j.w.
To anime potwornie wciąga (mimo że odcinki 3x to istne pandemonium), a to dopiero początek!
Proste. Jestem facetem, ale mimo to UWIELBIAM to anime. Jest absolutnie genialne ^^
2 seria ma się pojawić, dopiero gdy zostanie skończona manga (która jest na 73 rodziale), a przynajmniej takie chodzą plotki.
Drugi sezon jest juz dostepny na DVD, ale nie wiem czy w Polsce. Poza tym Nana jest jednym z nielicznych przypadkow, gdzie anime jest lepsze od mangi.
A ile odcinków będzie miał 2. sezon? Bo o ile rozumiem, 1. sezon skończył się na 47 odcinku? Czytałam trochę mangi, ale muszę się zgodzić z przedmówcą - anime jest o wiele lepsze.
Anime rzadzi w tym przypadku nad manga, bo historia opowiada o milosci i muzyce. Tego drugiego w zaden sposob nie da sie umiescic w mandze. Szukalem tez na necie ile ma odcinkow druga seria, ale nic nie moge znalesc :/ W Polsce jest juz dostepne anime na DVD?
Anime nie jest dostępne na DVD w Polsce. Poza tym, nie mam pojęcia, skąd masz informacje o drugiej serii anime. Powstały owszem filmy kinowe, ale drugiej serii anime nie ma.
Jak sie nie myle to wlasnie drugi sezon konczy sie na 49 odcinku (czy ktoryms tam). Mysle tak, bo u mnie Nana jest dostepna na DVD. Na poczatku pudelka byly biale (pierwszy sezon). Pozniej zmienily sie na czarne (drugi sezon). Pierwsze DVD drugiego sezonu zawiera odcinki "NANA - 2st Season #01 (Eps 23-26)". Wiec myle, ze wlasnie ostatnim odcinkiem w calej serii jest odcinek 44 i pozniej nic nie bedzie.
47 + 2 filmy kinowe ;)
Jeśli rozumować to w ten sposób, to faktycznie można stwierdzić, ze już były dwa sezony. Jednak wszyscy czekają na kontynuację po odcinku 47 i scenie z przyszłości. Dla niemogących się doczekać polecam mangę (nietrudno znaleźć angielskie tłumaczenia w internecie), która również jest rewelacyjna ;)
Żadnej drugiej serii nie ma. Anime ma 47 odcinków i- dla uzmysłowienia różnicy -jest to mniej więcej 41 chapter mangi. W tej chwili w Japonii wydawany jest 78 chapter.
Zakochałam się w nim rok temu(choć jest dla mnie niszczące). Obecnie jestem z mangą na bieżąco i czekam na 77 chapter w sieci.
Z tego co przyuważyłam manga jest taka sama jak anime (tzn nie ma rozbieżności). Oczywiście muzyki się nie da przekazać, ale wg mnie mangowa kreska jest nieco lepsza.
Ps: nigdzie nie mogę znaleźć ścieżki dźwiękowej do anime. Nie chodzi mi o piosenki (bo te mam) ale o ...melodie...które się pojawiają.
ścieżka dzwiękowa http://www.realitylapse.com/albums/nana/nana-ost-1.php
i djakas druga http://www.realitylapse.com/albums/nana/nana-nana-2-ost.php miłego ściągania i słuchania;P
Hmm a moim zdaniem ma być właśnie druga seria... Przynajmniej powinna być skoro pod koniec pierwszej mianowicie w 47 odcinku, mówiono o kolejnej :) No ja liczę, że będzie...
W anime się zakochałam bez pamięci normalnie... Jest wręcz cudowne :D Uwielbiam, ubóstwiam i w ogóle...
Tak, manga leciała tak samo jak anime, prawie żadnej rozbieżności nie było. Może z drugą serią czekają na to aż będą mieli dość materiały na anime :) Choć wolałabym by to szybciej było :)
Ja aktualnie czekam na 78 chapter mangi i się doczekać nie mogę...
A ścieżka dźwiękowa w tym anime jest genialna :D
No to będzie ta druga seria? ;> BO pod koniec pierwszej jest zasugerowane, że ma być. Ja również zakochałam się bez pamięci ;) Dlatego pytam :D :P
Czyli przed nami jeszcze mniej więcej rok czekania. Nie sądzę, żeby Yazawa uporała się z mangą w mniejszej ilości chapterów niż 10 ;)
Dawajcie drugą serię! Pierwsza zakończyła się z niedopowiedzeniami, ja chcę dalszą część!!! Genialne to anime :)
ale to wciąż pierwszy sezon, zobacz ostatni 47 odcinek na końcu babka mówi, że to koniec sezonu PIERWSZEGO o.O
Nio i wiadomo już coś o drugim sezonie? Czy nadal tkwimy w martwym punkcie?
Ja słyszałam pogłoski na temat dalszych losów bohaterów...