nazywać się 'Na dobre i na złe 2' , bo przecież ze starej obsady występują już tylko Tretter i mama Mareczka. Ja wolałem jednak stare "Na dobre i na złe" z Kubą, Zosią , Brunem, Mariolką , Mareczkiem, Bodżenką . Dziś ten serial to już nie to samo.
a ja się nie do końca zgodzę... kochałam Na dobre i na złe, ale tak naprawdę to od ślubu Zosi i Kuby zrobiły się jedne wielkie flaki z olejem... począwszy od Elżbiety i sekty, a skończywszy na rozhisteryzowanej Foremniak zawodzącej nad Amelką. Co prawda było paru bohaterów, których lubiło się śledzić losy, np. wspomniany przez ciebie Mareczek czy Dygant z Kotem (zapomniałam już jak się ten jego bohater nazywał), ale tak naprawdę to serial stracił na jakości. Żwłaszcza wraz z odejściem Krzysztofa Pieczyńskiego (w sumie co się chłopu dziwić, szkoda tylko, że nigdy więcej już w niczym równie popularnym nie zagrał)
Natomiast to co jest teraz mi bardzo odpowiada i od paru miesięcy po wielu, wielu latach oglądam znowu Na dobre i na złe (zaczęłam jakoś w maju). Część odcinków sobie obejrzałam z poprzednich transzy (te co były na VOD), a od września oglądam regularnie co tydzień. I choć nadal nie rozumiem zachwytów nad Bukowskim, grającym Piotra (tym bardziej zestawionym z Dereszowską, której nie znoszę), tak resztę bohaterów bardzo lubię. Szczególnie lubię wątki z Wiki, Agatą, Adamem, Przemkiem i Falkowiczem. Trochę mniej z Haną i Krzysztofem (damięckim) choć czytałam w zapowiedziach, że ich wątek wkrótce wysunie się na pierwszy plan. Niezła afera się szykuje.
A nie orientujesz się może który to był odcinek jak postrzelili Bruna i Kubę,i gdzie można go znalezc.
a ja poważnie odpowiadam, zajmij się czymś poważniejszym w życiu :)
a tak na serio raczej nie znajdziesz starych odcinków w internecie, nawet jeśli byś znam numer... kojarzę, że coś takiego było, ale nie oczekuj ode mnie, że będę pamiętać co się wydarzyło kilkanaście lat temu, ani tym bardziej kiedy konkretnie... swoją drogą zerżnęli ten wątek z Ostrego dyżuru (podobnie jak wiele innych), coś podobnego miało też miejsce parę lat poźniej w Chirurgach (którzy zresztą też się wzorowali na ER)
a skąd możesz wiedzieć co robię w życiu ,to już nie można wieczorem odpocząć i sobie pożartować,aktualnie mam 2 tygodnie urlopu,na dworze już zimno ,drzewo porąbane, miał już w kotłowni.Nie mam co robić więc mi odpier#ala.
A można go gdzieś obejrzeć ?, bo chciałem sobie odświeżyć tą scenę (wiem że może to dziecinne), ale pamiętam jak się z kolegami w szkole tym podniecaliśmy, Bruno dostał chyba w klatę i efektownie pryskała krew, a Kuba został lekko ranny w bajcepsa.
też wolę to co jest teraz, ogladam znowu serial od jakichś 2 lat chyba, aczkolwiek coraz częściej czuję sie zniesmaczona pomysłami scenarzystów, za dużo romansów i zdrad
Oglądam ten serial od dzieciństwa i powiem tak raz było gorzej ,a raz lepiej obecnie jest tylko gorzej...
Ja miałem przerwę w oglądaniu, ale jeśli tak dalej będzie szło,to zrobią z tego B&B bo w ostatnim odcinku roz*ebała mnie Wiktoria tu podniecają się jej ślubem,a za chwilę całuje się z Adamem.Podejrzewam również że związek Hany i Gawryły się rozpadnie i zobaczycie że będzie się bzykać z Damięckim, a Gawryło z Dereszowską.
A tak na marginesie co się stało z tą córką Consalidy?,gdzie się podziało to emo?, bo wtedy nie oglądałem odcinków.
ja też wolę stare na dobre i na złe, ze starą obsadą. Dało się znieść że nie było i nie ma : Elżbiety, Bruna, Mareczka, Danuty Dębskiej poprzedniej oddziałowej, Agaty Kwiecińskiej, Macieja Depczyka, Mejera, Małgorzaty Donovan, Doroty, ale potem obsada zaczęła się sypać. A tamte postacie były i są o wiele lepsze.