Nigdy nie miałem okazji obejrzenia tego serialu, dopiero dziś z lenistwa usiadłem przed TV przy włączonym TVN, gdzie akurat leciał ten serial i... petarda! Niewiem czemu byłem tak sceptycznie nastawiony, pewnie przez stereotyp telenowel. Serial niesamowice wciąga, chociaż nie znam do końca historii bohaterów ich nie pozostały mi obojętne. Ba, odpalałem szluga za szlugiem z ciekawości co przyniesie następny kadr!
Doskokonały montaż, nietuzinkowe postacie o rozbudowanym profilu nie pozwoliły mi się nudzic. Autentyczności serialu dodają realistyczne lokacje i piękne zdjęcia plenerowe. Co jest największa zaletą to rewelacyjne dialogii jakże życiowe! Pozostaje mi tylko żałowac, że mój pierwszy odcinek był numerem 1129.
Pozdrawiam wszystkich wspólnych fanów.
To rzeczywiście rewelacja, że obejrzałeś 1129 skoro było ich 1094! Jesteś 6 lat do tyłu - trudno będzie nadrobić!:) Choć serial oglądam prawie od początku, aż tylu jego walorów nie dostrzegam. Jest pewnie dużo lepszy niż wiele innych, których nie wymienię, bo już ich dawno nie oglądam… Właściwie trwam przy Wspólnej, bo interesuje mnie parę wątków, postaci, trochę z przyzwyczajenia… No i ze względu na profesjonalizm aktorski (przynajmniej niektórych!)… Jeśli ktoś twierdzi, że dobrzy aktorzy w serialach nie występują jest w błędzie! Przez 6 lat emisji filmu przewinęło się pewnie ze sto albo więcej postaci, z czego 30%-40% to amatorzy z castingów, połowa aktorzy (lub studenci szkół aktorskich) - rzemieślnicy serialowi, którzy na dobrą sprawę znani są tylko z takich produkcji, a jeszcze częściej z jednego serialu, a aktorzy profesjonalni to najwyżej 10 % -15% całej obsady filmu. W tym serialu można znaleźć kilkunastu dobrych aktorów! Aktorów, którzy mają w swoim dorobku znacznie więcej niż rzeczony serial!
I warto go oglądać chociażby ze względu na nich!
Chętnie poczytam Twoje refleksje po kolejnych odcinkach:))) … jeśli to nie prowokacja z Twojej strony. Tyle i tak napisać można bez oglądania:)!!! A palenie przy oglądaniu odradzam – to bardzo szkodliwe:)!!!
Pozdrawiam:)