Wszyscy myślą że TOBI to Uchiha Madara ale moim zdaniem mogą się mylić TOBI to Uchiha napewno ale nie MADARA tylko OBITO kolega KAKASHiego z dzieciństwa który ofiarowam mu Sharingan.A czemu tak uważam:
-Uchina Madara miał by w Shippuudenie około 100lat co by było troche bezsensu że jeszcze żyje i tak śmiga sobie
-imie TOBI jest bardzo podobne do OBITO<tu przestawisz tam usuniesz O i wychodzi TOBI>
i z tego co wiem TOBI w mange nie mówi że jest UCHIHA MADARA tylko że zna jego jakiś techniki
-a pozatym w spomnieniach KAKASHiego OBITO ma jakieś GOGLE-OKULARKI a TOBI po zdjęciu swojej maski też ma coś takiego na twarzy
Oczywiście w mojej dedukcji mogę się mylić i stwierdzam tylko wyłapane fakty możecie się z nimi nie zgadzać.I proszę o wasze założenia na ten temat i przyłączyć się do rozmowy na temat:"KIM JEST TOBI??"
odwal się i zamknij bo mnie i na pewno irytujesz wszystkich którzy goszczą na tej stronie ,,KIM JEST TOBI''
tak na marginesie tobi to może ten madara ale pomyśl madara już nie komentuj to ktoś inny a jak poczekamy to zobaczysz że się myliłaś .:p
Jeśli zaczniesz używać znaków przestankowych to z pewnością zyskasz większy szacunek :3 Z powodu braku przecinków nie zrozumiałam do końca Twoje wypowiedzi - przy "może ten Madara" całkowicie pomieszałeś. W każdym razie póki co wszystko wskazuje na to, że Tobi to Madara i będę się tego trzymać. Nie możesz mi zabronić komentowania więc przestań to w kółko powtarzać. Tak, poczekamy, zobaczymy, ale przyjmij do wiadomości, że nie tylko ja mogę się mylić, Ty również ;p
Ludzie zrozumcie to że, Tobi to Madara Uchiha, Masashi Kishimoto opisał pięknie czarno na bialem że, Tobi to madara nawet tobi się przyznał !
A dowodem tego np. jest jak było w jakimś odcinku magi że, jakim cudem madara mógł wezwać Kyuubiego jak on był założycielem konoha-gakure.. a jednak.
Raksha ma 100 % racji.
Najlepiej jakby ktoś już close temat bo tylko takie dzieci bez wykształcenia podstawowego jak situation, mogą takie bzdury pisać ...
Dzięki ;] W każdym razie, na 100% wiemy, że Tobi był kiedyś Mizukage. Temu nikt nie zaprzeczy xD Miejmy nadzieję, że wkrótce się wszystko wyjaśni.
Btw - Madara właściwie go nie 'wezwał' - [spoiler]podczas porodu Naruto Kushinie osłabiła się pieczęć. Wyciągnięcie Kyuubiego było kwestią czasu.[/spoiler]
Coraz mądrzejsze komentarze :3 Pozwól mi zgadnąć - wychowujesz się na Tibii, Metinie i Naszej-klasie? Zaczynam się już przyzwyczajać do tego, że nastała era równie badziewnych rzeczy które znacząco wpływają na młodzież. Efekt widać powyżej. Napisz, gdy uda Ci się sklecić wypowiedź zawierającą znaki przestankowe zamiast przekleństw. Pozdrawiam, Raksh ;]
No proszę, zero przekleństw. To idziemy dalej, teraz zwroty grzecznościowe. Uda Ci się, wierzę w Ciebie ;]
wiecie co może tak z innej beczki bo mi się wydaje może to być Hanzo , jak nie on to może on być w tej ostatniej trumnie w mandze
situation, jak nie chcesz mieć bana za przekleństwa to się uspokój.
Raksha, masz racje że Madara to był Mizukage bo przy okazji on był założycielem (Konohagakure),Jest w Mandze i Anime że Tobi przy all członkach Akatsuki ściągnął maskę i każdy powiedział (przeważnie np. Kisame) te słowa: ,,o_o Nie spodziewałem się że Tobi to ty ,Mizukage a raczej Madara'' itp.
Już się domyślam co będzie ostatnim bossem Naruto a raczej bossami będą to przywaołani a raczej wskrzeszeni przez Kabuto ludzie np: Nagato oraz jego 6 Pain'ow itp. bossowie.
tak mi się wydawało poprostu na temat hanzo. bo przecierz nikt go o nim nie mówił. dzisiaj oglądałem naruto najnowszy odcinek i (nie wiem jak w mandze) użył jutsu teleportacji. może też się ukrywać prawda? albo jak już w tej ostatniej trumnie może być też i on (jeśli zginoł)
Jiraiya nie wzbudziłby takiego strachu - w końcu Pain bez trudu go pokonał. A Yahiko, owszem, był silny, ale właściwie był tylko przywódcą ruchu oporu. Jego siłą były głównie ambicje i idee.
tobi czego się boi ? a może ciało orochimaru bo dusza orochimaru jest w kabuto ? ale zacznijmy od takiego scenariusza.
tobi spotyka sasuke 2 tobi spotyka naruto 3 tobi boi się trumny 4 tobi przywołuję lisa 5 śmierć rodziców naruto 6 poznanie historii tobiego jako madara 7 co będzie w mandze numer 506
Zamknijcie ten temat wreszcie każdy wie oprócz situation, że tobi to Madara ...
Napisz ktoś do admina żeby w końcu to zamknął.
Dusza Oro w Kabuciaku? Gdzieś ty to znalazł? Gość wszczepił sobie trochę jego tkanki, ma jego geny, że tak to ujmę.
Ech, i znów wracamy do punktu wyjścia. Cóż, widać język ulicy głęboko się wpaja. Więc. Podaj mi argumenty. Proszę tylko o argumenty. A moje podstawy.. cóż. Tobi sam się do tego przyznał. Inni ludzie widzieli jego twarz i również to przyznali. Facet ma Sharingana i dysponuje silnymi technikami. Argumenty Ximy są jak najbardziej słuszne, ale jak widać prawda w oczy kole.
ludzie mieli przypuszczenia a madara już dawno leży w gromie klanu uchiha.
a tak poza tym danzou ma sharingana i co.
nawet minato może być w ostatniej trumnie i co
a tobim jest ktoś inny niech tylko się ujawni cały
a poza tym po wyglądzie nie wygląda ja madara
a mędrzec 6 ścieżek mógł by być tobim bo w końcu był przyjacielem madary :p
hahha i wyszło na to, że ocenzurowało nam wszystkim posty z tym, że mnie i xima'ie nie słusznie, a ty kolego za prowokacje i bycie "trollem" postowym powinieneś dostać bana z tym, że na IP żebyś nie mógł już tworzyć nowych kont na FW
hmm kolego jak uzasadniłeś, cenzurę mojego postu zamiast bawić się w sprawiedliwego to popatrz sobie na swoje posty, a tak wgl. to cóż to jest pójść do fryzjera kolego zastanów się poważnie nad sobą i nad tym co piszesz i Cie teraz nie obrażam czy ci źle życzę tylko Ci radzę jako internauta ;P
Ale sie wszyscy głowili nad tym. Poczekajcie na dalsze odcinki i czytajcie! Może niedługo dowiemy kim on naprawde jest. Pozdro dla wszystkich
Zgodnie z mangą Tobi musi być Madarą ponieważ UWAGA SPOILER w walce z Konan poświęcił jednego Sharingana, aby użyć Izanagi. Zastanawia mnie natomiast coś innego: wg. wiki Izanagi może użyć na sobie za pomocą Sharingana i zdolności Mokuton. Wynika z tego, że Tobi/Madara ma cząstkę I-szego w sobie. W związku z tym można snuć nowe domysły, np. geny I-szego tak zniekształciły jego twarz, że musi nosić maskę (w mandze widać tylko pół twarzy). Oczywiście zawsze można uznać, że Tobi blefował, że użył Izanagi, bo z tego co pamiętam widać było oby dwa Sharingany (możliwe, że nie mineło 60 sekund, lub EMS nie zamyka się po użyciu lub można Izanagi używać dłużej). Podsumowując bardziej prawdopodobne jest to, że Tobi jest którymś z potomków I-szego z Sharinganem (pamiętajmy, że I-szy mógł też kontrolować Bijuu) niż Obito. amenT
Osobiście uważam, że gdyby Tobi rzeczywiście okazał się Madarą, byłoby to nudne rozwiązanie i byłbym tym mocno rozczarowany. Gościu będący głównym złym, który przez ponad połowę mangi deklaruje, że jest legendarną postacią z przeszłości i przez ten cały czas nie pokazuje swojej twarzy - przecież to aż się prosi o zwrot akcji! Gdzie EMS rzekomego Uchihy? Jak to się stało, że rinnegan od zawsze należał do niego - dwukrotnie oznajmił, że owe dojutsu było jego właśnością i tylko przyszedł je odebrać? Czego Tobi tak się wystraszył podczas spotkania z Kabuto - w trumnie było coś, co go zaszokowało? Nie ma wielu osób, które mogłyby na to wpłynąć, a najlogiczniejszym rozwiązaniem jest sam Madara, tym bardziej, że ujawnienie zawartości trumny zostało poprzedzone dość ciekawym dialogiem (Kabuto jakby kwestionuje jego tożsamość). Wyobraźcie sobie moment w mandze, w którym maska Tobi'ego pęka, widzimy jego twarz i myślimy: "a więc tak wygląda Madara". No proszę...ja tego nie kupuję. Tak czy siak, twardych dowodów na to kim naprawdę jest zamaskowany członek akatsuki nie ma i najprawdopodobniej nie będzie dopóki nie zobaczymy co kryje jego maska. Spory nie będą miały końca. Ja uważam swoje. Mam tylko nadzieję, że jeszcze do końca tego roku się to wyjaśni. Pozdrawiam.
Tak sobie czytam (niestety, ale i tak nie udalo mi sie przebrnac przez 5 stron) i wszystko laczy sie wspojna calosc. Mianowicie Tobi to Obito.
Moze predzej udalo by mi sie uwierzyc, ze Tobi to na prawde Madara Uchiha, gdyby uzytkownicy podawali jakies ''konkretniejsze'' argumenty.
Nie czytam mangi, ale wydaje mi sie, ze Madara nie byl niesmiertalny jak np. Hidan.
Tylko po prostu nie mogl umrzec smiercia naturalna.
A wiec twierdze, ze bylo tak:
Po przegranej walce z Hashirama, Madara udal sie/uciekl do lasu. Wiedzial, ze dlugo jego cialo nie bedzie w stanie wytrzymac, a dziwnym zrzadzeniem losu, mial pod reka Obito, ktory jeszcze na dodatek mial juz aktywowany Sharingan.
W anime/mandze bylo podane, ze Madara uciekl (prawdopodobnie ze wstydu) po przegranej walce z Hashirama. Nie mogl zyc z ta swiadomoscia, dlatego takze mogl sie zdobyc na tak desperacki ruch jak zmiana ciala.
A argumenty typu jak wyciagnal Obito spod gruzow, sa prze-komiczne.
Powiedzcie mi jak mozna: biegac po drzewach czy chodzic po wodzie? W anime/mandze sa ludzie zdolni zniszczyc cala wioske podniesieniem rak do gory (patrz. Pain), a wy nie mozecie uwierzyc, ze Madara wyciagnal go spod gruzu. Nie wiem. Moze zrobil Kage Bushin no Jutsu i jednego z klonow zamienil w lopate :).