PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33285
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Bardzo lubię Naruto, ale trzeba długo czekać na odcinki, więc pomyślałam, że znajdę sobie coś nowego. Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście mi coś polecili :)

shadyfun4

Jeśli lubisz Naruto, to z tych dłuższych anime na pewno spodoba ci się także Bleach, o ile jeszcze go nie obejrzałaś:)

ocenił(a) serial na 9
shadyfun4

Wszyscy na pewno będą polecać oczywiście One Piece mimo, że ja po obejrzeniu 150 odcinków nie przekonałem się kompletnie do tego anime. Od siebie dorzucę Fairy Tail- również tasiemiec, z niesamowitą dozą humoru, najlepszą muzyką jaką kiedykolwiek słyszałem, ciekawymi postaciami, jednak trochę słabszą fabułą niżeli w Naruto.
Z innych dłuższych shounenów to jeszcze:
D-Gray Man
Dragon Ball- wszystkie serie
Bleach
Fullmetal Alchemnist Brotherhood
Soul Ester

Z krótszych serii polecam:
Fate/Stay Night i Zero
Claymore
Ao No Exorcist
Devil My Cry

I moje najlepsze anime ever to Death Note. Myśle, że lepszego anime w życiu już nie obejrzę, mimo, że to nie shounen.

ocenił(a) serial na 5
kubusss69

D-Gray Man, FMA i Soul Eater można zostawić, reszta do kosza.

ocenił(a) serial na 10
shadyfun4

Akurat teraz trzeba było czekać 3 tyg albo 4 długo ale na razie nie ma filerów i odcinki idą zgodnie z mangą

ocenił(a) serial na 10
kendzi76pl

Przerwa świąteczna jak co roku. :D Filerów raczej już nie będzie do samego końca

Ja dodam od siebie klasyka czyli Dragon Ball Z
-Shingeki no kyojin
-Log Horizon

macian

I tu się mylisz. 6 lutego wychodzi filler. Nie wiem czy skończy się na jednym, ale podobno ma być coś o Kakashim w ANBU. :)

ocenił(a) serial na 9
eliz_0411

Zgadzam się całkowicie. Jednak mam nadzieję, że nie będą to długie filery i poprzestaną na 3-5 odcinkach i nie będą tworzyć całej mini-serii.

kubusss69

Też mam taką nadzieję, ale anime coraz bardziej zbliża się do mangi, więc może wyjść długa seria fillerów. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Szkoda, że zawsze muszą puścić fillery w takim czasie.. Nie mogę się doczekać rozmowy Sasuke z Hashiramą. Mimo że tematyka fillerów będzie całkiem ciekawa, wolałabym jednak, by akcja się posuwała.

ocenił(a) serial na 9
eliz_0411

Wiesz moim zdaniem wytwórnia robi głupotę tworząc nowy mini-arc w takim momencie. Oczywiście ja też czytam mangę i jestem świadomy, że anime dogania komiks, a nie wiadomo kiedy Kisiel ma zamiar skończyć, jednak żeby ktoś był tam kreatywny i pomyślał, to zamiast faszerować anime milionem wspomnień i tworzeniem filerów można byłoby dorzucić ze 3-4 odcinki chociażby ciekawej walki Madara vs 5 kage czy Kakashi i Guy kontra Tobi. Przedłużając w taki sposób myślę, że ludzie byli by mniej poirytowanie i bardziej usatysfakcjonowani. Takie jest moje zdanie.

kubusss69

Wiesz, mnie jakoś średnio zaciekawiły te walki. Kage zostali trochę poniżeni, ale może gdyby było więcej odcinków z ich udziałem, pokazaliby klasę. Ja osobiście bardzo chciałabym zobaczyć coś o Nejim, bo przecież...

SPOILER

...wkrótce pożegnamy się z nim w anime, a wg mnie jest to postać, której potencjał został niewykorzystany.
Denerwuje mnie w anime to, że w ostatnim odc, po raz n-ty widzieliśmy akcję z udziałem młodego Kakashiego i Obito i "śmierć" młodego Uchihy. Na tych wspomnieniach zleciało pół odcinka.
Co do fillerów... Podobało mi się niewiele. "Marionetka skrywająca duszę" (uwielbiam Sasoriego i babcię Chiyo)," Dzień wolny Saia" (tu urzekło mnie zakończenie, kiedy to Sai namalował CAŁĄ drużynę 7, trzymająca się za ręce i powiedział, że wierzy, że kiedyś wszyscy będą razem), wątek Utakaty bardzoooo mi się spodobał, seria o Guren również była bardzo przyjemna. To by było chyba na tyle. Nie przychodzi mi do głowy więcej fillerów, które jakoś szczególnie by mnie zaciekawiły.

ocenił(a) serial na 10
eliz_0411

Mój błąd, właśnie czytałem.

Ale racze te filery to będzie poziom Mangi. Przyjemne może być, zobaczyć kakasiego w Anbu.

shadyfun4

Dziękuję wszystkim bardzo, teraz będę miała zajęcie. Najpierw obejrzę Death Note, bo słyszałam już wiele komplementów na temat tego anime, a potem wezmę się za Bleach. Jeszcze raz dzięki ;)

ocenił(a) serial na 8
shadyfun4

Z kręgu takich przygodowych tytułów może jeszcze od siebie poleciłbym Ci:
- Katanagatari,
- Nurarihyon No Mago,
- Oda Nobuna No Yabou,
- Soul Eater
- Hakkenden: Touhou Hakken Ibun,
- Zero no Tsukaima,
- SAO.
Coś z tego powinno Cię zainteresować :-)

ocenił(a) serial na 5
romano46

Katanagatari i Soul Eater, reszta do kosza.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

czemu tak ostro?

ocenił(a) serial na 5
raull7

Bo reszta jest najwyżej przeciętna.

ocenił(a) serial na 8
karolhamann

Cóż, każdy ma inne gusta. Ale zgadzam się z Tobą, że te tytuły do wybitnych nie należą. Mimo to dostarczają trochę rozrywki i miło można spędzić przy nich czas.

romano46

Dziękuję, oglądałam Katanagatari i nawet to lubiłam, więc sprawdzę i resztę.Teraz mam dużo wolnego czasu to będę "degustować", jeszcze raz dzięki wszystkim za propozycje ;)

shadyfun4

Polecam No.6, FMA i Death Note.