PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810358}

Narcos: Meksyk

Narcos: Mexico
2018 - 2021
7,6 31 tys. ocen
7,6 10 1 31421
6,6 8 krytyków
Narcos: Meksyk
powrót do forum serialu Narcos: Meksyk

Dobre DEA, zły kartel, przekupni politycy i służby, w kartelu wiadomo kłótnia o interesy, pieniądze i kobiety itd. to wszystko było w poprzednich sezonach, główny boss Felix Gallardo też nie umywał się do Escobara jako przywódcy kartelu.
Jedyną obroną serialu może być to że wzorowali się na prawdziwej historii i za bardzo nie chcieli podkręcać, ale z drugiej strony jak słaba historia to na siłę nie robi się w oparciu o nią serialu.

szykuj

Wszystko było bo tak wygląda ludzkie życie. Jest powtarzalne jak cholera. Obojętnie jaka epoka, kontynent, jakie kręgi ludzkie.

Problemy i historie ludzi w starożytnym rzymie były niemalże identyczne do naszych. Też chodzili na piwo/wino do barów, też zdradzały ich kobiety z sąsiadem, też się kłócili z ludźmi w pracy, służby porządkowe brały łapówki a i tak samo jak dziś ty, byli w starożytnym rzymie ludzie narzekający, że w tym teatrze to wszystko to samo cały czas grają.

Technologie inne, możliwości inne wybór dziś większy ale generalnie emocje przeżywane dziś przez nas a przez ludzi na przestrzeni wieków są identyczne.

BartasBartas

nie widzę sensu w twoim komentarzu skoro napisałem wyżej "jak słaba historia to na siłę nie robi się w oparciu o nią serialu"

ocenił(a) serial na 5
szykuj

Też jestem zawiedziony. Nuda, dłużyzny... w zasadzie nic się nie dzieje.

ocenił(a) serial na 9
szykuj

Dla mnie ta historia bardziej porywająca niż kolumbijska

ocenił(a) serial na 8
szykuj

No jeśli to jest słaba historia to ja już nie wiem... przecież to nie kolejny film sci-fi tylko serial kryminalny/dramat. To że jest chwilami bardzo zbliżony do tego co działo się w Kolumbii? - no to są te same czasy, ten sam biznes, tylko dużo bardziej przekupny rząd i ogólnie administracja.
A tu, w przeciwieństwie do poprzednich Narcos DEA nie jest taka dobra, poza "pionkami" wszyscy grają w brudną grę i nie kiwną nawet palcem na to co się dzieje. Także totalnie nie zgadzam się z twoją oceną.