PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33218
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

KIM JEST TOBI??

ocenił(a) serial na 10

Wszyscy myślą że TOBI to Uchiha Madara ale moim zdaniem mogą się mylić TOBI to Uchiha napewno ale nie MADARA tylko OBITO kolega KAKASHiego z dzieciństwa który ofiarowam mu Sharingan.A czemu tak uważam:

-Uchina Madara miał by w Shippuudenie około 100lat co by było troche bezsensu że jeszcze żyje i tak śmiga sobie

-imie TOBI jest bardzo podobne do OBITO<tu przestawisz tam usuniesz O i wychodzi TOBI>

i z tego co wiem TOBI w mange nie mówi że jest UCHIHA MADARA tylko że zna jego jakiś techniki

-a pozatym w spomnieniach KAKASHiego OBITO ma jakieś GOGLE-OKULARKI a TOBI po zdjęciu swojej maski też ma coś takiego na twarzy

Oczywiście w mojej dedukcji mogę się mylić i stwierdzam tylko wyłapane fakty możecie się z nimi nie zgadzać.I proszę o wasze założenia na ten temat i przyłączyć się do rozmowy na temat:"KIM JEST TOBI??"

ocenił(a) serial na 8
darkar1998

jak dla mnie to może być że ktoś po prostu zabrał twarz Obito, coś podobnego jak z okiem Kakashiego, a jeżeli to naprawde Obito to zastanawia mnie skąd miał drugie oko którego później użył do "wskrzeszenia" się jak walczył z tą babką co wychowywała się z Nagato (zapomniałem jak się nazywa)

ocenił(a) serial na 8
burza666

a i jeszcze Obito ma inny głos jak wtedy gdy dał w prezencie oko Kakashiemu, a Kakashi ma taki sam więc czekam z niecierpliwością na kolejne części w których się dowiemy o co biega :D

burza666

Ludziom się głos zmienia .. ^^

ocenił(a) serial na 10
burza666

Tobi miał labolatorium w którym pełno było Sharinganów najpewniej zdobył je po tym jak wraz z Itachim wymordowali klan Uchiha. Tak wiec miał w czym wybierać.

kubapol21

Moim zdanie obito to Syn mędrca Sześciu scieżek i ma jeszcze 5 żyć wiec ma wyje*ane na śmierć i na ten świat xD I w ogóle naoglądał się za dużo MTV ;) nie no żartuje ale poczekajcie z oblegami dla Kishimoto bo nic nie wiecie tak naprawdę a jedziecie z teoriami ze głowa czasem mnie boli >:/

s86enix

Na tyle odcinków i chapterów co ja obejrzaęłem i do tej pory o tobim prawie nic jeszcze nie wiadomo bo moze być miliardy spodobów odpowiedzi histori itp :) Bo nawet Tobi to mozr byc 100% Obi z tego powodu ze obiego jakimś cudem mógł ktoś wydostac ożywic itp uczynic kage nawet a obito mogł znaleść madare i wszczepić sobie jego oko ale to juz brednia ale nigdy nic nie wiadomo lub Madara jako stary wypydzialy dziadek uwolnil obito i weszedł w niego lub dał mu swojego oko i swoja moc i nad nim zawładnął całkowicie . Albo tak jak pisze wiekszosc Tobi to Madara ale w ciele Obito heh skad mógł wiec oko było pisane itachi pomógł lub poprostu se skądzisz załatwił . Lub obito jakoś przezył i był w takim cieżkim ciele ze oszalal lub coś mu sie stało i podaje sie jako madara bo w jak oszalal to znalazl madare i wzial jego całą moc . A jak kto nie widzxial jeszcze ze ten tobi ma 2 pary sharignan itp i te wieczne sharingan mógł se przeszczepic . Wiem jedno ze napewno to jest ciało obito i ze ten jego glupi glosik na poczatku shipp widać że wariat . Bo prawie nikt tak z akatasuki 100% nie uwarza że to Madara 100% :) Albo wtedy co madara zostal raniony przez ojca naruto to madara musial gdzies uciec i jakoś przezyć to moze znalazl obito i wzial jego cialo lub nawet od tamtej pory co władał itp Kyubim to bym tobi w ciele obito :) bo to hyba bylo po ich misji . Duzo mozna wymyslec itp jak widać wiec dowiemy sie pewnie wtedy jak dojdzie do walki Tobiego z kimś ale prawdopodobnie z Naruto .

ocenił(a) serial na 10
misteriol

Przecież ta walka już trwa . Naruto Kakashi Gai vs Obito alias Tobi i teraz dołączył sir do niego jeszcze nieśmiertelny Madara

kubapol21

To już jest pewne ,że tobi to obito ,a wywołał wojnę ponieważ uważa,że kakashi pozwolił umrzeć rin.
Przeczytajcie sobie chapter 600 na dzień dzisiejszy jest po angielsku ale jutro wyjdzie po polsku.
A obito to obito a nie madara w jego ciele.

ocenił(a) serial na 6
misteriol

Wiadomo już dla czego Obito robi to co robi :)

Spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo Kakashi pozwolił Rin umrzeć.
I to jest właśnie powód do zmienienia świata według porąbanego Tobiego.

ocenił(a) serial na 5
Spicke

Najdurniejszy powód, jaki można by wymyślić. Uczucie trzynastolatka "zabitego" zanim mógł na poważnie zacząć cokolwiek z Rin. Świetnie.
Co nie zmienia faktu, że rok po "śmierci" byłby zbyt niski i miałby zbyt młody głos, by być tym Tobim, który zaatakował Konohę, gdy narodził się Naruto.

Raksha

czepiasz sie głosu ,a myślisz że ile lat maja chłopacy gdy przechodzą mutacje?

ocenił(a) serial na 5
Bandama98

I od razu brzmią jak dojrzali mężczyźni.

Raksha

no dobra ,ale minął rok, a to przecież tak długo nie trwa

ocenił(a) serial na 6
Raksha

Co do głosu to weź pod uwagę że twórcy anime mogli nie wiedzieć kim będzie Tobi bo przecież nie czytają w myślach autora komiksu (on sam mógł wtedy jeszcze nie wiedzieć że z Obito zrobi Tobiego).

ocenił(a) serial na 5
Spicke

Fakt, o tym nie pomyślałam, jednak "on sam mógł wtedy jeszcze nie wiedzieć że z Obito zrobi Tobiego"? Bullshit. Takie rzeczy ustala się już na początku. Że niby wymyślił zamaskowaną postać bez żadnego tła? Gdyby zwlekał z wymyśleniem kim miałby być Tobi, sam mógłby się pogubić w tym, co pisze. Kishi powinien od dawna mieć ustalone wszystkie ważne sprawy aż do końca mangi, po drodze dodając jedynie drobne szczegóły.

ocenił(a) serial na 6
Raksha

Ja nie twierdzę że na pewno nie miał ustalone tylko że mógł mieć nie ustalone z góry kto to będzie (dopuszczam taką możliwość) co by mnie nie zdziwiło po pomysłach takich jak wojna z armią klonów czy też najnowszy wymysł czyli powód Tobiego przez którzy zaczął wojować, które że tak to ujmę sprawiają że zaczynam z niecierpliwością czekać na rozdział przy którym będzie dopisek że to ten ostatni.
Ale zakładając że miał z góry ustalone kim będzie Tobi to gdyby w tym nieszczęsnym anime miał on taki sam głos jak Obito to przecież każdy głupi by się zorientował że Tobi to Obito i nie byłoby tego oczekiwania na zdjęcie maski przez tą tajemniczą postać.

ocenił(a) serial na 5
Spicke

Ignorując anime i widzów, jeśli w mandze nie zmieniłby mu się głos, czego my byśmy oczywiście nie usłyszeli, Minato by go rozpoznał. W końcu był jego mistrzem i bystrym facetem. Tobi brzmiał inaczej i to nie tylko dlatego, byśmy my go nie poznali. No i nie wydaje mi się, żeby w rok Obito mógłby tak urosnąć i posiąść siłę równą Czwartemu.
I wciąż uważam, że Obito nie miał wystarczającej motywacji, a jeśli tym motywem naprawdę ma być śmierć Rin, to przepraszam, ale to wyjątkowo beznadziejne i ckliwe rozwiązanie. Zresztą, skoro przeżył, czemu nie wrócił i sam jej nie chronił?

ocenił(a) serial na 10
Raksha

trzeba pamiętac że ciało Tobiego zostało poddane pewnym modyfikacją najpawdopodobniej przez Madare i poczesci przypomina Zetsu, podczas walki z Minato jego ranna konczyna rozplywa sie jakby byla z wosku, Obito kilkakrotnie tracił ręce i sobie je bez problemu odtwarzał. Jestem niemal pewien ze w ciele Obito zapieczetowana była czakra Madary (cos na zasadzie pieczeci Orochimaru) możliwe ze oddawał kontrole nad ciałem swojemu mistrzowi. Wydaje mi sie ze madara u kresu swych lat trenował Obito i wprowadził go w swoj plan. Jestem pewien ze to Madara podarowali rinnegana Nagato, przez dodanie mu komórek Uchiha. Aby posiadac rinnegana trzba bylo miec zarowno komorki rodu Senju i Uchiha (Sam Madara zdolal obudzic rinnegana dopiero po tym jak posiadl komorki Hashiramy), komorki Senju Nagato posiadal przez powinowactwo Uzumakich z Hashiramą, Madara podal mu natomiast komorki Uchiha najprawdopodobniej wtedy kiedy Nagato stracił przytomność podczas ataku na jego dom. To Tobi miał na mysli mowiac Konan ze to on podarował Nagato rinnegana Obito miał na celu wskrzesić swojego mistrza a poniewaz sam posiadał czesc jego woli w swoim ciele doskonale plan ten realizował. Rinnegan Nagato mogł wskrzeszać ludzi ale ozywiał ich w takim wieku w jakim z tego swiata odeszli , nic by to Madarze ktory zmarł ze starości nie dało, trzeba było znaleść nowe Ciało i z tąd zainteresowanie Obito Sasuke troska o jego rozwoj podarowanie mu oczu jego brata, Sasuke miał byc kolejnym ciałem Madary. W anime wielokrotnie widzimy momenty kiedy to czakra Madary mogla przejmować bezposrednia kontrole nad Obito i jednym z takich przykladow jest walka z Minato

ocenił(a) serial na 9
kubapol21

w którym odcinku jest pokazana walka tobiego i minato ?

ocenił(a) serial na 10
l0v33r

Chodzi ci o tą walkę z ataku kyuubiego na wioskę? Jeśli tak to 248 i 249 a nazwa to "Decyzja ojca - łzy matki: tajemnica... Część 1" i "Decyzja ojca - łzy matki: tajemnica... Część 2"

ocenił(a) serial na 9
macian

dzięki ;)

s86enix

No gratulacje dla autora postu, już w marcu rozwikłał zagadkową tożsamość Tobiego.

ocenił(a) serial na 10
VaniaV

Marcu 2008...

s86enix

http://dailyanimeart.files.wordpress.com/2012/08/tobi-is-obito-uchiha-e134624292 9525.jpg

tożsamość Tobiego

s86enix

tobi powiedział "prawdziwa moc sharngana. moja prawdziawa moc, moc uchiha Mandary" jak cos 125odc shippuden 20:30