PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109620}

Nakia

1974 -
7,3 9  ocen
7,3 10 1 9
Nakia
powrót do forum serialu Nakia

Film z dzieciństwa

ocenił(a) serial na 10

http://www.youtube.com/watch?v=-qmqdxfi_lw

Pamiętam ten serial z dzieciństwa. Oglądaliśmy to z moim ojcem wieczorami mocno w latach '70.

Rocky2

Ja również pamiętam ten serial z dzieciństwa. Podobnie jak Ty, oglądałem go z ojcem w połowie lat siedemdziesiątych. Wydaje mi się jednak, że był emitowany przez program drugi TVP w poniedziałkowe późne popołudnia w ramach jakiegoś bloku programowego. O ile pamiętam, głównym bohaterem był będący indiańskiego pochodzenia zastępca szeryfa (deputy). Przy prawym biodrze nosił prawdopodobnie sześciostrzałowego colta w odsłoniętej kaburze. Akcja serialu toczyła się w którymś z południowych, południowo-zachodnim stanie USA. W zakamarkach pamięci widzę tytułowego bohatera jadącego przez pustynne bezdroża terenowym policyjnym samochodem. Wydaje mi się, że to któryś z modeli Forda. Serial doskonale wpisywał się w moje dziecięce wyobrażenia o dwudziestowiecznej Ameryce. Chętnie zobaczyłbym go jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 10
torens

Nazywał się Nakia Parker. Po polsku zdaje się wymawiano wtedy "Nakija".
To był policjant Indianin. Wygląda mi to na Arizonę lub Nowy Meksyk.
FAJNY klimat lat '70 !!! i te żółte litery w czołówce na początku podobne jak na Columbo. :))

Udało mi się zdobyć tylko jeden odcinek - po angielsku , ale to nic. Dzięki temu jest większa magia. Jakość kiepska ale trudno. Umieściłem na torrentach (sieję kiedy mogę) lub pobierz całość z mojego kanału YT.
pozdrawiam.
Jakby ktoś miał lepszą jakość i/lub resztę odcinków - dajcie "cynk".

==================================

CAŁY CZAS CZEKAMY NA POWRÓT REDAKCJI DO STAREJ SZATY GRAFICZNEJ !!!
NOWA JEST DO KITU !

ILEŻ MOŻNA SKAMŁAĆ O TO ? :(

Rocky2

Dzięki za namiar. Jakość - jak pisałeś - rzeczywiście kiepska. Ale... co tam jakość. Ważny klimat ówczesnej Ameryki wyprzedzającej o parę długości resztę świata. Poza tym te samochody wyglądające jak prawdziwe samochody, pędzone kultowymi V-ósemkami, niepowtarzalny krój garniturów i oczywiście fryzury.

Fajnie, że nie jestem jedyny, który dobrze czuje się w tym "obszarze" i doceniając współczesność, "tam" podróżuje często.
Dzięki raz jeszcze.
Pozdrawiam.

torens

Kurcze jakby w latach 90 było więcej tv to może ten serial by ktos pokazał

torens

Serial był emitowany w niezwykle popularnym bloku programowym TVP "Studio 2" we wrześniu 1977 roku.