, wysoka kultura osobista ... to chyba najładniejsza aktorka tego serialu!
Nowy kolor Honoraty? Jak wam się widzi?
Ja wychodzę z założenia, że oni w tym serialu zawsze muszą komuś spieprzyć wygląd....no chyba, że kobita jest w trakcie dekoloryzacji :D
Moim zdaniem wygląda niekorzystnie... W poprzedniej fryzurze było znacznie lepiej.
Chciałabym poruszyć temat ciuchów Dżejgody :P Gra taką bogatą panią architekt z gustem, więc styliści postanowili kupić jej kilka bluzek, które wyglądają na drogie (czytaj: poliester udający jedwab) :P Nie wiem, czy też zauważyliście, ale póki co nasza Dżejgoda ma zaledwie trzy bluzki i jedną czerwoną marynarkę, którą chyba ukradła Kindze :D
Dokładnie, też to zauważyłam :D Mogliby jej dokupić jeszcze parę ciuszków, nie sądzę że nadwyrężyłoby to jakoś budżet serialu :D No, ale według mnie i tak jest jedną z najlepiej ubranych bohaterek ;) Jeszcze stylówa Zuzy jest przyzwoita.
Nie no fakt wygląda dobrze i przyjemnie patrzy się na tę aktorkę (pomijając fakt odbicia Baśce Endriu).
A marynarka tej Heleny w takie krowie łaty...nie wiem skąd oni ją wzięli, ale i ona i ten Bogdan wyglądają strasznie.
Właśnie też mnie to zastanowiło! Bo ja rozumiem, że warszawiacy (ludzie z Poznania również, ale co tam) uważają ludzi przyjezdnych za wieśniaków, ale przecież ona była z GDYNI, a nie z małego miasta... tzn. wszędzie mogą się trafić ludzie bez gustu, ale coś mi się nie wydaje, by ktokolwiek normalny był w stanie ubrać taką kurtkę :/ I jeszcze jedno! Nie zastanawialiście się czasem skąd wzięli ciuchy do lumpeksu Honey i co tam tak naprawdę wisi? Chciałabym to na żywo zobaczyć :P Ciekawe czy są tam też stare ciuchy bohaterów :p
Lumpekes Honey to pewnie magazyn na ciuchy stylistek tego serialu ! Nie muszą przynajmniej płacić za dodtakowe pomieszczenie na przechowywanie ciuchów !
no właśnie Jagoda jest jedną z takich postaci ściągających na siebie wzrok, chociaż nie wszystko co nosi pasuje do siebie. raz ubierze się w bluzkę z nadrukiem, odsłoni ramiona, a zaraz ma na sobie zestaw a'la cepelia. o ile to pierwsze bardzo jej pasuje o tyle cepelia już nie. wystrój jej mieszkania jest natomiast bardzo wiarygodny, pasuje do jej osobowości, więc tutaj trzeba przyznać duzy plus w przec`iwnieństwie do mieszkania Baśki i Andrzeja (podobno właściciela dobrze prosperującej firmy) gdzie pokazują nam od lat ten sam przedpokój, stół i kawałek kuchni. na plus oceniam tez jej fryzurę i makijaże, albowiem wszystko jest ładnie kolorystycznie dobrane i jje pasuje. nic nie trzeba poprawiać
strasznie natomiast razi mnie wygląd serialowej Marty, wygląda mega niekorzystnie w tych ciemnych włosach.
no i biedna Honorota, ja nie wiem czy to jej osobista decyzja czy też do serialu jej tak zrobiono, ale ten blond nie pasuje nai trochę do jej karnacji i oczu. :\ w brązie wyglądala pięknie.
Na plus trzeba też ocenić Basię, która ma w końcu piękny kolor włosów i naprawdę wygląda teraz super!
Na koniec napiszę tylko, że pod względem stylizacji fryzur czy ubrań to polskie seriale jadą po dnie, bo zdarzylo mi sie oglądać ten erial w 2006 roku potem po kilku latach przerwy zobaczylam kilka odcinków, a teraz wciągnęłam się w niekotre wątki i niestety oglądam, ale aktorzy i aktorki wyglądają NADAL TAK SAMO.
Kinga ma nadal tą samą wielkanciastą fryzurę, która robi jej twarz jeszcze bardziej kanciastą, myślę, że wyglądałaby lepiej w prostych minimum do ramion, a nie w tak rozmyślnie postopniowanych włosach..jakoś oddaje jej to lat imho.
Żaneta też wygląda wciąż tak samo, ten wielokolorowy źle zrobiony blond niestety tylko utwierdza nas w przekonaniu, że ta aktorka/postać nie ma zbyt dobrego gustu. no i wiecznie te włosy nosi rozpuszczone.+ grzywa do okrągłej twarzy...nudy...
o dobry wątek, aż sobie założyłam konto :]
podoba mi się teraz Sylwia Gliwa, przyciemniła włosy i wygląda o niebo lepiej! młodo świeżo, tak naturalnie, tamten blond był paskudny.
i zgadzam się co do Żanety, jest dramatyczna, tez mi się jej fryzura nie podoba. Ogólnie serial zalatuje kiepścizną, taniochą i tandetą zwłaszcza jesli chodzi o sposób ubierania się większości postaci. Jeśli producenci nie mają kasy albo wyczucia gustu, to mogliby pozwolić aktorkom grać w ich osobistej odzieży czy dodatkach jak torebki, buty. nie wierze, że zarabiają grube tysiące, a nie mają ladnych torebek ze skóry czy coś
po fali krytyki Dancewicz troche o siebie zadbala, bo wczesniej to byla rozmemłana meduza
Sprawa rozwododa Baśki i Andrzeja... dochodze do wniosku, że to Baśka powinna się cieszyć a Andrzej płakać, bo Baśka wygląda zaj.eb.iście. zwłaszcza w tym odcinku jak zaczął flirtować z nią Smolny (scena z obrączką) tuż po rozwodzie... włosy makijaż.. super wygląda teraz!
a Andrzej podpierający ścianę ze zwieszoną głową i tym co on ma na tej głowie.... hahaha ta jego fryzurka mnie rozwala na łopaty :D
wiem ze sie powtarzam ale Kinga, laska z kasą a ciągle nosi tą mało elegancką błyszczącą kurtkę. wygląda bardzo tandetnie..
partnerka Romana nadal nosi ten okropny kolor włosów, a miala kiedys taki śliczny jasny brąz. kurde kogo oni tam zatrudniają jako stylistę???
TVN zglaszam się na waszego styliste ,,cholera jasna!
to tak samo jak z tymi telefonami w serialu. ich ubrania są ciągle te same, albo bardzo tandetne. czemu to ma służyć?
Zaoszczędzili ostatnio na innych postaciach, żeby kupić Zdybickiej fioletową marynarkę :D