...wskrzesił Kabuto, sugeruję, że to ktoś silny skoro nawet Madara się zdziwił? Czekam na sugestie :)
Również mnie to intryguje. Sądzę, że to jakiś potężny członek klanu Uchiha, może ojciec Madary? :D Kto wie:P Chyba tylko sam Kishimoto:D
nie no to już by była chyba przesada :) Ja obstawiam, że jest to Izuna, albo Madara :D - ale kim wtedy byłby Tobi, skoro nie Madarą? Znając Kishimoto tak naprawdę wszystko jest możliwe :D
ja słyszałem od kumpla że niektóra wiara spekuluje iż Tobi to nie Madara ( tak co do posta wyżej ) .. ale wtedy po co to by bylo , może dlatego że Tobi chciałby się podać za kogoś bardzo mocnego , żeby podwyższyć respekt względem siebie
a kogo mógłby wskrzesić??? hmm nie mam pojęcia jeżeli Tobi (ewentualnie=Madara ) to pierwszy , ale o ile dobrze pamiętam z mangi to on się wtedy "poddał" , powiedział coś w stylu " Wygrał ten , który pomyślał o przyszłości"
Ale mędrzec to przesada , byłby niepokonany wręcz ,a wg legendy , powinien wtedy zniknąć księżyc :P
Tez mnie to ciekawi... pewnie jakiś pradawny członek klanu Uchiha albomoze Pierwszy Hokage z ktorym Madara miał problemy ?>
Madara nie miałby powodów by bać się Pierwszego Hokage, choć jak wiadomo ich walka przeszła do legendy. Jak na mój gust nie kto inny był w tej trumnie jak sam Madara. Dlaczego tak sądzę? bo jestem przekonana, że Tobi to nie Madara. Ale rozmyślania dlaczego Madara to nie Madara to już w innym poście.
Na pewno nie jest to Pierwszy. Był on już raz przywoływany podczas ataku na Konohę, więc nie wywołałby takiego szoku w Madarze i nie wiadomo czy dusza Pierwszego przebywa w czystym świecie (tylko dusze z czystego świata mogą zostać przywołane), w końcu Trzeci podczas walki z Orochimaru zapieczętował dusze obu kage używając pieczęci Boga Śmierci.
Komórki Mędrca Sześciu Ścieżek byłyby chyba niemożliwe do zdobycia, chociaż Kabuto ma coś właśnie takiego niemożliwego. Inaczej Madara nie byłby w takim szoku. Ja stawiam na brata Madary - Izunę. W końcu był znany jako najsilniejszy członek klanu Uchiha.
Mam pytanko :) Zaintrygowało mnie to że napisałeś że Izuna był najsilniejszy z pośród Uchiha . Skąd masz takie info bo wydawało mi się że to właśnie Madara był tym najbardziej Pro, podczas rozmowy Sasuke z Madarą ten wspomina o tym że urodził się z szczególnie potężną czakrą itp.Po za tym wspomnienia Minato, czy też choćby to że większość postaci ogarnia strach kiedy pada imię Madara każdy go zna i uważa za najsilniejszego nie tylkoz klanu Uchiha (np Itachi) ale ogólnie,Można by długo pisać. Dlatego pytam skąd takie info chętnie poczytam :)
NO ok ale tam pisze tylko że był jednym z najsilniejszych a nie najsilniejszym z Uchiha . O Madarze tej fajny artykuł "Madara jest uważany za jednego z najbardziej utalentowanych ninja w historii. Zauważono, że urodził się z niezwykle potężną chakrą, którą jak stwierdził Kyuubi, jest nawet bardziej groźna niż jego własna. Mówi się, że jest najmocniejszym z dotychczas wyprodukowanych shinobi przez klan Uchiha" To kończy ten temat :)
Nie wiem. Po prostu myślę, że był silniejszy, ale jako młodszy brat krył się w cieniu starszego. Słabość Madary tkwi w tym, że myślał tylko o sobie. Zresztą można wywnioskować z mangi, że to problem Itachi'ego, bo zapewne on będzie walczył z tą osobą.
Naruto nawróci Sasuke, Sasuke zginie w walce z Madarą oczyszczając imię swojego rodu, a Naruto zostanie mianowany na hokage...
Zastanawia mnie najbardziej ze wszystkiego jedna rzecz. Ojciec Naruto został hokage, kiedy żył inny hokage. Chciałabym, żeby Kishimoto to wyjaśnił.
Poza tym co z matką Naruto? Nie została wskrzeszona przez Edo Tensei. Jej dusza jest w czystym świecie. Nie sądzę, że była słabą kunoichi skoro Kyuubi się jej bał. Opanowała w pełni kontrolę nad demonem. Czy była za mało ważna, żeby ją przyzwać?
Trzeci czyli Sarutobi będąc w podeszłym wieku wyznaczył na czwartego Minato, kiedy ten zginął trzeci ponownie przejął obowiązki Hokage i nie zdążył wyznaczyć swojego następce.
A ja stawiam na jednego z synów mędrca 6 ścieżek lub ich synów kogoś spokrewnionego z mędrcem. Ale to na pewno nie mędrzec, moim faworytem jest syn co założył klan uchiha.
Ja tu widzę tylko dwie opcje:
1. Jest to Mędrzec sześciu ścieżek
2. Madara - A tan koleś w masce który podaje się za madarę na 99% nim nie jest. Całą górną stronę twarzy już widzieliśmy, i jest to osoba której jeszcze nie było nam dane zobaczyć.Bo skoro by nim był to poco ta maska?? Tobi to Izuna albo ktoś z klanu senju, bo w końcu ma w sobie DNA Pierwszego hokage. A ta cała historia jak to madara zabrał oczy bratu nie musi być prawdą ( zastanawiał się ktoś kiedyś czemu oni się nie wymienili oczami ????? ) może być na odwrót albo jeszcze inaczej.