PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

1/10 za zniszczenie tego serialu, to nie jest ten sam serial co kiedyś, każdy się przyzwyczaił do Zosi, Kuby,Bruna,Eli, Danuty Dębskiej, Agaty Kwiecińskiej, Małgosi Donovan, Mejera, siostry Marty ,Gabrysi i wielu innych postaci które były w tym serialu. Tego serialu już się nie da oglądać.

kinomanka_13

Ile razy jeszcze będziesz pisać jedno i to samo? Zakładałaś już takie wątki, wszyscy już wiemy, że nie podoba Ci się nowa obsada. Po co tak ciągle przeżywasz? Nie oglądaj nowych odcinków skoro dla Ciebie to taka męka.

ocenił(a) serial na 6
Martha1990

Właśnie teraz to jest fajniejszy :)

Martha1990

Lubię ten serial zarówno wtedy jak i teraz ale fakt jest faktem, kiedys odcinki były bardziej wzruszajće, miały ciekawszą fabułę (choć nie wszystkie bo zdarzały się nudniejsze). Kiedyś "przypadki medyczne" czasami niosły ze sobą jakieś przesłanie - tak można to nazwać. Dziś jest dużo nowoczesności, współczesnych piosenek (zdecydowanie za dużo), W dodatku wszyscy są młodzi, piękni i tacy mądrzy....

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

Czesc bohaterow sama odeszla z serialu, czesc zostala "wyrzucona" za jakies zgrzyty, czesc juz nie zyje, wiec nie sposob by bylo utrzymacstara obsade... A trzymac na sile to zrobilby sie serial pokroju "Na wspolnej" czy "Klanu" gdzie od lat ciagle te same geby i aktorzy kojarzeni tylko z jedna rola typu Kaja Paschalska...
Serial bardzo duzo zyskal na tych wszelkichzmianach tworcow i obsady. Nawet ocena podskoczyla :)

anulka88

ciekawe kto poza Bujakiewicz odszedł z własnej woli ? Bo ja wiem że większość przez producentów została wyrzucona.

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

A Żmijewski...?

anulka88

co to za odejście jak on tylko od czasu do czasu się pojawiał dla mnie takie odejście się nie liczy, że aktor/aktorka odchodzi a od czasu do czasu pojawia się w danym serialu co to za odejście.

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

tylko, ze on wlasnie sie ppojawial od czasu do czasu i dopoero pozniej podjal decyzje o odejsciu...

anulka88

aha chyba że tak

anulka88

Żmijewski, Pieczyński, Skibińska. To z pamięci. Jakby się tak przypatrzyć i poszukać, pewnie u dużej części byłej obsady okazałoby się, że sami rezygnowali/prosili o zmniejszenie wątku.

ocenił(a) serial na 8
kinomanka_13

Zapewne jakby cały czas grali ci sami to by wszyscy się znudzili, musi się zmieniać obsada żeby było ciekawie. tak to by powstal serial klasy zlotopolskich czy klanu. już wszyscy rzygają tym i jarają się ze Bożenka z klanu straciła dziewictwo i włączają na tylko jeden odcinek. moim zdaniem serial jest lepszy teraz :)

ocenił(a) serial na 6
kinomanka_13

A moim zdaniem serial jest ciekawszy teraz. Może dlatego, że bardzo lubię Wiki i tę 'nową ekipę'.
Te wszystkie wojaże Zosi, Kuby itd. były dla mnie bardzo męczące...teraz coś się dzieje, tak naprawdę nie ma już jednego wątku głównego i to moim zdaniem jest na plus:)

Disappear16

Dla mnie też serial jest teraz ciekawszy. Miałam długą przerwę w oglądaniu, ale wróciłam do NDINZ właśnie ze względu na nową obsadę. Wiki jest jedną z ciekawszych postaci :)
Jeśli chodzi o poprzednią obsadę to z tego co wiem to większość sama zrezygnowała ze względu na inne role. Dzięki temu serial nie stał się monotonny, że ciągle te same twarze, ciągle zdrady i nowi adoratorzy, by zamieszać w związkach. Gdyby np. Zosia i Kuba dalej grali to scenarzyści nie mieliby zbyt dużego pola do popisu, bo nie są oni już tacy młodzi, swoje kryzysy w małżeństwie już przeszli, zdrady, chorobę itp.

ocenił(a) serial na 7
sylwiawidz

Pewnie, że lepszy :)
Ciekawe jaka byłaby ocena, gdyby odjąć te wszystkie 1 "mądrych" osób...

anulka88

na pewno ocena byłaby dużo wyższa :)
w sumie dużo osób zniechęca to, że serial ma już trochę odcinków i kręcony jest też już długi czas. Ale wg mnie to nie ma w tym wypadku znaczenia, bo jest to serial o szpitalu, zawsze się znajdzie ciekawy przypadek do pokazania, a obsada się co jakiś czas zmienia i nowa osoba to zawsze coś ciekawego, bo to inna osobowość, inny lekarz. A poza tym np. taki "Ostry dyżur" kręcili przez 16 lat i nic nikt nie mówił, ma ocenę 7,5 i wiele nagród na koncie.

ocenił(a) serial na 7
sylwiawidz

A jaki to serial? Amerykański... Właśnie o tym cały czas się mówi... Nie wiem jaki to serial/poziom, bo nie widziałam, ale w całkiem niedalekiej przyszłości mam zamiar zacząć także się przekonam, no ale i tak uważam, że jak na naszą produkcję, fabułę itp. to nasz serial nie jest zły...

anulka88

Ja kiedyś oglądałam jakiś odcinek, ale nie pamiętam, czy to był "Ostry dyżur" czy "Chirurdzy" i był ciekawy, aczkolwiek nie wszystko ogarnęłam :D A nasze NDINZ jest wg mnie na bardzo dobrym poziomie, a osoby, które twierdzą inaczej i chwalą tylko amerykańskie produkcje, dużo tracą :)