PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Chciałbym poruszyć temat jak w tytule. Serial oglądam dość uważnie więc wątpię, żeby takie sprawy mi umknęły. Zauważyłem, że niektóre postacie z serialu zniknęły nie wiadomo jak i gdzie. Co do takich postaci jak Burski, Zośka, Bruno i pewnie jeszcze kilku innych nie mam żadnych uwag bo ich odejście było odpowiednio pokazane. Co jednak stało się z:
1. Moniką Zybert i jej ojcem,
2. dr. Jędrasem
3. młodym ginekologiem Marcinem
4. Edytą Kuszyńską
5. Mariolą Weiss-Korzycką i jej męzem
6. Tomkiem Burskim
7. Iwoną Kalicką (Karolina Gorczyca)

Proszę o info jak ktoś coś wie

ocenił(a) serial na 8
jsq

Marian Opania ojciec Moniki czasami gościnnie pojawia się w serialu reszta już nie gra w serialu :(

ocenił(a) serial na 7
jsq

Też nie rozumiem dlaczego Monika z mężem, Edyta czy Mariolka wyparowali bez śladu. Wiemy tylko, że Iwona wyjechała i nawet żegnała się z Samborem. Chyba wyjechała za granicę z tego co pamiętam :)

ocenił(a) serial na 7
jsq

Tutaj przegląd serialowych postaci i odpowiedzi na Twoje pytania :) http://aleseriale.pl/gid,13102,img,367976,fototemat.html

anulka88

Trafiłem niedawno na ten artykuł, ale średnio przekonują mnie opisy losów co niektórych postaci: "Oboje opuścili jednak Leśną Górę" - bez sensu. Ale dzięki za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 7
jsq

No niektorych fakt, ale co jak co, artykul w miare wyjasnia a na pewno przypomina co i jak z bohaterami bylo zanim odeszli :)

anulka88

Fajny artykuł :) czytałam też na wikipedii w skrócie opisy postaci i większość osób powysyłali zagranicę i to wg mnie straszna lipa ;/ Już widzę jak inne kraje czekają z otwartymi rękami na Polaków... Nawet jeśli są to wykwalifikowani lekarze, to co z językiem? musieli by znać język i to w dodatku zagadnienia z medycyny w danym języku, bo jak inaczej przeprowadzać operacje, pytać pacjenta, co mu dolega itp. A młodych bohaterów wysłano na studia czy coś w tym stylu zagranicę, ale nie pokazali, skąd mieli pieniądze na utrzymanie albo jak sobie radzili. Nawet jak się ma znajomych to też nie jest łatwo. A aktorów, którzy zrezygnowali z roli, scenarzyści lekką ręką powysyłali część z nich do innych krajów , część uśmiercili, część zniknęła bez większego wytłumaczenia.
Bruno i dzieci - wyjazd do Sztokholmu
Ania - Mediolan
Zosia, Kuba - Berlin
Julia - Australia