Beata, pacjentka, której lekarze musieli usunąć jelito, ma poważne komplikacje. Antybiotyk nie działa i stan chorej gwałtownie się pogarsza.
W szpitalu zjawia się też Teresa, sąsiadka Klaudii, którą operuje Konica. Po udanym zabiegu Rafał zaprasza stażystkę na wieczór w klubie; dziewczyna robi wszystko, by go oczarować.
Wiktoria poznaje jedną z byłych dziewczyn Adama, która twierdzi, że Krajewski jest ojcem jej dziecka.
Tymczasem Sambor odkrywa, że doktor Consalida została zaproszona do konkursu na ordynatora chirurgii w Gorzowie i ma pretensje, że to przed nim ukryła.
Leszek Wawrzyniak spotyka się z Falkowiczem i oznajmia, że wie, na czym polega "przekręt" ze Szwajcarami. Profesor ulega szantażowi i chce zapłacić za jego milczenie. Obaj mężczyźni szybko jednak zaczynają się kłócić, a po chwili dochodzi do groźnej eksplozji.
- dałam się nabrać na tą ciążę :p W ogóle jakaś taka dziwna ta laska... w ogóle tak z niczego ten wątek...
-Wiki ordynatorem w Gorzowie?? Ma zostać z nami! :)
-ulala... niezłą akcję zafundowali nam z Falkowiczem :D
-co jest z Latoszkiem się pytam??
-no i na koniec moja perełka odcinkowa - Klaudia i Konica :D Jejuuu, uwielbiam ich! Konica już taki wstawiony był troszku, śmieszny, w ogóle świetne sceny :)) I telefon... od razu wiedziałam, że coś z Martą... Bardzo lubiłam jej postać... ale bardzo nie podobało mi sie jak twórcy pożegnali się postacią i w jakim świetle teraz chcę ją przedstawiać... Przecież Marta taka nie była...
Nie oglądałam wczorajszego odcinka (może nadrobię w niedzielę, a jak nie to online), ale co do wątku z Gorzowem, to może teść Falko maczał w tym swoje paluszki.
Koniecznie nadrabiaj :))
Nie wiem o co chodzi... Zapomniałam już o tym całym Tomaszu, ale w nastepnym odcinku pojawia się, więc może więcej się dowiemy na ten temat...
Czemu Wiki tak przeżywała tą dziewczynę? Znajoma/rodzina czy po prostu pacjentka...? Coś ominęłam...? :)
No wiem, wiem, ale to nie jest jej pierwsza pacjentka a nad tą właśnie wyjątkowo. Nie każdy doprowadzał ją do takiego stanu.
Bo ogólnie Wiki była wczoraj w dołku. Ta sytuacja z rzekomym ojcostwem Adama tak ją wyprowadziła z równowagi.
I jeszcze musiała akurat wspólnie z nim przeprowadzić ciężką operację.
No i pewnie załamała się, bo nie wychodzi jej już z kolejnym facetem.
Jeszcze Falkowicz jej dogryzł, potem Sambor się na nią wkurzył.
W ogóle cały wczorajszy odcinek był dramatyczny. Taki "zły dzień" się przydarzył bohaterom z Leśnej Góry ;)
Czasem każdemu z nas się taki przytrafia.