PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

odc. 541 - O włos

ocenił(a) serial na 7

Wiktoria spotyka w windzie Tadeusza i nieświadoma zagrożenia zgadza się porozmawiać z nim na osobności, w pokoju lekarskim.Tymczasem Adam wzywa policję i szuka przyjaciółki w całym szpitalu.
Do Leśnej Góry trafia patomorfolog Kinga, tym razem jako pacjentka. Okazuje się, że dziewczyna próbowała popełnić samobójstwo i połknęła mieszankę leków... Do szpitala
zagląda też Przemek - razem z Zuzą. Zapała, zafascynowany nową "przyjaciółką", zaprasza dziewczynę do swojego pokoju w hotelu. Kiedy Przemek spędza namiętne chwile z Zuzą, do drzwi puka Ola, która pragnie powiedzieć w końcu Przemkowi o swojej ciąży.
W gabinecie Hany znów pojawia się Krystyna. Kobieta szykuje się do terapii, by zajść w ciążę, ale wyraźnie nie chce przyprowadzić do lekarki swojego partnera. Tymczasem doktor Goldberg żąda, by "narzeczony" pacjentki wykonał badanie płodności. A Krystyna kilka godzin później wraca i oskarża Hanę o to, że zniszczyła jej związek.

anulka88

Okropna jest ta Zuza, taka "helooł" kretynka. W żaden sposób ta postać nie wzbudza mojej sympatii.

ocenił(a) serial na 6
Andaira

Zgadzam się! Według mnie to beznadziejna i niepotrzebna postać. Miałam ochotę walnąć ją w tą pustą główkę. Nie wiem co Przemek w tej pannie widzi, Hana dobrze mu powiedziała (ale mogła bardziej ostro)! A Oli współczuje. Ciekawe czy Przemo w końcu się dowie o ciąży.

czarna_mamba_9

Przemo dowie się, gdy dziecko pójdzie na studia i trzeba będzie łożyć na czesne :D

ocenił(a) serial na 3
anulka88

Zuzaa! Bosz..., niech ta dziewucha zniknie szybciej niż się pojawiła!! bo działa na nerwy dwa razy bardziej niż Nina.
Hana też do rozmowy z bratem mogła się znacznie bardziej przyłożyć...

CytrynOOwkaxD

ojj, co się tak emocjonujecie tą zuzą - ona właśnie miała TAKA być ;) kamińska z pewnością przemyślała swoją kreację, żeby być wkurzającą wojskową prostaczką, która ma budzić antypatię. ale na pewno zniknie z serialu - wydaje mi się, że jest tylko chwilowym 'urozmaiceniem' durnej sytuacji między przemkiem a olką. z kolei mnie już zaczyna wkurzać ta ostatnia - będzie się nosić z zamiarem porozmawiania z przemem do porodu, ehhhh :O

selenitas

Wiem, że taka miała być, ale mimo wszystko wcale bym się nie obraziła, gdyby jej, takiej jak miała być, nie było wcale. :P Zwyczajnie irytująca postać.
Zresztą takie prostactwo, a wręcz głupota, jakoś mi do wojska nie pasują. Wojskowi są konkretni, dosadni, ale bez przesady. Ona zachowuje się nie jak wojskowa (czy też lekarka), tylko jak głupiutka nastolatka, która urwała się rodzicom z domu.

Andaira

Zachowuje się beznadziejnie, ale wg mnie Kamińska świetnie to zagrała

anulka88

zgadzam się, Zuza jest beznadziejna, nie mogłam na nią patrzeć... zachowywała się jak kompletna idiotka. Gdy przyszła Ola, Zuza dała jej do zrozumienia, że spała z Przemkiem, a potem powiedziała, że stażystka - czyli nic ;/ jak Przemek rozmawiał z Haną to też zamiast poczekać, waliła czymś w okno. Cały czas zachowanie rozkapryszonego dziecka. Ogólnie jest strasznie bezpośrednia i pewna siebie, a wcale nie zachwyca wyglądem, o braku manier nie wspominając... Przemek jest ślepy i nieodpowiedzialny. Najpierw jedna, potem druga i podkreślił, że to tylko seks. Ola, mimo iż wcześniej też zachowała się lekkomyślnie, bardzo dojrzała przez ciążę i zależy jej by dziecko miało odpowiedzialnego ojca. Szkoda, że mu nie powiedziała, ale w sumie takie okoliczności... Hana patrzyła z takim politowaniem na Zuzę, masakra :D szkoda, ze ona nie powiedziała Przemkowi, tylko coś sugerowała, ale może jeszcze to zrobi.
Poza tym Kinga nieźle dowaliła Andrzejowi. Dobrze, że przejrzała na oczy.
Pacjentka Krystyna to znowu jakieś nieporozumienie. Badanie jak każde inne, a jej facet ją rzucił, bo uraziło to jego dumę. Gratuluję jej takiego faceta... najgorsze, że niewinna Hana usłyszała kilka nieprzyjemnych słów.
Biedna Wiki po ostatnich wydarzeniach nie może się pozbierać, choć zgrywa twardą. Mam nadzieję, że dojdzie do siebie i dobrze, że złapali tamtego psychola.

anulka88

Jak dla mnie odcinek ciut bezjajeczny.

anulka88

No, ja nie wiem ile jeszcze zniosę przeszkód na drodze do jedynego powodu, dla którego oglądam ten serial, czyli zejścia się Wiktorii i Przemysława. Ludmiła, ok, trzeba będzie trochę odczekać cierpliwie... no, ale czy muszą się co chwilę nowe pojawiać? DOSYĆ!

Vickynella

Właśnie strasznego 'latawca' z tego Przema robią, na początku był w porządku gość, może trochę naiwny i dobroduszny. A teraz to pewnie każdej po kolei do łóżka by wskoczył, niedługo będzie jak drugi Mroczek z "M jak miłość".

Andaira

Ja myślałam, że długo się nie będzie mógł otrząsnąć po Ludmile, a tu takie coś...

anulka88

Gdy Adam i Wiki operowali tego pacjenta z tarczycą, Wiki stwierdziła, że być może będzie konieczne badanie śródoperacyjne.
Adam na to, że to niemożliwe, bo nie mają patomorfologa (Kinga jest po próbie samobójczej).
Więc w tym szpitalu jest tylko jeden patomorfolog?
Nie mają drugiego na zmianę?

Pacjentka Hany i jej facet - dwoje idiotów. Ona obwinia Hanę o to, że mężczyzna ją zostawił, bo go poprosiła o badanie nasienia.
A on poczuł się urażony, że ona nie wierzy w jego męskość. I jeszcze powiedziała Hanie, żeby nigdy więcej nikomu nie udzielała rad.
Niech każdy żyje własnym życiem.
Jakich rad życiowych? Tu chodziło o sprawy czysto medyczne.
Niestety, na świecie nie brakuje takich głupich ludzi, jak ta pacjentka i jej partner.

Julia Kamińska świetnie zagrała tą Zuzę.
Ale Przemek niech na dłuższą metę nie zawraca sobie nią głowy.

Adam jak się wczoraj rozpędził, żeby zatrzymać samochód z tym mężczyzną, który zaatakował Wiktorię :D

Biedna Wiki - została oblana kwasem, a kilka lat temu wypiła drinka z pigułką gwałtu i omal nie została zgwałcona. Przemek ją wtedy uratował.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Haha no widać Kinga jest niezastąpiona :D
Przemek niech sobie nie zawraca głowy tą pipą w ogóle..
Tak! :D Adaś normalnie Wiktorii rycerz na białym koniu ostatnio. Jeszcze trochę i zacznę zazdrościć -.-

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Dołączam do grona nielubiących Zuzy :D Po tym odcinku cała sympatia, która była zniknęła :D Mam nadzieję, że Przemek przejrzy na oczy, ale jakoś po tej akcji z Zuzą to troszkę stracił w oczach... Nie wiem czy jest odpowiedni dla Oli...
Wiki się ogarnie, twarda jest :)
Adam-Wiki, niby ciągnie, ale nie wiem czy chcę ich "romansu-związku" :PP Zobaczymy jak się potoczy, może się przekonam...? :p