PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Hana zgadza się na usunięcie torbieli na jajniku, a na sali operacyjnej o mało nie dochodzi do tragedii. Podczas zabiegu do pomieszczenia zakrada się kilkuletni chłopiec i powoduje niechcący wyłączenie prądu.
Falkowicz umawia się na wieczór z Wiktorią, by porozmawiać o wspólnych badaniach, ale wyraźnie ma ochotę na randkę.
Tymczasem Adam - po tym, jak dostał wezwanie do prokuratury - obawia się aresztowania. Młody chirurg próbuje uniknąć składania zeznań i w końcu załatwia sobie fałszywe zwolnienie lekarskie. A do tego ostro sprzecza się z doktor Consalidą, pewien, że to właśnie ona złożyła donos na niego i profesora.

anulka88

Sprawa z torbielami mnie zdumiała. 2 ginekologów od razu wie, że trzeba usuwać operacyjnie, a nie farmakologicznie. Sama parę miesięcy temu miałam podobną diagnozę i pierwszy konował stwierdził, że trzeba operować. Drugi zalecił antybiotyk i dodał, że kroić zawsze można. Po miesiącu, po antybiotykoterapii torbiela nie było.

A na Adama nie doniósł przypadkiem Przemo?

ocenił(a) serial na 7
vanilla_sky85

A o co w ogóle chodzi z tym donosem? Czego on dotyczył...? Jakaś fałszywa recepta...? Chyba coś nieuważnie oglądałam... :/ i umknęło...

anulka88

Tak. Chodziło o receptę wystawioną przez Adama, ale szczegółowo tego nie wyjaśnili.

ocenił(a) serial na 7
vanilla_sky85

Hmmm... Ciekawe jak to wytłumaczą...

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Fajny odcinek czekam tylko , aż Falkowicz powie Adamowi , że jest jego bratem .

Coraz bardziej lubię Klaudie .

aga553

Myślałam, że wczoraj padną słowa: "bo jesteś moim bratem", a tu ZONK :D

Fakt, Klaudia się wyrabia :)

aga553

Mnie rozwaliło hasło do kelnera: "W kuchni czekają" :D:D:D:D

vanilla_sky85

Taak, to był najzabawniejszy moment tego odcinka :-D

ocenił(a) serial na 7
aga553

Na początku nie lubiłam Klaudii, ale teraz też ją coraz bardziej lubię :) W duecie z Konicą są świetni :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

W 100 % się zgadzam .

ocenił(a) serial na 8
aga553

Ja też.

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Też na początku jej nie lubiłam, ale dzięki wątkowi z Konica się do niej przekonałam.

ocenił(a) serial na 3
anulka88

Osoba, która mnie w tym odcinku wkurzyła niemiłosiernie - Adam!
Dla niego pierwszym możliwym Judaszem była Wiktoria :/ Dupek! Resztę zachowam dla siebie.
Dobrze, że tym razem tylko strachu się najedli.
Z Klaudii się uśmiałam jak jej Konica o tym wyjeździe powiedział :D "dla Pana" :D Jednak fajna dziewczyna z niej muszę stwierdzić.

CytrynOOwkaxD

Ktoś tu kiedyś napisał, że Klaudia jest młodszą wersją Wiktorii.
I ja się z tym zgadzam ;)

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Wiktoria jest tylko jedna :P Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak największej ilości właśnie takich kobiet w serialu.
Klaudia może i faktycznie ją przypomina. No i mi w to graj :D Niech sobie z Konicą nie żałują, bo są świetni :D

ocenił(a) serial na 6
CytrynOOwkaxD

A ja mogę się założyć , że Adam będzie z Wiktorią ....

ocenił(a) serial na 8
aga553

Fajno by było :) ciekawe co na to powie jego brat Falkowicz ?

ocenił(a) serial na 7
aga553

Jestem za nimi. FaWi przynudzają już. Ich wątek bardziej podobał mi się w poprzednim sezonie.

ocenił(a) serial na 3
aga553

Byłabym bardzo niepocieszona takim rozwojem sytuacji.

anulka88

Piotra nie powinno być przy zabiegu Hany.
Lekarze nie powinni leczyć swoich bliskich, a tym bardziej ich operować.

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Anulka zapomniałaś dodać wzmiankę o genialnym aktorstwie Żebrowskiego chodzi mi o scenę gdy udaje on że jest podchmielony :)

ocenił(a) serial na 7
tomucho77

Nie pisałam opisu z głowy :D

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Dlaczego w ostatnich odcinkach stawiają na takich zacofanych "pacjentów"? Każdy zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy, klapki na oczach i nikt nie jest im w stanie niczego przetłumaczyć a jak jest o krok od tragedii, albo już się stanie to płacz...

anulka88

Zwolniła tą opiekunkę. Ciekawe za co? Bo z winy małego, ma teraz złamaną rękę?