PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43674
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Jestem pewien, że będzie tak, że okaże się, że Krajewski jest niewinny (co wiadomo), ale dojdzie do rozwodu między Rzepeckim a Consalidą, jak ta dowie się, że jej mężuś wiedział, że Adam jest niewinny, a nic nie powiedział. Swoją drogą nie czaje po kiego grzyba brała ten ślub z Rzepeckim.

adamo001

Po to brała ten zbędny ślub, aby było co grać w serialu :D

Vanessa100

No, ale jest to denerwujące lekko mówiąc :D

adamo001

Pewnie, że denerwujące.
To małżeństwo to od początku jedna wielka pomyłka.

Vanessa100

Małżeństwo to wgl jest za dużo powiedziane :D tam seksu chyba wcale ni ma :D

adamo001

E, jak nie ma seksu.
Kilka razy były sceny jasno sugerujące, że seks między Wiki a Tomaszem jest :D:D

Tylko nie o seks tu chodzi, a o to, że Wiki nie kocha Tomka, tylko Adama.
I wiedziała to już w trakcie przygotowań do ślubu, a mimo to wzięła ten idiotyczny ślub.

Mimo wszystko wątek Wiki/Adam/Tomasz oraz Falkowicz (jako dobry brat) obecnie ciekawi mnie najbardziej.
Bo inne wątki na razie nudnawe (serial ogólnie się wypalił)

Ogląda ktoś jeszcze ten serial? :D
Bo forum wymarło, nie ma tu z kim pogadać ;)

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Do serialu ma dołączyć Natalia Rybicka. Będzie grała Anetę Wielgosz , potencjalną dziewczynę Adama. Wiktoria ma pozostać żoną Tomasza. I każdy pójdzie w swoją stronę.

babete

Oezu...

adamo001

newsy ze świata seriali z tego tygodnia są takie, że Wiktoria daje Tomaszowi drugą szansę; robi to po tym jak Tomasz daje Adamowi alibi, ale z treści artykułu nie wynika jednoznacznie czy ona wie że to on dał alibi

magdanm

więc rozwodu nie będzie na razie, pojawi się ta Aneta, która też pewnie namiesza, widziałam urywek sceny w Pnś i Wiki zazdrosną minę na widok Adama i Anety

ocenił(a) serial na 6
magdanm

A jakie jest Wasze zdanie na temat nowej postaci, Anety ?.Na pewno zagości na dłużej w serialu.Może trochę rozkręcić fabułę, bo ostatnio wieje nudą.

babete

trudno mi chyba o obiektywizm, bo jestem bardzo za to, żeby Adam i Wiki byli razem, więc chciałabym żeby ta Aneta się do tego przyczyniła, żeby Wiki sobie uświadomiła dzięki niej co czuje do Adama
aczkolwiek jeśli ta Aneta okaże się fajna, a Wiki ciągle będzie taka durna to nie mam nic przeciwko, żeby Adam się z nią związał, ile można czekać w końcu

ocenił(a) serial na 6
magdanm

Wątek związany z Adamem i Wiki jest najbardziej przeciągany . Też uważam , że mogliby stworzyć fajna parę. Natomiast Natalia Rybicka to dobra aktorka o dużym już dorobku. Może dobrze wypaść w duecie z G. D. Tylko niech Wiktorię rozdzielą z Rzepeckim. To przykład najgorszej pary serialowej. Kto wpadł , ich połączyć w serialu. ?

magdanm

Zawsze kupuje nowy Świat Seriali i jestem zawiedziony tym, że Consalida będzie dalej razem z Rzepeckim. Pewnie za jakieś 30 odcinków wyjdzie coś nowego i Wiki rozstanie się z nim w tym czasie Adam zakocha się w tej nowej, a Wiki będzie sama i chciała być z Adamem i bla bla bla

adamo001

no właśnie :-(
chyba fanów tej pary jest najwięcej wśród widzów i przeciągają w nieskończoność ten wątek
na Rzepeckiego nie mogę patrzeć, wcześniej było mi go żal, bo źle ulokował uczucie, ale ostatnia to obrzydzenie we mnie wzbudza tylko

magdanm

Ja nie wiem, wgl Consalida ma ile lat? Rzepecki wygląda na 40 jak nic.

adamo001

Consalida ma jakieś 32, jak jeszcze Falkowicz do niej startował to obchodziła 30, a Rzepa to wygląda na 45 albo więcej

ocenił(a) serial na 6
magdanm

Rzepa dobija do 50-tki. A z Consalidą tworzy idiotyczną parę. Ona wyższa od niego, ponad 16 lat młodsza. Nie ma między aktorami żadnej " chemii ".Prywatnie to chyba się nawet nie lubią. Połączyli ich w parę. I raczej długo pociągną ten związek.

babete

Ogromnie liczyłam na to, że Adam Krajewski i Wiki wreszcie będą razem.
Lubię ten wątek najbardziej ze wszystkich wątków i lubię tą parę (bo np. Agata i Szczepan mnie nudzą).

Ale nie, scenarzyści jak zwykle muszą pokomplikować sytuację i dalej utrzymają Wiki przy Tomku, a Adamowi podstawią Anetę.

Denerwuje mnie to, że w tym serialu scenarzyści rozwalają wszystkie związki.
Nawet skomplikowali małżeństwo Witka i Leny, którzy przecież tyle razem już przeszli.
Był przy niej, gdy ciężko chorowała, a potem tak po prostu przespał się z Agatą.

Swoją drogą w Na dobre i na złe standardem są aktorzy dublowani,
Już nie raz jakiś aktor/aktorka pojawili się tu w dwóch różnych rolach .
Np. Anita Sokołowska, Mateusz Damięcki, Matylda Damięcka.
Albo Tomasz Sapryk (w środę w 609 zagrał pacjenta Jarosława Kotka, a wcześniej już 2 razy pojawił się w rolach dwóch innych pacjentów)
Natalia Rybicka też już kiedyś tu grała pacjentkę, a teraz tą Anetę będzie grać.

magdanm

"trudno mi chyba o obiektywizm, bo jestem bardzo za to, żeby Adam i Wiki byli razem, więc chciałabym żeby ta Aneta się do tego przyczyniła, żeby Wiki sobie uświadomiła dzięki niej co czuje do Adama
aczkolwiek jeśli ta Aneta okaże się fajna, a Wiki ciągle będzie taka durna to nie mam nic przeciwko, żeby Adam się z nią związał, ile można czekać w końcu"

Ja uważam identycznie.

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

No właśnie Aneta ewidentnie będzie zainteresowana Adamem. Pytanie , czy Adam będzie zauroczony Anetą. I co Consalida z tym zrobi. Czy będzie zabiegać o Krajewskiego? Czy zadowoli się życiem u boku Rzepy ?

babete

Zrobił się wielokąt ;)
Pewnie będą przeciągać i komplikować ten wątek w nieskończoność, bo mają czym zapełnić odcinki.

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

W jednym z wywiadów główna scenarzystka mówiła, że w tym sezonie będzie gorący czworokąt. I teraz wiadomo o kogo chodziło. Adam, Aneta, Wiki, Rzepa. Ale czy to będzie ciekawe? Wątpię.

babete

Ja też wątpię.
Widać, że już nie mają co grać.

Vanessa100

Mamy kwadrat :D ja uważam, że Consalida powinna być z Krajewskim i arrivederci. Szczepan i Agata całkiem spoko :D ogólnie nie ma nikogo choćby wkurzającego jak w MjM.

adamo001

Ja też uważam, że Wiki powinna być z Krajewskim, lubię ich.
Ale uważać sobie możemy, a scenarzyści i tak zrobią, co im się umyśli :D

ocenił(a) serial na 6
adamo001

No raczej się zgadzamy. Tylko niech lepiej piszą ten wątek. Ja jestem za tym, żeby Rzepa zakochał się w Anecie. I odszedł od Wiki. To by była super para.

babete

haha ale wymyśliłaś ciekawą opcję ;)
Swingersi ;)

babete

no, podoba mi się ten pomysł, nawet bardzo!

babete

pamiętam te słowa scenarzystki, ale myślałam, że to raczej będzie Ola, Janek, Przemek, Zuza

a na Agatę i Szczepana nie moge patrzec, bo mnie mdli; lubię Agatę, Szczepana jeszcze bardziej ale razem to ich chyba jednak nie widzę na dłuższą metę

Vanessa100

kurna, 3 sezon to ciągną, szału można dostać

ocenił(a) serial na 6
magdanm

Mnie też nie przypadł do gustu wątek Szczepana i Agaty. Na razie idylla , aż mdli. A co do Wiki i Adama, to raczej musimy uzbroić się w cierpliwość. Rzepa jako macho odbije Adamowi Agatę. A Krajewski będzie leczył złamane serce u boku Wiki.

babete

mam tylko nadzieję, że Wiki nie zajdzie w ciążę z Tomaszem

ocenił(a) serial na 6
magdanm

Ciekawe jak długo zagości w serialu Rybicka. Z tego co mówiła w Pnś to będzie grała fajną postać. Nie mam pojęcia jak oni wyprostują wątek Wiki i Adama.

babete

w PnŚ mówiła, że jest od kilku dni na planie, a ile będzie zobaczymy
mam nadzieję, że ją polubię
bo np. jak pojawiła się Sylwia to pomyślałam, że szkoda że dla Radwana, bo jest fajna i jakby Adamowi miało nie wyjść z Wiki to mógłby być z nią ;-)

ocenił(a) serial na 6
magdanm

Sylwia to rzeczywiście fajna postać i z Radwanem mogą stworzyć ciekawą parę. Grali już razem w Egzaminie z życia. I dobrze wypadli. A jeżeli chodzi o Adama to duet z Anetą to może być strzał w 10-tkę. G.D. studiował z Rybicką. Znają się dobrze, lubią prywatnie . Mogą dobrze wypaść na ekranie.
A co w takim razie z Wiktorią. Czy zostanie już stałe żoną Rzepy .Tutaj mamy do czynienia z najgorzej dobraną parą ekranową. Ja nie mogę na nich patrzeć razem. Kto ich połączył w parę? Tragedia.

babete

z Martą Juras też studiował, a jakoś dla mnie kiepsko razem wyglądali

z Rzepą to chyba trochę przypadek, miała być krótko wtedy jak Wiki robiła ten staż i wiadomo było, że nic z tego nie będzie, a potem jak wymyślili, żeby nie łączyć Wiki z Adamem od razu to sięgnęli po niego zamiast wprowadzać nowego bohatera, Piotr był z Haną, Przemo z Olą, a Falkowicz brat Adama, więc jakby odpadali sami; no ale, że dojdzie do ślubu i to małżeństwo tyle będzie trwać to chyba nikt się nie spodziewał

ocenił(a) serial na 6
magdanm

Rozumiem, że postać Rzepy wprowadzono jako przeciwwagę dla Adama. Człowiek stateczny, dojrzały , który wie czego chce.
I. Czop to dobry aktor, ale w duecie z K. Dąbrowską wypada fatalnie. Ona dużo młodsza od niego, wyższa, brak chemii między aktorami. Jest tylu aktorów mogliby lepiej dobrać jej partnera. W Skazanych w duecie z M. Krzyżowską wypada dobrze. A tu fatalnie. Czy to celowy zabieg , żeby widownia dostawała irytacji przed tv.?
Dąbrowska dobrze grała z Rogacewiczem, Bukowskim, Żebrowskim,no i oczywiście z Daukszewiczem. Ale z Czopem grają według mnie słabo.

babete

Rozumiem Twoje zdanie, ale ja akurat uważam inaczej - ja się cieszę, że do roli Tomasza wzięli Czopa.
Wcale nie uważam, że on i Dąbrowska są niedopasowani aktorsko, przeciwnie.
A że ich duet jest jaki jest? bo taki ma być - to ma być takie małżeństwo - fikcyjne, na siłę, z rozsądku.

Zresztą na początku ich wątek mi się podobał - stateczny, miły i trochę niepewny siebie w sprawach miłosnych Tomasz i ognista Wiki.
Myślałam jednak, że na tych kilku randkach wątek Tomasza się zakończy.
Nie spodziewałam się w życiu, że oni ich w połączą w związek małżeński.
Bo nie powinni byli tego robić, ale wiadomo - znaleźli sobie dobry tzw. wątek zapchajdziura.
Teraz jeszcze kwadrat robią, o matko...

A za tą nową lekarką Sylwią Mróz nie przepadam, przynajmniej na razie. Ale nigdy nie wiadomo, może jeszcze ją polubię.

magdanm

"mam tylko nadzieję, że Wiki nie zajdzie w ciążę z Tomaszem"
hah to samo przyszło mi do głowy

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Dajcie spokój z tą ciążą. Jako chirurg nie mogłaby operować. jej postać stałaby się zbyteczna. Siedziałaby w domu i robiła sweterki na drutach ?
Oczywiście wolałabym,żeby Wiktoria była z Adamem. Ale jednocześnie ciekawa jestem wątku Adama i Anety. Jak oni wypadną razem.

babete

haha ale ja też nie chcę, żeby Wiki zaszła w ciążę.
Tylko nie my decydujemy o scenariuszu.

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

No pewnie nie mamy wpływ na scenariusz, ale wydaje mi się , że decydenci nie zrobiliby takiej głupoty. I tak zepsuli postać Wiktorii. Kiedyś lepiej pisali jej rolę. Była zdecydowaną, ambitną, silną dziewczyną. Teraz jest labilna , nie wie czego chce. Ciągle się waha. Robi krok do przodu i dwa do tyłu.

magdanm

No dokładnie, ile można.
Ja już myślałam, że teraz to już Wiki zejdzie się z Adamem.
Taaa, jak mogłam tak myśleć, znając scenarzystów NDiNZ.