PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33379
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Jak myślicie, kto z trojki wielkich Sanninow był najpotężniejszy?
Orochimaru, Jiraiya czy Tsunade. Prosilbym także o uzasadnienie odpowiedzi ;)
Pozdrawiam ;D

użytkownik usunięty
hidanekk13

Trudno tak naprawdę ocenić. Inne dążenia, inne cele, pragnienia. Orochimaru za wszelką cenę chciał posiąść wszystkie techniki, i nawet posiadając te techniki nie byl w stanie pokonać Itachiego oraz Sasuke. Jiraya we wszystkich swych działaniach dążył do pokoju, świetne walki oraz techniki, ale za mało determinacji w porówananiu do determinacji Naruto, ale okazał sie dla Naruto dobrym nauczycielem. Nikt by tak Naruciaka nie wyszkolił jak Jiraya. Pozostaje rownież Tsunade. Wybitny Medyczny ninja, w tej dziedzinie jest bezkonkurencyjna, dorownać jej może tylko Sakura. Oraz jej ogromna siła. Tak naprawdę cala ta trójka jest dobra w czymś innym, dzieki czemu kiedyś sie tym uzupełniali, ale na chwilę obecną powiedziałabym, że to Jiraya z nich był najsilniejszy. A dlaczego, sama nie wiem. Po prostu jest z nich wszystkich najsilniejszy.

ocenił(a) serial na 8

Orochimaru był najsilniejszy.Gdyby nie klątwa którą rzucił na niego 3th hokage zapewne przejąłby ciało sasuke.Zginął dlatego że był chory.

ocenił(a) serial na 8
JAiMOJEaLTEReGO

Według mnie, umiejętności Orochimaru były bardzo przeceniane. Poradzil sobie z 3rd Hokage tylko dlatego, ze pomagało mu dwóch pierwszych. W całej serii Naruto liczylem na jakieś epickie techniki w jego wykonaniu a tak naprawde nie pokazał nam nic ciekawego. Wiekszosc członków Akatsuki poradzilaby sobie z nim. Co innego Jiraiya, ktory pokazał nam mnóstwo potężnych technik i nawet Pain miał z nim problemy. Myśle, że Jiraiya pokazał sie z lepszej strony ale kto wie ktory w bezpośredniej konfrontacji by wygrał ;)

Pozdro ;D

użytkownik usunięty
hidanekk13

co prawda, to prawda. jiraya jest lepszy, ale rzeczywiście trudno byłoby przewidzieć wynik walki pomiędzy nimi. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że Orochimaru byl słaby i aż do smierci nie wiedział jak pokonać Itachiego i resztę Uchiha. Ale prawda jest taka, że sasek chyba nie był aż tak silny, skoro czekał do walki z Itachim, by pozbyć się Oro ze swego ciała. Co można wnioskować, że Itaś był naprawdę silny. Ale w pierwszej serii mamy jak Itachi nie za bardzo garnie się do walki z Jirayą, gdy wraz z Kisame przybyli po Naruciaka. Co można wnioskować, że Jiraya byl naprawdę silny. Chol..era, ale pokręciłam. No ale cóż tak bywa!

ocenił(a) serial na 8
hidanekk13

Co Orochimaru miał pokazać jak od mniej więcej 40 ep. był pod działaniem klątwy? A to że miał na usługi dwóch hokage to chyba jego atut.
I nie zapominaj że 3th hokage był jego senninem a nie żadnym leszczem.
A co do Itachiego , to nie było powiedziane (chyba że coś mi umknęło) że Oro z nim przegrał , tylko że Itachi nie dał mu przejąć swojego ciała.
A zresztą Itachi , Jiraye też by rozwalił.
A i jeszcze jedna umiejętność Orochimaru polegała na tym że znajdywał sobie setki uczniów , którzy poświęcali dla niego życia (siła niekoniecznie leży w mięśniach).
Oczywiście nie przeczę że Tsunade i Jiraya to też potężni ninja.

użytkownik usunięty
JAiMOJEaLTEReGO

Sam Itachi powiedział, że Oro nie da rady przeciwko sharinganowi i niech sie cieszy, ze Itas urwał mu tylko reke. Nawet nie dał rady przejąć ciała Sasuke, bo jak pamiętasz Sasuke go wchłonął Oro podczas ich walki, i prawda jest taka że Sasuke chciał się pozbyć Oro ze swego ciała. A że nie dał rady, pozwolił by Itachi się go pozbył. Pamiętaj Oro to postać tylko z chorymi ambicjami, którą potrfił by każdy silniejszy shinobi pokonać.

ocenił(a) serial na 8

Sasuke nie walczył z Orochimaru , on go zabił gdy Oro leżał osłabiony w łóżku.A co do wchłonięcia , to nie Sasuke wchłonął Orochimaru tylko Orochimaru się wchłonął do Sasuke.
A tak wogóle to Orochimaru znał więcej technik niż Jiraja i Tsunade razem wzięci.

ocenił(a) serial na 9
JAiMOJEaLTEReGO

''Sasuke nie walczył z Orochimaru , on go zabił gdy Oro leżał osłabiony w łóżku.A co do wchłonięcia , to nie Sasuke wchłonął Orochimaru tylko Orochimaru się wchłonął do Sasuke. ''

Hm...nie walczył, a użył 2 lvl CS'a, dla szpanu?

''A tak wogóle to Orochimaru znał więcej technik niż Jiraja i Tsunade razem wzięci.''

Znał, czy pokazał? bo to jest duża różnica. Możliwe, że żadna z tych 3 postaci nie pokazała wszystkich swoich technik.

ocenił(a) serial na 8
MK24

Sasuke użył cs'a dopiero gdy Orochimaru "wyszedł z siebie". Chyba normalne że w swojej prawdziwej postaci(białego węza która to zdobył pewnie także przez kombinowanie rożnych technik) nie był w stanie używać żadnych pieczęci, a co za tym idzie także wszystkich technik których się przez te lata nauczył. Czyli nie walczył na 100%, widać że autor zostawił sobie otwartą furtkę by przywrócić Orochimaru do życia i żeby wtedy wykorzystać cały potencjał lezący w nim... pewnie prędzej sam Naruto sie skończy niż Orochimaru tak na dobre wykituje :P

ocenił(a) serial na 8
MK24

mogę się mylić z tą "walką" Sasuke z Oro (nie czytałem mangi tylko oglądałem odcinek anime , stodwudziestyktóryś) ale było pokazane jak Orochimaru leży zabandażowany w łóżku i Sasuke go zabija (nie pamiętam dokładnie jak , ale chyba go mieczem przebił).
A co to jest 2 level CS?

"Możliwe, że żadna z tych 3 postaci nie pokazała wszystkich swoich technik"
Tsunade jeszcze żyje , Orochimaru raczej też...

ocenił(a) serial na 8
JAiMOJEaLTEReGO

Sasuke najpierw przebił Orochimaru mieczem z chidori, gdy ten leżał jeszcze w łóżku i był już na skraju wytrzymałości swojego ciała (Sasuke uaktywnił CS lvl 1). Wtedy Orochimaru wyszedł z ciała jako wielki biały wąż, w tym momencie Sasuke użył swojej Przeklętej Pieczęci(CS lvl 2) i poszatkował węża. Tu to się zaczyna
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,344.html

użytkownik usunięty
alan666

Sztuką nie jest opanować kilakset technik czy ile tam, tak jak Orochimaru. Sztuką jest, że pomimo nielicznych technik jest walczyć głową. A prawda jest tak, ze Oro nastawił się na zdobywanie technik, tylko po to aby być silnym, zapominając o tym, że nie samymi technikami się wygrywa. Co z reszta udowodnili mu już Trzeci Hokage, oraz Itachi - jakby nie patrząc był jednym z lepszych, moze nawet najlepszym strategiem w mandze. Także nie tylko same techniki, ale umieć walczyć to juz coś!

ocenił(a) serial na 8

Ale dzięki temu, że posiadał taką game technik był przygotowany w praktyce na prawie każdą sytuację. Jedynie nie potrafił sobie poradzić z sharinganem i dlatego tak bardzo go pożądał. Mimo to był bezwzględnie jednym z najlepszych, co pozwoliło mu walczyć m.in. z kyuubim jak równy z równym. No i do tego wszystkiego w dalszym ciągu nie wiemy czy on tak na prawdę nie żyje.

użytkownik usunięty
alan666

No pozostaje nam jeszcze Kabuciak. Ciekawe jak jego losami pokieruje autor mangi. Ciekawi mnie to. Szkoda jedynie Jirayi, bo fajny byl z niego bohater. Pozytywnie zakręcony.

ocenił(a) serial na 6

Prawda jest taka że w odcinku w którym Sasuke przyszedł by zabić Oro ten nie chciał zabić Sasuke chciał zdobyć jego sharingana. Jest w tej walce taki moment jak widać pociętego białego węża i nagle Sasek pada na ziemię sparaliżowany bo w powietrzu była trucizna a Oro mówi że Sasek nie ma żadnej techniki która mogła by go zabić i w tym monecie Oro mógł by załatwić Sasuke ale chciał przejąć jego sharingana i dał się złapać w genjutsu. Z Itachim było podobnie Oro unieruchomił go ale nie chciał go zabić bo jak by miał to zrobić to zrobił by to atakując go od tyłu a nie oplatając go wężem. Co do 3 Hokage to Oro chciał się zabawić i powoli zabić swojego senseia ale nie docenił go i dlatego dał się złapać w klątwę. Potem była walka z Tsunade oro nie mógł używać żadnych technik a i tak ostro popłatał Tsunade która była w pełni sił co odrazy ją eliminuje jeko najsilniejsza z tej trójki co do Jirayiai to też był osłabiony w tej walce ale mógł używać jutsu ale i tak Oro połamał mu żebra i wyeliminował go w walce w ręcz... W walce z Naruto Oro bawi się z kyubim chciał zobaczyć co potrafi jinchuriki Naruto tnie go i spala ale Oro i tak wychodzi bez zadrapania z tej wali. Jirayia i Tsunade nie mają żadnych technik którymi mogli by pokonać Orochimaru bo ona ma szalone techniki które chronią jego organy i odradzają jego ciało ( sam to powiedział w walce z Naruto). Dlatego uważam że fajnie by było zobaczyć taką walkę jeszcze raz ale już w pełni 100% siły Orochimaru Jirayiai i Tsunade. Myśle że bez większych problemów wygrał by Orochimaru bo jeśli nie chce on przejąć czyjegoś ciała jest nie do pokonania.

darkar1998

Mam pytanko dotyczące Itachiego, bo tak oglądam to Naruto co tydzien, chyba że uzbiera się więcej odc to dzień w dzień już przez 3 lata, i jakoś nie wiem dlaczego okazało się, że Itachi wcale nie był takim złym bratem. Jakoś wyleciało mi to z głowy, pamiętam że był podwójnym szpiegiem. Pracując dla Korzeni tak naprawdę odwalał dobrą robotę dla wioski, ale dlaczego? Uzupełni ktoś moje braki? Muszę uważniej oglądać.

ocenił(a) serial na 6
canizares2

Wybrałeś nie odpowiedni temat ale oświecę Cię Itachi gdy był mały widział wojnę i rozlew krwi. Uchiha szykowali bunt w wiosce a Itachi miał uraz do wojen więc na rozkaz starszyzny wymordował cały klan lecz nie mógł zabić swojego brata bo za bardzo go kochał...

darkar1998

Nie chciałem zakładać nowego tematu :) Dzięki, faktycznie, przypominam sobie :P

ocenił(a) serial na 6
canizares2

Fajnie a teraz wypowiedz się kto twoim zdaniem z tej trójki jest najsilniejszy i dlaczego...

darkar1998

Dla mnie Orochimaru był z nich najsilniejszy, opracował technikę która dawała mu nieśmiertelność i z biegiem czasu stawałby się jeszcze silniejszy, bo opanowywałby coraz to nowsze i potężniejsze techniki :) Ale wiemy jak się to skończyło ...

canizares2

Tsunade jest zdecydowanie najsłabsza, jedyne co za nie przemawia to siła i medyczne techniki.
Jiraiya ma żabi pakt i sage mode co w bezpośredniej walce czyni go znacznie mocniejszym od Orosia, ale ten ma taki repertuar technik, że zawsze coś wymyśli. Co do tego , że nie dał rady Sasuke to był już wtedy strasznie słaby. Fakty , które przemawiają za nim to to co potrafił zrobić z ręką Danzo i z Yamato oraz przede wszystkim to, że Jiraiya nie zawrócił go do Konohy.

ocenił(a) serial na 6
Masterofcinema

Był taki moment w anime jak była retrospekcja jak Jiraiya poszedł za Oro żeby on wrócił do konohy a Oro go najwidoczniej pokonał bo jednak odszedł a potem było pokazane jak Jiraiya leżał w szpitalu i miał opaskę konohy w ręku przekreślona tak jak to ma np. Itachi.

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Ale z tego co pamiętam to Jiraiya nie miał jeszcze trybu sage lub go nie używał (dawno nie oglądałem, nie pamiętam dokładnie), więc może i nie dał rady go pokonać (może, bo to, że przegrał pewne nie jest).
A więc z tego co dotychczas było nam pokazane to:
1. Jiraiya
2. Oro
3. Tsunade

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Miał czy nie miał i tak by Oro nie zabił bo nie miał żadnej techniki która by go zapieczętowała a w genjutsu Jiraiya był beznadziejny sam to powiedział...

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Ale od czego miał żaby ;) Prędzej mógłby coś zrobić dla Oro niż na odwrót. Przynajmniej go w żabie przetrzymać chociaż widząc jego walkę z Painem to widać było, że przy bezpośredniej Oro by dostawał bęcki ;)

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Jeżeli chodzi Co o Taijutsu to się zgodzę Oro nie był w tym najlepszy a Jir by bardzo silny ale czy Jiraiya ma technikę którą mógł by pokonać Yamata no Jutsu. Przywołał by np Gamabuntę i Gama mógł by walczyc z jednym wężem ale nie z ośmioma...

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Niby tak, ale dla Oro kiedyś chakra się skończy, zwłaszcza, że na jego techniki ninjutsu idzie jej sporo. A w ostateczności dla Jira pomogłyby te 3 żaby olbrzymy a do tego dzięki typ dwóm na swoich barkach mógłby mieć nieskończenie długi okres działania trybu sage czyli jego tai jak i nin byłyby mocniejsze. No ale zawsze zdania będą podzielone, bo niestety nie było nam dane i nie będzie pokazanie tej walki ;P

ocenił(a) serial na 9
Mailo91

Miało być "tym" zamiast "typ" w 3 linijce tak dla sprostowania he ;p

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Oro ma chakrę wszystkich osób których ciała przejął więc trochę jej ma i ma tez broń której Jir nie umie używać a mianowicie Genjutsu i technikę chroniącą jego organy wewnętrzne i no coś co przebija wszystko Edo Tensei przywołanie zmarłych.

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Z tym się zgodze, ma genjutsu, którego nie posiada Jiraiya, ale przecież potrafi on znakomicie się z niego wydostać, zwłaszcza, że ma do pomocy żabki. Co do Edo Tensei, z jego szybkością na trybie sage dałby radę przeciwdziałać tej technice, tak jak i 3 hokage a nawet lepiej :P

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Serio i co Jir by zrobil z Edo Tensei gdyby Oro przywołał np Itachiego lub Hazno salamandrę w przeszłości Hazno pokonał sanninów a Itachi to jeden z najsilniejszych shinobi...

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Kabuto mógł przywołać Itachiego a nie Oro lol ;s Przecież Itachi żył gdy Oro zginął xD Ale tak jak pisałem, Jir by mu na to nie pozwolił a nawet samym tai i nin by go spokojnie rozwalił mając nieskończoną ilość chakry jak już mówiłem ;s

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Ehhh mówię co by było gdyby przyzwał a skoro chcesz się tak bawić to spoko Oro mógł by przyzwać Sasoriego Kakuzu Asume Dana Hanzo wiesz trochę ich jest... I niby jak Jir miał by zatrzymać Edo Tensei skoro to pieczęcie Gen paraliżu Oro i Jir stoi i nic nie może zrobić. Nie wiem gdzie wyczytałeś że Jir w trybie Sage Mode ma nieskończoną ilość chakry tak nie jest własnie ten tryb mu tej chakry od cholery pobiera a dwie żaby pomagaja mu skupić chakre natury żeby była równowaga i żeby Jir nie zamienił się w posąg tak jak się to stało z ciałem Paina... Oro walczył z Kyuubim jak miał uwolnione 4 ogony i stwierdził że Kyuubi go rozczarował myślał że jinchuuriki stać na więcej a Jir w walce z czterema ogonami prawie zginął sam to powiedział.

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Ta od razu wymień wszystkich z Akatsuki, Oro nie miał żadnego z tych ciał. Jedynie tych 3 hokage, ale to nie problem odwołać, nawet 3ci hokage ostarzały dał radę powstrzymać jedno z ciał a to dlatego, że dopiero później zaczął działać ;] I nie ma co wymyślać kogo by to Oro nie mógł przyzwać, chodzi o to, że pokazali już na co ich stać, obaj nie żyją, wiec nie ma co im dodawać jakichś mocy których nie mieli, czyli tak jak w Twoim przypadku te przywoływania. A co do walki z Kyuubim, co to jest 4 ogony i przed nim tylko uciekać czy walić z daleka z nin? Jiraiya musiał do niego podejść i zatrzymać tą formę, więc było trudno a gdyby z nim walczył to bez problemu by go pokonał pf. Ale przecież to oczywiste, że nie chciał mu zrobić krzywdy. I te żaby zbierały mu chakre natury, wiec nie gadaj, że to krótko trwało.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Widać że nie czytasz uważnie gdzie napisałem że to krótko trwało bo ja jakoś nie widzę. Nie dodaje dla Oro mocy których nie miał a # Hokage nie zablokował jednej trumny bo to wymysł z anime w mandze było wyraźnie napisane że w trzeciej trumnie był Minato ojciec Naruto ale Oro nie mógł go przyzwać bo poświęcił on swoja dusze by zapieczętować kyuubiego a 3 Hokage był jednym z najsilniejszych shinobi wszech czasów więc logiczne że Oro miał z nim problemy. Żaby zbierały chakrę dla Jir ale nie robiły by tego wiecznie... Załużmy że jakimś cudem Jir mocno obił by Oro i ten musiał by opuścić swoje ciało i przybrać postać białego węża w tej postaci Oro nie potzebuje chakry a gdyby Jir go zranił to z krwi wydzieliła by się substancja paraliżująca i Jiraiya nic by nie mógł zrobić bo był by sparaliżowany tak jak Sasuke z tym że Oro chciał przejąć ciało Saska dlatego przegrał ciała Jir by nie chciał bo po co mu stare ciało więc by go zabił. Nie chcę Cię obrazić ale w poście powyżej napisałeś "Jir by mu na to nie pozwolił a nawet samym tai i nin by go spokojnie rozwalił" moim zdaniem to szczyt ignorancji bo Orochimaru posługiwał się ninjutsu lepiej niż Jiraiya... Orochimaru tez podszedł do Kyuubiego blisko na tyle blisko że ten go przeciął na pół co na sanninie nie zrobiło wrażenia odciął mu rękę co Oro wyśmiał gdy Jir stracił rękę nic już nie mógł zrobić.

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

No to widzisz, nie wymyślaj, że mógłby kogoś innego przyzwać o kim nawet mowy nie było w anime, bo tylko tym się kieruje a mangi nie czytam. Więc mógłby tylko I i II hokage, ale z tego co było widać w anime zablokowanie tej techniki takie trudne nie jest. No chyba, że jest tak jak w mandze ;]
"oro nie potrzebuje chakry" - haha dobre ^.-
"oro by opuścił ciało i przybrał postać białego węża" - tak doskonale o tym wiem, ale węża też można zabić o czym przekonałeś się przy walce Sasuke vs Itachi... a do tego Jir o tym wiedział i na pewno na taki szczegół zwróciłby uwagę.
Nie ma sensu gadać kto by wygrał bo takiej walki nie było a to, że uważamy tak a nie inaczej jest nie do podważenia przez kogoś innego ;s Nawet myśląc obiektywnie nie dojdzie się do żadnego wniosku.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Znów nie dokładnie cytujesz Oro nie potrzebuje chakry w postaci białego węża a wąż zabity w walce Sasuke vs Itachi nie był taki jak w walce Saska z Oro ten z tej walki to odłamek jego świadomości z Yamata no Jutsu... Szkoda że nie czytasz mangi jest tam o wiele więcej wyjaśnione i powiedziane. Zrobię Ci mały spoiler Kabuto planuje zdradzić Tobiego i sam powiedział że dzięki technikom Orochimaru cytuje z pamięci "Do póki posiadam Edo Tensei i tę drugą technikę Pana Orochimaru jestem nietykalny" więc to musi być coś specjalnego dalsza część spoileru Itachi wyrwał się z pod kontroli Edo Tensei i powiedział dla Naruto że spróbuje powstrzymać Kabuto. Itachi zdaje sobie sprawę z tego że Kabuto opanował techniki Oro i Itachi może z nim nie wygrać dlatego powiedział SPRÓBUJE.

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Nie czytam tego, nie było tego w anime to ku rwa nie spoileruj mangą omg.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Nie klnij bo nie robisz na nikim wrażenia specjalnie napisałem że robię spoiler nie czytałeś twoja sprawa nie chciałem się odwoływać do mangi bo wiem że nie wszyscy ją czytają ale skoro moje argumenty z anime Cię nie przekonały to poszedłem dalej...

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Nie chcę robić na nikim wrażenia, wg. cb przekleństwa mają taki cel? żałosne. Nie ma nic gorszego niż spoilery z mangi w tematach o anime -,- Nie potrafiłeś dać żadnego wiarygodnego argumentu to znak, że nie można powiedzieć, że oro był najsilniejszym sanninem i tyle.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Wiarygodnego argumentu podałem ich mnóstwo i każdy kto choć trochę był by otwarty za zmianę swoich przekonań zrozumiał by je ktoś kto niczego oprócz swojej ograniczonej wiedzy nie przyjmuje do siebie nic nie zrozumie... Żałosne jest twoje wykłucanie się ja z nową wypowiedzią podaje nowe za i przeciw a ty za każda gadasz jedno Jir miał SM i żabich mędrców nie skończoną ilość chakry i podobne bzdury... Skoro w anime było jak do tej pory za mało pokazane to manga powinna przemówić Ci do rozumu bo to na jej podstawie jest stworzone anime. A przeklinając pokazujesz że tracisz kontrolę nad swoimi nerwami co jest żałosne ...

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Hipokryta ;) Właśnie to ty nie przyjmujesz do swojej wiadomości innych przekonań, masz swoją ograniczoną wiedzę i tylko tego się trzymasz bo Oro to był taki i taki i nikt go nie pokona ;] Pf jakoś Itachi jak był z Kisamem to nie chciał atakować Jira, mówił by był ostrożny a do Oro odwrócił się plecami, bo wiedział, że ten nic mu zrobić nie może ale Ty wiesz więcej ;] Oglądam jak i większość tlyko anime i tego się trzymam. Na temat anime się wypowiadam i w 4 literach mam mange.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Hahahahahahahahaha żałosne Itachi jak był z Kisame powiedział coś takie cytuję z pamięci "Nie Kisame nie zaatakujemy ich w walce z jednym z legendarnych sanninów i ja o in zgineli byśmy oboje" Itachi był z Orochimaru w jednej drużynie w Akatsuki więc skąd Itachi miał wiedzieć ze Oro planuje go zaatakować było widać zaskoczenie na twarzy Uchihy gdy Oro go zaatakował.

ocenił(a) serial na 9
darkar1998

Niech wg. Ciebie będzie to zaskoczenie Itachiego... no to widać Oro nawet nie potrafi nic zrobić z zaskoczenia ;o
Z tego co było widać Itachi miał na oko Oro.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

A kto by nie miał chyba logiczne O.o zaproponuję kompromis:
1Orochimaru/Jiraiya
2.Tsunade

ocenił(a) serial na 9
Mailo91

Orochimaru uciekl z wioski juz po wojnie, byl legendarnym sanninem. Jiraiya byl nauczany przez zaby juz w mlodosci, wiec musial znac tryb medrca.

ocenił(a) serial na 9
cokane87

To wiem, ale przy walce z Painem o ile pamiętam chyba mówił, że nie używał tego trybu w walce... a na pewno nie z Orochimarem skoro później on i tsunade napotkali Oro i to walczyli niby słabiej niż kilkanaście lat wcześniej?...

ocenił(a) serial na 9
Mailo91

Ninja zawsze trzyma asa w rekawie. Z Orochimaru mogl sobie poradzic bez sage mode, wiec w miare mozliwosci nie chcial tego uzywac. Nagato z kolei posiadal Rinnengan, Jutsu Medrca Szesciu Scierzek, wiec Jiraiya poszedl na calosc juz od samego poczatku. I jakby nie patrzyl byl on (teoretycznym) przywodca Akatsuki, Orochimaru byl mu kiedys podlegly, Jiraiya musial go wziasc powazniej niz Orochimaru, ktorego moc znal od dziecka. Fakt, ze Nagato mial byc wedlug niego dzieckiem przeznaczenia, ktorego sam szkolil, ale nie widzial go przez lata. Nie wiedzial jaki postep mogl poczynic, tym bardziej z tak poteznymi oczami. Przynajmniej takie sa moje domysly.

Wracajac do tematu,. to uwazam ze Jiraiya byl najpotezniejszym z sanninow. Tyle, ze jego filozofia byla z gola inna niz Oro, on chcial pokoju, jak sama wspomnialas ero- sannin mowil, ze nie zwykl tego uzywac w walce, bo nioslo za soba olbrzymia sile i zniszczenie. A Oro mial chore ambicje przepelnione brutalnoscia i brakiem sympatii do czego kolwiek innego niz jego wlasna sila. Byl tym zaslepiony, przez co slabszy od Jiraii.

użytkownik usunięty
hidanekk13

Jiraiya zdecydowanie. Tsunade dała popis jak nie dała rady z Kabuto, podczas gdy otruty jiraiya radził sobie z orochimaru. Tak więc Tsunade odpada. Co do Orochimaru - on został pokonany przez Itachiego jednym ciosem ( a wówczas był u szczytu formy). Może i na początku Jiraiya był zdecydowanie słabszy od Orochimaru (mam na myśli lata dzieciństwa) jednak dzięki ciężkim treningom nadrobił to. Poza tym Pain był silniejszy niż Itachi. Jiraiya pokonał 3 Painów bez większych ran, walkę przeważyło niespodziewane pojawienie się kolejnych trzech. A więc podsumowując: Tsunade jest najsłabszym z Sanninów ( dowód - walka z Kabuto), w środku jest Orochimaru ( pokonany jednym ciosem przez Itachiego) a najlepszym Jiraiya, który zdołał pokonać 3 painów naraz ( a Pain jest od Itachiego silniejszy).

ocenił(a) serial na 9

Warto jednak wziąć pod uwagę, że dojutsu Itachiego do słabych nie należy.. Deidara też sobie nie poradził. Jeśli ktoś nie ma dojutsu to może mieć problem z użytkownikiem sharingana :3 szczególnie z Itachim, który był mistrzem Genjutsu. No ale z Twoją kolejnością się zgadzam, Tsunade jest najsłabsza a Jiraiya najsilniejszy