Wszystkie amerykańskie seriale medyczne (Chirurdzy, Ostry dyżur czy Dr House) są wydane na dvd, w Polsce mamy tylko jeden taki serial, a nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, żeby wydać go na dvd. Miło byłoby posiadać w swojej kolekcji filmów/seriali ten wspaniały serial i móc go oglądać kiedy się tylko chce (od pierwszego odcinka), a nie czekać kiedy nasza szanowna TVP raczy go powtórzyć w telewizji.
Tylko, że weź pod uwagę ile odcinków mają powyższe seriale? Ile sezonów? 5? 7? 9? Nie wiem nawet dokładnie, ale w każdym bądź razie o wiele mniej niż nasz, my oglądamy już 14 sezon :)
Trzeba by było zrobić sezonami i jeden na rok? Ile to czasu by zajęło aż aktualny sezon bym miała na płycie! :D Kilka w jednym roku? Lubię ten serial, oglądam regularnie, wręcz nawet czekam na każdy następny odcinek i z całym szacunkiem, ale kto na to pozwoli i da kasę? Uważam, że społeczeństwo by podniosło taki raban... "Do czego to dochodzi, takie popłuczyny na DVD dają, zamiast nakręcić w końcu coś porządnego, albo co innego dać na DVD co nie miało swojej premiery"
Owszem, fajnie by było mieć taką kolekcję, ale jest to nierealne... :/
Ale to Hameryka... I pewnie z roku na rok wychodziły sezony od początku albo po paru latach nadrobili, i to ludzie lubią, na to jest popyt... sprzeda się...
Najlepszym przykładem na to, że można w szybkim tempie wydać na dvd jest choćby "Ojciec Mateusz" najpierw dali dwa pierwsze sezony, potem bardzo długo było nic, a bodajże przez ostatnie trzy lata wychodzą po dwa naraz. TVP powinno zależeć, żeby zachęcać i dbać o widza, a potem niech się nie dziwią, że się abonamentu nie płaci. "Na dobre i na złe" to bardzo wartościowy i ciekawy serial, który powinni jednak wydać, a nie wydawać np. takich gniotów jak "Siła wyższa".
Ale mi chodzi o telewizję publiczną, a nie o tvn i mam jedną uwagę z tego co mi wiadomo wyszedł pierwszy sezon Lekarze na dvd, więc nie ma nawet czego porównywać.
naprawdę muszą być wierni... to był pierwszy chyba polski serial, który oglądałam jako dziecko ;p teraz sama mogłabym mieć dwójkę, gdybym nie była kolejną młodą Polką nastawioną na robienie zawrotnej kariery ;p
Jak uważasz. Ja bardzo lubię ten serial i nie miałabym nic przeciwko żeby wydali go na dvd, ale znając polskie realia pewnie nigdy się tego nie doczekamy. A kariera to nie wszystko, przecież możesz też mieć dzieci, skoro możesz je mieć to spiesz się póki możesz, ja sama bardzo bym chciała je mieć niestety nigdy nie będzie mi to dane, bo jestem bezpłodna.