PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33280
7,5 4 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

co wolicie? Naruto Shippuden czy zwykłe Naruto? Oba mi się podobają, ale jednak wolę zwykłe Naruto

Veda12

jejej... właśnie pojawił się 395 chapter w sieci Naruto Shippuuden :) nic specjalnego się nie wydarzyło, ale jest :)

isell

Już rano przeczytałam XD Teraz cierpliwie czekam na walkę Suigetsu vs Kisame^^
Ale chyba jeszcze będzie Sasuke w następnym.

Veda12

Oj tak też jestem ciekawa tej walki :) A Sasuke musi się pozbierać z tej ziemi xD Prawdzie mówiąc ostre manto zebrał od Itachiego :D

isell

No, mam nadzieję, że w następnym chapterze się obudzi, hehe. Ale że Itachi nie żyje, wow, unexpected XD
A tak poza tematem - jesteś w ogóle fanką anime, czy tylko Naruto?Bo jak w ogóle anime i mangę lubisz, to polecam zarejestrować się na MyAnimeList, możesz poznać dużo innych ciekawych tytułów^^ W ogóle już sporo Polaków tam jest.

Veda12

Lubię w ogóle i anime i mangi :) A i thx za MyAnimeList... właśnie się zarejestrowałam :D

isell

Super, bo stronka naprawdę świetna :) Sama jestem tam od niedawna, a już dzięki listom innych użytkowników kilka fajnych serii wyłapałam XD

Veda12

Ooo... A coś szczególnego wyłapałaś? może mi się też spodoba :)

isell

Ostatnio obejrzałam Baccano! Dosyć krwawe, ale bardzo śmieszne, a Isaac i Miria to jeden z najzabawniejszych duetów jakie w anime widziałam XD
Jak coś więcej to możesz zalukać na mój profil, na wystawione oceny:
http://myanimelist.net/profile/Exia1986
I jak masz jakieś pytania to też wal komenta na profilu, bo ogólnie tam ostatnio bywam częśćiej niż na FW(gdyż zainteresowanie filmami u mnie znacznie spadło, odkąd oglądam anime XD).

isell

hm. pierwsz seria jest naprawdę fantastyczna. naruto to dzieciak i robi tyle gaf że to aż dziw że jest tak dobrym ninją. w shippuuden jest dojrzalszy i myśli - co psuje mi troszkę postac nieprzewidywalnego i gapowatego niedorostka. to nie jest dobre porównanie.
ale ostatnio obejrzałam egzamin na chunnina- boże. jak dzieci ;D

paczek93

Egzamin na chunina to jedna z najfajniejszych części w Naruto\

Jak kiedyś obejrzę te anime to wróce do niego jeszcze raz
Tak po za tym to też uważam, że jednym z większych plusów Naruto jest ta niedojrzałośc bohaterów i śmieszne sceny które z tego potem wynikają

Achchch

potem w Shippundenie jakoś tego brak

ropucha

Dla mnie pierwsza seria Naruto zwycięża Naruto Shippuuden... Dlaczego?
Wystarczy zajrzeć tutaj: http://www.filmweb.pl/topic/875528/Pomy%C5%82ka.html

ropucha

Ja wolę Shippuden. Bohaterowie są dojrzalsi, jest więcej akcji i wogóle ;) Jedyne na nie to to że dużo bohaterów tam ginie.

ropucha

Naruto Shippuuden i zwykłe Naruto chociaż w Shippuuden więcej się działo niż w zwykłym Naruto i doszło pare fajnych osób i wszysc są teraz lepsi.

ropucha

A ja wolę zwykłe Naruto

Powiedziałabym nawet że o ile zwykłe lubią to Shippuuden jakoś nie bardzo mi się podoba :)

ropucha

Jak dla mnie w Shippundenie postacie ogólnie jakoś tak, że się wyrażę... straciły na urodzie?

Wyglądają gorzej niż w zwykłem Naruto, straciły coś ze swego uroku

Sakura zbrzydła, Sasuke spedziałowaciał (e?) całkiem (ta jego goła klata xD)- wolałam go w wersji na sportowo (w bluzie i spodenkach za kolano:), Shikamaru jakis taki inny, ogólnie wszyscy jakoś tak nie do końca przypominają dawnych siebie.
Coś im się w rysach twarzy pozmieniało na gorsze (nie umiem powiedzieć co:)

Po za tym tęsknię za Naruto z cz1, jakoś tak dziwnie mi na niego patrzeć, gdy jest poważniejszy, ja chcę spowrotem tego zabawnego dzsieciaka, który wciąż wykręca jakieś numery:D

Ogólnie, niby grafika lepsza, ale czuję że czegoś mi braknie tutaj...

eternal_Itachi

pozmieniali się bo mają po 15-17 lat więc wyglądają inaczej, ale napsize jak ja ich postrzegam według nowego rysunku:
-Naruto -wydląda lepiej, chociaż te ich [ogółem ninji] spodenki które im tak biodra poszerzają to mnie irytują. są takie idiotyczne.np u młodej Hinaty. ale wróćmy do Naruto -wygląda lepiej, ale twarz ma zbyt pociągłą jak dla mnie.
-Sakura- jest lepiej albo gorzej. w stroju bojowym wygląda fajnie, zwłaszcza jak nakłada rękawiczki, ale jak chodzi po Konosze w tej spódnicy to przypomina mi skromną kobietę pracującą w biurze za grosze.
-Sasuke- jego geba mi kompletnie zbrzydła. Wolałam go w wersji "young" :D. i miał fajne przedłużone włosy, a teraz mu się one jakoś wpoiły w głowę i są idealnie równe! i te jego ciuchy.
-Shino - wygląda znacznie lepiej.
- Kiba- też. (: ale Akamaru to lekka rpzesada, wolałam go jako szczeniaczka. a teraz takie bydle :D
-Hinata- wygląda fajnie w tych włosach, ale ma zbyt wyraziste oczy.
-Neji - generalnie to jest jedna z moich NAJ postaci, ale strój mu totalnie spie.przyli. ale plecaczek ten sam xD
-Lee- miniturka Gaia' odróżniam ich tylko dzięki oczom. xD
-TenTen- wygląda dziwnie. ale lepiej.
-Ino- dziwka. wcześniej wyglądała lepiej, i ten jej kosmyk spadający na oko- brzydko narysowany.
- Shikamaru- przynajmniej nie nosi tych kolczyków, przez które miał odstające uszy :D ale wygląda dojrzalej.
-Choji- totalne zidioczenie. wtedy mnie wkurzał a teraz to całkowicie!

paczek93

Ja jeszcze wszystkich nie widziałam, ale z tych co, to dla mnie najlepiej wygląda Neji:)

Zgadzam się z Sasukiem:P
Sakura mi się beardziej podobała wcześniej, bo miała większe oczy

Ino- tragedia!
Ino była moją najładniejszą postacią z młodych dziewczyn, a teraz spadała gdzieś na dno:((

Co do Naruto to na początku wydawało mi się że ładny jest (pewnie dlatego bo wyższy), ale teraz myślę, że jak był mniejszy to i lepszy:P

Jeszcze kakashi się trzyma

Nie widziałam jeszzce Oro, Kabuto, i kilku innych

paczek93

A, zapomniałabym!
... o kolczykach Shikamaru

lubiłam jego kolczyki... ;)))

ropucha

Trudna sprawa...
Bardziej podoba mi się fabuła "Naruto Shippuuden", no i uwielbiam w nim Sakurę (ma dziewczyna charakterek:-D). Jednak wielkim minusem jest brak (w większości odcinków) Sasuke... W sumie: zarówno do "Naruto" jak i do "Naruto Shippuuden" pałam tak samo wielką miłością:-)

ocenił(a) serial na 8
ropucha

Moim zdnaiem odcinki zwykłego "Naruto" oparte na mandze są o wiele lepsze niż cały shippuden, który ostatnio nie trzyma się kupy. 1 seria pomimmo, ze miała więcej moemntów zabawnych była poważniejsza, ciekawsza i bardziej realistyczna.

użytkownik usunięty
ropucha

Nie podchodzi mi to anime.Trochę za długie,a główny bohater to kompletny idiota nie w moim guście lubię anime gdzie główni bohaterowie wykazuja choć trochę inteligencji,bo,żeby się nie kapnąć,że główna misja rangi S chodzi o ostatnie odcinki to naprawdę podpucha,aby chronić Bee i Naruto trzeba być idiotą kompletnym

ropucha

Naruto moim zdaniem trochę lepsze, w shippu już przeginają z tymi wszystkimi super technikami.

ocenił(a) serial na 5
CottonCrush

Nie wiem, czy podobało by ci się Cotton jakby Naruto używał tylko Kage Bunshin. Przyznam jednak, że twórca Naruto bardzo nie regularnie rozłożył postęp naruto. Długo, długo nic, również podczas treningu z Jirayą, podczas którego nie wiem co udoskonalił? A potem nadle eksplozja nowości- rasenshuriken, tryb sage, kontrola chakry kyuubiego. Widać, że to anime się już kończy, Naruto i Sasuke są na podobnym poziomie i gonią Madarę. Nie wiem ile potrwa wojna, ale mam nadzieję, że znadto nie będą przeciągać. Zgodzę się również co do retrospekcji, które niemal zupełnie odbierają przyjemność oglądania.

LordProtektor

Naruto to tam pół biedy, najbardziej mnie irytują te wszystkie techniki "oczne", niezbyt to widowiskowe.

ocenił(a) serial na 5
CottonCrush

Jak dla mnie to techniki oczne są bardzo nieprzewidywalne, więc ciekawie ogląda się walki z ich wykorzystaniem. Nie widowiskowe? Susano nie jest widowiskowe?

CottonCrush

ja osobiście bardzo lubię tę technikę Nejiego (Byakugan bodajże), generalnie najbardziej lubiłem w tej serii walki strategiczne, nie widowiskowe, te były dla mnie nudne :p

ocenił(a) serial na 10
ropucha

Zdecydowanie shippuuden, m.in. dlatego, że jest wiecej ważnych rzeczy pokazanych ( członkowie akatsuki, edo tensei, wiecej technik) itd.
Na 1 serie nie narzekam bo oglądałem ją jeszcze za dzieciaka, więc mi się najbardziej podobała. :)