PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33302
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Akatsuki

ocenił(a) serial na 8

Kto waszym zdaniem jest najsilniejszy z tej organizacji ?
Jak dla mnie
1. Itachi
2. Nagato
3. Tobi
4. Kisame
5. Kakazu
6. Deidara
7. Sasori
8. Hidan
9. Konan
10. Zetsu

Ogólnie wszyscy posiadają niezwykłe umiejętności. Bardzo chciałbym zobaczyć walkę Itachi vs Nagato, bo ciężko wybrać kto jest lepszy.

ocenił(a) serial na 10
Hasan89

Itachi nie posiadał Izanagi. Przynajmniej w anime.

ocenił(a) serial na 9
macian

Posiada technikę zwaną Izanami, a każdy kto posiada Izanami posiada też Izanagi, a Itachi jej nie używał bo skutkowała ona utratą oka, które chciał by po jego śmierci trafiły w ręce Sasuke.

ocenił(a) serial na 9
macian

Każdy kto posiadał zwykłego Sharingana mógł posiąść Izanagi ;) Izanagi używa się w ostatecznej ostateczności, a Itachi był zbyt potężny żeby się w takiej sytuacji znaleźć, nie poświęciłby oka dla jakiejś błahostki, tak myślę.

ocenił(a) serial na 8
Hasan89

"Stawiam go nad Nagato bo go pokonał"

Pokonał go z pomocą Naruto i Killera Bee. Sam nie dałby mu rady.
Nagato > Itachi

kacal85

UWAGA SPOILER:
Tobi w mandze ożywił madare a wraz z nim przywołali juubiego (10 ogoniastego) i zapieczętowai go w obito (tobim) więc powinno być tak:
1.obito
2.nagato
3.itachi
4.zetsui(madara go stworzył więc też jest bardzo silny)
5.kisame
6.konnan
7.deidara
8.sasori
9.kakuzu
10.hidan

ocenił(a) serial na 9
kerek

Tak zapieczętowali go w Obito, ale Obito nie byłby w stanie sam tego zrobić i by to osiągnąć musiał sięgnąć po Madare, a to raczej świadczy o jego słabości. Pamiętaj ,że rozpatrujemy tu walkę sam na sam, a nie 2 vs.1. Co do Zetsu to proszę cię każdy kładzie go jak chce, a on sam nie pokonał nikogo poza randomami, owszem stworzył go Madara, ale to dlatego by wiedzieć co się dzieje na świecie bo sam nie mógł wychodzić.

Hasan89

Myślę, że za surowo oceniasz Tobiego, a Itachiego zbyt wywyższasz. Obito wychujał wszystkich w tym nawet Madare, trzymał w ryzach Itachiego i nie sądzę aby on albo Nagato się go bali. Z powodu jednego oka wykorzystuje tylko jedną technike - bardzo skuteczną. Może być nietykalny tylko 5 min i co jak co, ale nawet Naruto z Bee nie dali by mu rady, gdyby nie połączenie z Kakashim nie udało by się go tknąć, to odrywanie czyjegoś ciała do innego wymiaru nie jest też takie słabe. Tak samo jak Itachi, też opanował techniki ognia. Nie zapominajmy, że słabym strategiem to nie jest i na końcu nawet przechytrzył starszego brata Sasuke. Itachi to koksiaż, ale nie wiem czy dałby rade Nagato czy Obito.

ocenił(a) serial na 9
EMERSION

Po pierwsze Itachi pokonał Nagato. Po drugie Itachi nie zaatakował Obito otwarcie bo ten przedstawił mu się jako Uchiha Madara, a chyba nikt w świecie "Naruto" nie odważyłby się walczyć z Madarą sam na sam no może poza Hashiramą. W mandze teraz Obito zginąłby w walce z Kakashim, gdyby nie Madara (tak z tym Kakashim, którego Itachi położył w 3 sekundy). Obito strategiem, przecież on jest jak Naruto zawsze robi to samo, czyli non stop technika czasoprzestrzenna, gdy już trafił na przeciwnika na którego to nie działa - Kakashi to dostał srogie baty, a Itachi był w stanie znaleźć słaby punkt każdej techniki i każdego przeciwnika - nawet Chibaku Tensei. Tobi bał się Itachiego o czym świadczy fakt, że bał się zaatakować Konohę za jego życia, gdyby było inaczej to ustawiłby go w szerego i po problemie. Poza tym tak jak już wcześniej mówiłem Itachi prawie zabiłby go po swojej śmierci.

Hasan89

1. Kiedy Itachi pokonał Nagato?
2. Piszesz, że nie jest strategiem, a ułożył taki plan (mając 16 lat), że 4 padł, a wioska była zdemolowana. Przywłaszczył sobie rinnegana i powsadzał biju do swoich scieżek co wtedy czyniło go najmocniejszym, teraz przywłaszczył sobie Jubiego i jest jeszcze silniejszy, zawsze miał jakiś plan, a z tego co widze te jego plany nie doprowadziły go do śmierci. Dodatkowo przedstawiając się jako Madara owinął sobie Itachiego wokół palca, a ten nic nie podejrzewał.
3. Tobi by zdechł w walce z Kakashim, tak a czemu bo znajdowali się w tamtym wymiarze dlatego Obito nie mógł używac nietykalności, mają po jednym oku dlatego genjutsu nie miało większego sensu, znowu jeszcze pare chwil wcześniej Tobi naraz rozwalał Naruto (kurama i sennin mode!), Bee i Kakashiego. Z kolei Itachi miał Tsukuyomi więc nie dziw, że Kakashi posrał sie zaraz, oczywiście wtedy zapomniał że on też ma Mangekyo.
4. Jak już pisałem Tobi raczej nie trzepał portkami na widok Itachiego. Itachi był mu posłuszny i wypełniał jego rozkazy, i dalej prowadził jego plan do zrealizacji i niewydaje mi się aby kiedykolwiek Tobi chciał zaatakować Konohę z tego co pamiętam nie żywił urazy nawet do Kakashiego. btw. kiedy Itachi prawie zabił Tobiego??

ocenił(a) serial na 9
EMERSION

1. Gdy zostali wskrzeszeni za pomocą Edo Tensei co prawda z Nagato walczyli też Naruto i Bee, ale Nagato położył ich bez większych problemów. Nie zapominaj o tym, że Nagato został zapieczętowany przez miecz Totsuka.
2. Naprawdę super plan ułożył, uwolnić Kyubiego i tyle. Gdyby ten plan był taki super to by zabił 4 i zniszczył Konohę. Rinnengan to fakt to był jego pomysł, ale nie uważasz tego za dziwne, że dopiero po śmierci Nagato sobie go przywłaszczył ? Przywłaszczył sobie go po śmierci bo nie byłby w stanie go odebrać Nagato za jego życia. Przecież on nawet nie umiał z niego korzystać. Jego planem nie było użycie byłych Jinchuurikich jako jego 6 scieżek, umożliwił mu to dopiero Kabuto, którego Tobi nie przewidział w swoim planie (Btw. gdyby nie Kabuto to Tobi przegrał by tę wojnę). Akcja z tym Juubim to był pomysł Madary nie Tobiego. Wiesz czemu przedstawiał się jako Uchiha Madara? Bo gdyby powiedział, że się nazywa Obito to po pierwsze nikt w Akatsuki by się go nie słuchał, nawet taki Kisame. Po drugie wiedział, że taki Itachi nie wachał by się go wtedy zabić. Kiedy Tobi owinął sobie Itachiego wokół palca? Itachi nie wykonywał jego rozkazów dowodem na to jest fakt, że nigdy nie złapał żadnej bestii, jego jedynym powodem przystąpienia do Akatsuki był fakt, że uważał tę organizację za groźną i chciał ją od środka monitorować.
3. Fakty są takie, że Tobi mimo posiadania Rinnengana przegrał z Kakashim, którym Itachi i Nagato wycierali sobie podłogę. Tobi mimo, że był w tym swoim wymiarze i nie mógł używać tej techniki czasoprzestrzennej to miał Rinnengana !
4. Tak jak już pisałem Itachi nie wypełniał jego rozkazów. Po śmierci Itachiego Tobi powiedział coś w tym stylu : "Dobrze, że już zdechł teraz nic nie stoi na przeszkodzie, by zaatakować Konohę". Gdyby Tobi się go nie bał to by zaatakował ją za jego życia, a nie grzecznie czekał, aż Itachi sobie umrze. Poza tym skoro był taki silny to dlaczego sam nie zaatakował Konohy tylko wysłał Peina? Bo by nie dał rady. Pamiętasz tę scenę odrazu po walce braci Uchiha jak Obito leczył Sasuke? Tobi jak się przedstawiał pokazał swojego Sharingana, by Sasuke mu uwierzył i wtedy uaktywniło się wszczepione przez Itachiego Amaterasu. O tę scenę mi chodzi. Tobi powiedział wtedy : "Gdyby Itachi znał o mnie całą prawdę to już byłbym martwy". To chyba dowodzi tego, że Tobi bał się Itachiego i jego plan w którym on ginie w walce ze swoim bratem był mu bardzo na rękę.

Hasan89

1. No tak wskrzeszony Nagato vs Naru, Bee i Itachi, ale nie zapominaj że Nagato stracił swoją swiadomość i był kontrolowany przez Kabuto, który raczej nie wykorzystał w pełni jego potencjału. Jako, że Pein ma Rinnegana oczne genjutsu na niego nie zadziała, może używać wszystkich mocy sharingana, 6 ścieżek, wszystkich typów chakry i ma władze nad Gedo Mazo, i jakieś fajne bonusy typu ''bombardowanie przez meteoryty'', nie sądze aby Itachi był go w stanie pokonać gdyby nie to że Kabuto nieumiejętnie używał jego mocy. btw. nieźle wykorzystał pył by go zaatakować.
2. Może nie udało mu się pokonać 4-go ale i tak padł, bardziej doceniam to, że wybrał dobry moment na wszystko i zaszantażował Minato. Wcześniej nie probował przywłaszczyć sobie Rinnegana bo trzymał sztame z Nagato, jednak zgadzam się jemu by już nie dał rady. Znowu problem z korzystaniem był taki jak z korzystaniem z np.: Susanoo, nie miał dwoje oczu. Zrobienie scieżek z Jinchuurikich umożliwił mu Kabuto, ale i tak on to wykożystał na swoją strone, pamiętasz jaki problem miał z nimi Naru?? Tak czy siak poznał też sekret tej techniki przez co nie był od niego zależny. Nie tylko pomysł z Juubim jest od Madary, ale cała ta wojna, Tobi pod przykrywką służenia planowi przejął całą grę. Razem z Nagato wydawał rozkazy, tyle że jeszcze wtedy wszyscy myśleli że jest to slodki, ciamajdowaty Tobi, jako Madara przedstawiał się jak chciał kimś manipulować, co świadczy o tym, że jest cwany. Itachi był mu posłuszny ponieważ wybił cały swój klan, a był z niego niezły kozak, który nie męczył by się z zabijaniem rodziny tylko zabił Danzo albo użył na nim oka Shisuiego. Itachi dostał zlecenie na 9ogoniastego i jeżeli pamięć mnie nie myli dobrze, że Jiraiya przyszedł bo Naru miałby przesrane, zresztą Sasek dostał nauczke. A Akatsuki zaproponował mu Tobi, zresztą Itachi mówi Saskowi, że nie są jedynymi Uchiha i że wtedy był tam też Madara.
3. Tak jak napisałem 1 Rinnegan nie daje ci pełnej mocy i tak samo jak Obito, Kakashi też by zdechł.
4. Nie wiem kiedy Tobi powiedział "Dobrze, że już zdechł teraz nic nie stoi na przeszkodzie, by zaatakować Konohę" wiec prosze o chapter. Tak więc Obito nigdy nie chciał się mscić na wiosce i Hatake, a Itachi zawiódł ze złapaniem Naru więc poszedł Nagato, zniszczenie wioski było efektem tego, że nikt nie chciał powiedzieć gdzie jest 9ogonów. Itachi nie chciał aby Sasek wpadł w sidła Tobiego więc zastawił na niego pułapkę, i to że powiedział "Gdyby Itachi znał o mnie całą prawdę to już byłbym martwy" wychodzi na jego korzysć bo on wszystko o wszystkim wiedział a Itachi go nigdy nie rozszyfrował, co ocaliło mu życie, ostatecznie namieszał tak Saskowi, że zamieast wrócić do wioski, działał na jego korzyść.

ocenił(a) serial na 7
EMERSION

1.Tobito
2.Itachi
3.Nagato
4.Kisame
5.Deidara
6.Konan
7.Sasori
8.Kakuzu- chyba go nie doceniam, ale cóż moje zdanie.
9.Zetsu
10.Hidan

ocenił(a) serial na 8
kacal85

Nie zgodzę się co do Hidana, on był zdecydowanie najsłabszy w Akatsuki (nie licząc Zetsu), dużo słabszy od reszty. Posiadał tylko jedną technikę, która była niezbyt dobra, wystarczyło nie dać się zranić, a nawet jeśli do tego doszło to usunąć Hidana z okręgu, wtedy już nic nie jest w stanie zrobić. Dziwi mnie, że tak wielu użytkowników stawia tutaj tak nisko Konan. Przecież ona o mało co nie zabiła Tobiego, na pewno jest duuuużo silniejsza od Hidana. Ja to widzę tak:
1. Tobi (po zdobyciu mocy Rikudo, chociaż myślę, że już po samym zdobyciu rinnegana stał się silniejszy od Nagato)
2. Nagato
3. Itachi
4. Orochimaru
5. Kakuzu
6. Kisame
7. Deidara
8. Konan
9. Sasori
10. Hidan
11. Zetsu

kacal85

1. Nagato